Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - milenya

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17
46
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 18 Ocak 2017, 00:48:45 »
Ben de idefix hakkında aynı düşüncedeyim, son siparişimden sonra bir yıl boyunca oradan bir şey almayabilirim. Geç gelmesi bir yana özensizdi aynı zamanda. İki kitabı iade etmek isterdim ama uğraşamadım zaten maillere de dönmüyorlar.

Bunun yanında eganba'dan ayın 2'sinde verdiğim sipariş (Spawn, Vejeteryan, Superpoze) hala elime ulaşmadı ama maillere dönüş hızları ve haberleşmeleri güzel. En azından özür dileyip, nedenlerini belirtip ileri bir tarih veriyorlar. Yine de 16 gün oldu, insanı daraltıyor bu kadar beklemek.

hepsiburada.com da güzel indirimler dışında 10 TL'ye kitaplar var. Ay Ve Güneş,
Sonsuzluğun Sınırında, Asi Melekler, Yıkılan Krallıklar, Leibowitz İçin Bir İlahi, Küller, Cebirci, Adalet...vs uzayıp gidiyor ben öneri kaygısı gütmeden gözüme çarpanları yazıverdim çünkü güzel bir link yok hepsinin bir arada bulunduğu ya da ben göremedim.

47
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 16 Ocak 2017, 20:33:01 »
Daha yeni alışveriş yaptım veee arzu edilen indirim üç gün bekleyemedi: https://www.eganba.com/markalar/delidolu 

48
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 08 Ocak 2017, 14:17:13 »
Anthropoid

Filmi izleme sebebim Cillian Murphy idi. Peaky Blinders'tan beri her işini izliyorum ve bu da oldukça iyiydi. Zaten üzerine yapışmış olan 40-50'li yılların adamı imajı rahatsız edici gerçekliğe eriştiğinden başka şekilde düşünemez hale geldim kendisini.

Bunların dışında gerçek hayat öyküsü olan hikaye üst rütbeli, öyle ki Hitler'in üçüncü adamı diye bahsi geçen Heydrich'in suikastini konu alıyor. Ben kolay kolay savaş filmi beğenen biri değilim ama bu gerçekten iyiydi. Suikast yapalım 'ehe-ehe' ile bitmiyor, bunun öncesi-sonrası, olayın içinde-dışında kalanların hali, psikolojisi vs. her şey ince ince işlenmiş.

İki ay içinde 7-8 film izledim, bunu önermeden geçemedim. :) İzleyiniz efendim, güzel yapım.

49
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 31 Aralık 2016, 16:43:47 »
Okuma konusunda 2016'yı aramam, hiç okumadığım anlamına gelir. Kötü seneydi efendim, herkese mutlu yıllar.

50
Facebook sayfasına da baktım, çok özverili bir çalışmanın ürünü olduğuna eminim. Kendim de güzel bir yazma sürecine girdiğim için sözde kalmayan bu körpe başarılar beni çok daha fazla mutlu ediyor.

Elinize sağlık, bu güzel haberlerin devamını dilerim.  :aww

51
Yöneticiler de gösterse ya EN'lerini, sizinkileri de merak ediyoruz. Hep beraber, up up up! (Nerede bu forumun müdavimleri  :inca )

52
Yılın En İyi Genç-Yetişkin Kurgusu: Canavarın Çağrısı - Patrick Ness

Yayınevleri ve İşleri

Yılın En İyi Kapak Tasarımı: Başlat / Ready Player One - Ernest Cline
Yılın Yayınevi (Kitap): İthaki Yayınları
Yılın Yayınevi (Çizgi Roman): ArkaBahçe Yayınları

Ekran ve Beyaz Perde

Yılın En İyi Dizisi: Daredevil Sezon II
Yılın En İyi Filmi: Deadpool

Kayıp Rıhtım

Yılın En Güzel İncelemesi: Elçilik Kenti: Galaktik Boyutlu Asimilasyon Nasıl Sağlanır?
Yılın En Güzel Haberi: Yeni Yazar Adaylarının Yapmaması Gereken 8 Şey

Ben bu sene içinde basılan herhangi bir kitap okumamışım.  :(

53
Eğlence & Mizah / Ynt: Bugün Ben Şunu Öğrendim:
« : 20 Aralık 2016, 00:47:39 »
Hasan Ali Toptaş ilk iki kitabını kimse kabul etmediği için kendi parasıyla yayımlatmış. Sonrasında yazdıklarının o kadar iyi olmadığını ya da anlaşılmadığını düşünüp bir süre yazmaya ara vermiş. (Çok kısa bir ara) Yazmadan duramamış tabii, cümle cümle yazmaya hafiften devam etmiş, kendini tatmin etmek için. Bir arkadaşı vesilesiyle (onun da hikayesi var) Kavram Yayınları'ndan yayımlanmış, bu yazdıkları. Yalnızlıklar'dan bahsediyorum, sene 1993. (Yayınevinin yaptığı hatalardan dolayı da hayal kırıklığı yaşamış.)

Aslında ilk cümleyi yazıp bırakacaktım ama hazır elim değmişken az daha karalayayım dedim.

55
Ben de tam son gönderilerimde geziniyordum, bir baktım bu başlıkta gözüküyor yorum, sonra dedim acaba o heyecanla her ilgili başlığın altına kopyala yapıştır mı yaptım ama  -dürbün de sağ olsun- bu paranoyanın yöneticinin büyük oyunu olduğunu fark ettim. :D

Yaz Şövalyesi için beklentim yükseliyor bir iki yorum sayesinde, bu taşkınlıkla başlamak ve serinin hızlıca bitmesini istemediğimden kendisini ocak ya da şubata bıraktım.

56
Hayalet Tehlikesi - Jim Butcher (Dresden Dosyaları #3)  (Bitti.)

Bu önceki iki kitaptan nispeten daha farklıydı. Olay örgüsü daha geniş ve yeniydi. Kitaba son sürat aksiyonla girdik ve aynı şekilde çıktık. Aksiyon dozajı yüksek ve çoğu unsur birbirine iyi bağlanmıştı.

Spoiler: Göster
Butcher'ın akıcılığı ve sürükleyiciliği yine iş başındaydı. Yeni karakterlerle daha tanışamadan onlara alışıp, sevmeye başladık. Yazar belli ki bu kitapla kurguyu büyütmeye iyice niyetlenmiş. Peri annemiz Lea bu derinleşen kurgu için harika bir karakter olmuş. Dresden'in annesinden, eski hocasına kadar küçük küçük değindi. Ferrovax içinse içimde büyük bir merak depreşti fakat konuk oyuncu gibi kendini gösterip, ayrıldı.

Micheal tam aradığım karakterdi. Gücünün kaynağını ya da inancını bir kenara koyarsak böylesi birine bu seride ihtiyaç vardı. Söz gelimi büyücünün arkasını kollayan, ona  göz kulak olan bir tank, paladin, berserker olması -kendi adıma konuşacak olursam- benim okur kalbimi okşadı.
Micheal ♥ Ben
 
Bana göre olay örgüsünün biraz dışında kalmış tek şey Lydia adlı Cassandra'nın Gözyaşlarından muzdarip genç kızdı. Olmasa da olur diyeceğimiz şeylerdendi çünkü sona doğru bağlanıp tek bir yerde buluşan öykünün dışında kaldı. Yine de öylesini okuyup geçtiğimiz biri değil olayların içinde ve gidişatında rol alan motivasyonu zayıf gerekli bir detaydı.

57
Başka Kurgular / Ynt: Zeplin - Karin Tidbeck
« : 08 Aralık 2016, 22:01:32 »
Zeplin’i bitirdim ve kısa öykü okumaktan pek hoşlanmadığımı iyice anladım. Ben muhtemelen bu kitapla ilgili çok büyük beklentilere kapıldım ve biraz buruk geçti okuma evrem. Hatta kitabı bitirdiğimde tam olarak “Overrated,” diye geçirdim içimden ve üzerinden bir gün geçmesine rağmen hala aynı fikirdeyim.

Çok tutarsız, demiştim öyküler kalite bakımından ve Fırtınıkıran da yayında “Hangi öykü kitabında her öykü iyi çıkıyor ki, ben hiç karşılaşmadım,” gibisinden bir cevap vermişti ben de bunun üzerine beğendiğim öyküleri işaretlemeye başladım. Aşağı beğendiklerimi yazacağım ama önce biraz genel bir fikir beyan edeyim. (Haklarında tek tek yorum yapmak gelmedi içimden, sadece isimlerini yazdım.)

Yazar ait olduğu İskandinav kültürüyle bezemiş öykülerini. Öyle ki kalemine işlemiş gibi iklimin soğuğu. Duyguların daha çok aktarılması gerektiğini düşündüğüm öyküler donuk tasvirlerle ve diyaloglarla geçti biraz. Bu da belki de daha çarpıcı olması gereken sonları ya da olayları normal karşılamama sebep oldu. Buna örnek olarak da Rebecka öyküsünü vereceğim. Çok güzel bir konusu vardı gidişatı da iyi ama o duygusal tattan yoksunluk, soğukluk bende hikayeyi bitirdiğimde istediğim izi bırakmadı. Beğenmediğim öykülerin hakkı sayılır bir kısmını bu yüzden beğenmedim. Kalanları ise konusunu basit bulduğumdan. Tuhaf olmasını beklediğim öyküler benim tuhaf sınırımın altında kalınca basit birer kurmacaya döndü, bir benzerine kolaylıkla rastlayabileceğimiz türden ama sadece konu itibariyle. Buna da örnek olarak Rengeyiği Dağı’nı vermek istiyorum. Öykünün bilindik havası, o kullanılmaktan yıpranmış fikirler ama neyse ki içerik olarak en yoğun İskandinav havasını yakalamış öykülerden -bir Pyret değildi tabii- biri oldu benim için, keyifsiz bir okuma da olmadı.

Beğendiğim öyküler: Beatrice, Arvid Pekon Kim?, Norveç Böğürtleni Reçeli, Augusta Prima, Teyzeler ve Jagannath

Nihayetinde 13 öyküden sadece altısını beğendim ve gerçekten sevdiğim bunlardan sadece dördü oldu. İlk öykü ve son üç öykü gayet iyiydi. Güzel başladı, güzel bitti en azından. :) Tuhaf Kurgu da okurum, İskandinav edebiyatına da aşinayım -severim de- ama elektrik alamadım bu kitaptan.  Uzun süre bir öykü kitabına daha girişebileceğimi sanmıyorum. (3/5 puanlamak gerekirse)



58
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 06 Aralık 2016, 22:55:10 »

59
Tartışma Platformu / Ynt: Yazar ve Rengi
« : 02 Aralık 2016, 17:31:07 »
 E. L. James - Grinin Elli Tonu

Spoiler: Göster
Yazmasam olmazdı.  :D


60
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 02 Aralık 2016, 17:27:00 »
Bir sayfa daha? Çok şık olmuş, ayraçları konuşturma fikrini beğendim.

Burada da bırakılmaz ki!

Ayraç kim ki zaten.

Bir yüzüne "Görüşürüz!", diğerine "Geri dönmen uzun sürdü." gibi bir bir düşünce geldi aklıma, çift taraflı.
Hoşçakal - Hoşgeldin vs...

Neyse bu yorumu eşyaların insanlardan intikam aldığı - ki bunu dırdırla yapıyorlar- bir öyküye çevirmeden kaçıyorum.

Spoiler: Göster
Sonuncu: "Biz şimdi neyiz?" :ne

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17