Justice League Filminden Yeni Haberler Var!

justice_league_logo

Filmin olay örgüsü ve büyük kötüsünün yanı sıra William Dafoe’nun oynayacağı karakter de belli oldu.

Batman v Superman: Adaletin Şafağı filmi gişede başarılı olmuş olsa da izleyicilerin tamamının filmden memnun kalmadığı bir gerçek. Özellikle senaryonun çizgi romanlara aşina olmayanlar için fazla dağınık olması ve hikayeyi daha anlaşılır kılan birçok sahnenin sinema versiyonunda yer almaması en önemli eleştiriler arasında. Bu kesilen 30 dakikalık kısım, filmin ay sonunda yayınlanacak olan Ultimate Edition’unda yer alacak.

Tüm bunlar olup biterken serinin yeni filmi Justice League ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Filmi izlememize yaklaşık bir buçuk sene var ama ilk filme gelen karışık tepkilerden sonra Warner Bros. hayranları mutlu etmek için mümkün olduğunca eli açık davranıyor. Geçen hafta sette yapılan basın turu sayesinde filmin hikayesini özet olarak da olsa biliyoruz:

İnsanlığa olan inancı yenilenen ve Superman’ın yaptığı fedakarlıktan ilham alan Bruce Wayne, yeni dostu Diana Prince’in de yardımıyla daha büyük bir düşmanla karşı karşıya gelecektir. Bu yeni ortaya çıkan tehdide karşı Batman ve Wonder Woman birlikte çalışarak meta-insanlardan oluşan bir takım kurmaktadırlar. Ama bu benzeri görülmemiş kahramanlar -Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg ve Flash- ligine rağmen, gezegeni felaket büyüklüğündeki bir saldırından kurtarmak için çok geç kalınmış olunabilir.

Adaletin Şafağı’nda gördüğümüz karanlık, intikam peşindeki Batman’in bu filmde daha yumuşak bir tavır takınacağı anlaşılıyor. Ben Affleck de Kara Şövalye’nin bu filmdeki rolü ile ilgili düşünceleri şöyle dile getirmiş:

(Batman) Biraz daha alaycı, biraz daha fazla hiciv var. Bu sefer biraz daha görev üstünde bir adam olacak. Kara Sıfır Olayında (General Zod’un Metropolis’e saldırması) olanlar yüzünden öfke doluydu. Öyle bir hiddet onu ele geçirmişti. Ve şimdi bu grubu toparlamak gibi bir görevi var, bu ligi oluşturmaya çalışıyor. Ama daha Bruce Wayne tarzında, iğneleyici, alaycı bir kara mizah ortaya çıkıyor. Tamamen şakacı biri değil ama o tür şeyler olacak biraz. Onun karanlık espri anlayışından göreceksiniz.

Olay örgüsünde bahsedilen büyük tehdidin ne olduğu da yapımcı Deborah Snyder’in açıklamasıyla belli oldu. Filmin ana kötüsü Steppenwolf olacak. Snyder’in söylediklerine göre karakteri kimin oynayacağı henüz kesin olmasa da seçim aşamasında sona yaklaşmışlar.

Steppenwolf

Aslında Steppenwolf çok da büyük bir sürpriz sayılmaz zira Adaletin Şafağı’nın jenerikten sonraki kısmında kendisini görmüştük. O klibi buradan izleyebilirsiniz. Filmdeki rüya sekansından dolayı Darkseid’in de karşımıza çıkabileceği konuşuluyordu, Steppenwolf’un Darkseid’in amcası olduğunu göz önünde bulundurursak ikinci Justice League filminde onu görme ihtimalimiz de oldukça yüksek.

Steppenwolf’dan kısaca bahsedersek: İsmi Almancada Bozkırkurdu anlamına gelen bu karakter ilk olarak 1971 yılında Jack Kirby imzalı New Gods (Yeni Tanrılar) serisinin 7. sayısında ortaya çıktı. Bu sayıda iki uzaylı dünyası New Genesis (Yeni Doğuş) ve Apokolips arasındaki savaş konu edilmekteydi. Apokolips’in en güçlü iki savaşçısından biri olan Steppenwolf -diğeri de yeğeni Darkseid’dir- aynı zamanda orduyu da komuta etmektedir. Sayının sonunda iki dünya arasında barış sağlanır ve Darkseid, Apokolips’in lideri olur. Daha sonra Doomsday ile yaptığı bir savaştan da sağ kurtulan Steppenwolf’un ölümüzlük, insanüstü güç ve hız gibi yetenekleri var. Silah olarak ise genellikle bir elektronik savaş baltasını tercih ediyor.

Filmle ilgili öğrendiklerimiz bu kadarla sınırlı da değil. Daha önce William Dafoe’nun filmin kadrosuna katıldığından bahsetmiştik. Kendisi filmde bir Atlantisli olan Nuidis Vulko’yu canlandıracak. Çizgi romanlarda ilk olarak 1967’de  Bob Haney ve Howard Purcell tarafından yaratılan bu karakter, Aquaman’in orijin hikayesinde önemli bir yere sahip. Aquaman’in sadık savaşçılarından biri olan Vulko, onun tahtı yeniden almasında etkili olmuştu. Karakterin diğer DC filmlerinde olup olmayacağı bilinmese de Aquaman filminde de Dafoe’yu görmek kimseyi şaşırtmaz herhalde.

Vulko

Zack Snyder’in yönettiği ve başrollerinde Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons ve Amber Heard gibi oyuncuları göreceğimiz Justice League filmi, 17 Kasım 2017’de sinemalarda olacak.