Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Kitap Adam

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
76
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 17 Kasım 2015, 23:36:14 »
Facebook hesabı olan bir arkadaşınızdan, sipariş numaranızın olduğu bir mesajla ilknokta'ya sorununuzu bildirin bence. Önce diğer iletişim araçlarından irtibat kurmayı deneyin elbette ama sonuç alamazsanız bu yolu da deneyin derim ben. Umarım bunların hiçbirine gerek olmadan yollarlar kargonuzu.

77
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 17 Kasım 2015, 22:58:24 »
İlknokta, İthaki'nin kendi sitesi olduğundan İthaki kitaplarına daha iyi indirim yapması normal :) Muhtemelen bütün stokları fuara yollamışlardır, şimdi de sayım yapıyorlardır. İletişime geçip siparişinizin akıbetini soruşturun derim.

Tel: 0216 700 10 48
Email: destek@ilknokta.com

April Yayıncılık'ın indirim oranı %40 olmuş bu arada. Vallahi başında oturmuyorum, portala gelen bir yorum sayesinde öğrendim :D

Edit: Üveybaba'yla pişti olmuşuz :)

Açmıyorlar ki telefonları. Mesajlara da dönüş yok. Buralardan sonuç alamayanlar facebook'tan mesaj atsın. Oradan dönüş almıştım. Telefonlarının bozulduğunu söylemişlerdi. Nasıl bir telefonsa artık düzelemedi kaç aydır.
İhsan bey sizin İthaki'den veya ilknokta'dan tanıdıklarınız vardır mutlaka. Denk gelirseniz, lütfen bir sorup aydınlatsanız bizi :) Neden bu kadar kimsesiz bıraktılar siteyi, çok merak ediyorum. Artık oradan sipariş vermeye çekiniyorum. Fiyata bakmaksızın, İthaki'nin kitaplarını bile oradan sipariş vermiyorum artık (veremiyorum daha doğru :) ).

78
Moorcock'ın kitabın başında fantastik edebiyata dair eleştirilerini okuyunca, Elric'i daha çok merak ettim. An itibarıyla ilk iki hikayesi olan Rüya Gören Şehir ve Tanrılar Gülerken'i bitirdim. Genelde, ne kadar çok zorlukla karşılaşsa da kahramanlarımız sonunda amacına bir şekilde ulaşır. Ama Elric için durum hiç öyle değil. Yolun başında amaçladığı şeylere ulaşamamanın ötesinde, kendi yükünü sürekli arttırıyor. Bu durum hikayeyi ve Elric'i çok tekinsiz kılıyor. Tabii ki yolun çok başındayım ama şimdilik durum bu.
Sonuç olarak ünlü albino Elric'in maceralarına başladığım için mutluyum. Merak edenlere tavsiye ederim Ruh Hırsızı'nı.

79
Bir gün kalan kitaplar da Türkçeye çevilirse başlarım kesin ama o zamana kadar olmaz. Zaten elimde daha okunmamış kitaplar var ve daha da artacak o kitapların sayısı yakın zamanda. Ne kadar merak etsem de yarısı çevrilmemiş bir seriye başlayarak başıma iş alamam :D

Ben de aynen sizin gibi düşünüyordum. Ama merakıma yenik düşüp set olarak ilk beş kitabı aldım. Kesinlikle çok iyi yapmışım diyorum. Şöyle hayal edin; zaten seriye yeni başlıyorsunuz ve önünüzde okunmamış tam beş kitap var. Zaten devam eden serilerde de az beklemiyoruz (bakınız: kral katili güncesi).  Butcher için böyle bir durum yok elbette. Ama kendimi böyle avutuyorum :)
Sizinle aynı yorumu yapınca forumda, İhsan bey (mit),"okuyun bence, kendinizi Harry Dresden'dan mahrum etmeyin" gibi bir tavsiyede bulunmuştu bana. Aynı tavsiyeyi şimdi ben de, bu seriyi merak eden herkese rahatlıkla verebilirim. İthaki veya başka bir yayınevi çok uzak olmayan bir tarihte, umarım tekrar yayınlar. Hatta, yayınevlerini atlayıp direk Butcher'a ulaşmak lazım :) Hani yabancı yıldız futbolcuları, bizim takımların taraftarları "bize gel" diye tweet yağmuruna tutuyor ya. Adam da teşekkür filan ediyor dayanamayıp. En son çare bunu yapalım bence. Butcher el atsın bu işe :) "Biz Bunu İstiyoruz-Dünya". Projenin adı da tamam. :)

80
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 05 Kasım 2015, 09:25:27 »
Bu oldukça mantıklı. Fazla bilgi bırakılmadığı, yukarıda belirttiğim örneklerden de belli. Finalden kastınız sonsöz kısmı sanıyorum. O kısmı herhalde Jordan yazmıştır. 12. kitabın önsözünde hikayenin çoğunun Jordan'a ait olduğunu söylüyordu. Onun da çoğunu 12.ve 13. kitapta kullanmış bence. Ben o cümleden özellikle son kitapta hemen bağlanan kısımları ima ettiğini düşünmüştüm. Çünkü ilk kitaplardan beri merak ettiğim şeylerdi. Geçiştirilen kısımlar, sanırım bilgisi olmadığı kısımları. O konularda birşey üretmeye çalışmamış ki belki etik olan budur. İstese o kısımları daha detaylı işleyebilirdi elbette. Daha heyecanlı bir kurguya büründürebilirdi. Ama bu çok fazla risk demek. Ve dediğim gibi belki de doğru olmazdı. Belli ki Sanderson bunu tercih etmemiş. Ama bence en önemli noktalar da onlardı. Şahsen işlenmesini isterdim. Bu kişisel bir görüş elbette. Ama mevcut şartlar altında bu kadarı mümkündü zaten.
Sonuçta herkesin bir görüşü var. Ben son kitabı yetersiz bulanlardanım. Jordan yaşasaydı sadece üslup değil, hikayenin de çok çok farklı olacağını düşünüyorum.

81
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 04 Kasım 2015, 16:25:09 »
Tabii ki görüşler farklı olacaktır. Seriyi çok sevdiğim için son kitabı bu kadar eleştiriyorum. Sanderson taşın altına elini sokmuş. Buna saygı duyuyorum.
Spoiler: Göster
 Ama Rand Shaitan karşılaşmasının Jordan'ın planlarında da bir irade savaşı şeklinde geçeceğine ve son kitapta bu kadar az yer alacağına, ancak kendisi canlanıp söylerse inandırabilir. :) Ayrıca birçok kehanetin havada kaldığını da düşünüyorum.

Sanderson elinden geleni yapmış ama keşke Jordan'ın notlarından yazıldı filan denmeseydi. Yine de hikayeyi elindeki bilgilerle toparlayabildiği kadar toparlamış. Kendisine toz kondurma çabam yok yeminle :)

82
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 04 Kasım 2015, 15:48:13 »
Spoiler: Göster
 Özellikle padan fain kısmı beni böyle düşünmeye sevk etti. En önemli karakterlerden biriydi. Finaldeki durumu feciydi. Birkaç sayfada bağladı Sanderson. Tabii Rand'in Karanlık Varlık'la kapışması var. Jordan'ın bu savaşı planlaması böyle olamazdı diye düşünüyorum. Sanderson'da zaten 30 sayfada işi bağladı. Terkedilmişlerin durumu da aynı. Yani bilgi gerektiren yerler geçiştirilmiş. Doğal olarak Sanderson bu konulara girememiş. Kitabı doldurmak için diğer savaşı gereksiz yere uzatmış. Orada Sanderson gibi bir yazar, uzatmakta elbette zorlanmamış. Demandred olmasa ne yapardık bilmiyorum :) Maddi kaygılarla finalin Jordan'ın notlarıyla yazıldığı söylenmiş gibi geliyor bana. Yani bu kadar ayrıntı içeren bir seride asıl beklenen kısımlar geçiştirilince, bende böyle bir izlenim bıraktı doğrusu.

83
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 04 Kasım 2015, 13:19:41 »
Serinin ağır olduğunu düşünmüyorum. Uzun betimlemeleri olduğu doğru tabii. Çok fazla karakter ve mekan ismi var. İnternetten bulacağınız detaylı harita, okuma zevkinizi arttırır. İlk altı kitap zaten mükemmel. Sonra yavaş yavaş tempo düşüyor. Hele bir 10. kitap var ki, okumak için sabır ve seriye bağlılık gerektiriyor. Sonra tekrar ivme kazanıyor ama. 12. kitapla beraber, yazar değiştiği için siz de yabancılaşıyorsunuz başta, ama sonra yeni üsluba alışılıyor. Benim için tek kötü yanı bu serininin, son kitabıdır. Finalin Jordan'ın notlarından yazıldığına zerre inanmıyorum. Bunun dışında söylenebilecek şey, serinin şu ana kadar yazılan en iyi serilerden biri olduğu. Lost dizisine benziyor biraz; son ana kadar çok şey vaat ediyor ama öyle çok epik bağlanmıyor.

84
40 yıllık muhafız, koruyucu mu ne olmuştu bir kitapta. En çok o canımı sıkmıştı benim.

85
Güncel / Ynt: Hepimiz Oy Verelim
« : 01 Kasım 2015, 01:53:04 »
Evet arkadaşlar, bugün hepimiz sandığa gidelim, mutlaka oyumuzu kullanalım. Seçimler tüm ülkemize hayırlı olsun.

86
Güncel / Hepimiz Oy Verelim
« : 29 Ekim 2015, 02:03:09 »
Arkadaşlar, bildiğiniz gibi 1 Kasım'da seçim var. Bu forumun üyeleri zaten bu konularda yeterince bilgiye ve hassasiyete sahiptir. Ama hatırlatmaktan zarar gelmez.
Hangi parti (veya bağımsız aday) olursa olsun lütfen, gidip oyumuzu kullanalım. 1 oydan ne olacak demeyelim, çünkü her oy çok önemlidir. Seçim günü için, başka planları olanlar varsa, mümkünse ertelesinler. Etrafımızda bu konuda isteksiz tanıdıklarımız varsa onları da oy kullanmaya teşvik edelim. Demokratik hakkımızı kullanalım. 
Ayrıca, sayım sırasında oy kullandığımız sandıkların başında durma ve oylara sahip çıkma hakkımız var. Ya da, "Oy ve Ötesi" gibi sivil platformlara başvurup, yardımlaşmaya katkı verebiliriz. İlgilenen arkadaşlar, internetten bu haklar ve platformlar hakkında ayrıntılı bilgi bulabilir.

Önemli not; umarım bu başlık ve yazı forum kurallarına aykırılık teşkil etmiyordur. Siyaset üstü bir durum ve sahip çıkmamız gereken bir hak konusunda olduğu için yazdım. Eğer kurallara aykırıysa, şimdiden özür dilerim. :)

Önemli not 2; bu farkındalığı yaratmak için daha çok insana ulaşma kapasitesi olanlar da (sosyal medya, blog, site vs. üzerinden) böyle hatırlatmaları yaparsa, çok çok iyi olur.

87
Kurgu İskelesi / Ynt: Oğlum Hikaye
« : 27 Ekim 2015, 15:36:36 »
Bir ebeveynin, çocuğunu internetin kötü kullanımından koruma çabasıyla, yine o çocuğu manyak etme arasındaki ince çizgi. Bir kanayan yara :)
Oldukça ilginç bir hikayeydi. Emek verip çevirdiğiniz ve paylaştığınız için teşekkürler. 

88
Şişedeki Mısralar / Kelimeler
« : 24 Ekim 2015, 05:00:00 »
Kelimeler

Kelimeler olmasa ne yapardım
Gelemezdim bile belki, bu yaşa
Onlar beni anlayan, anlatan
Çoğu dilimde olmasa da
Düşünürken çoğunlukla
Hayallerimin keskin cam kırığında
Onlar beni ayakta tutan
Kelimeler, açıklanamaz o sihri yaratan

Kelimelersiz yaşayamazdım
Buna eminim şu anda
Ait olduğum evim, kasırgayı uzak kılan
Çoğu dilimde olmasa da
Ama onlar benim ve ben onlarım çoğunlukla
İçinde doğduğum dipsiz, karanlık kuyumda
Onlar beni hayatta tutan
Kelimeler, açıklanamaz o sihri yaratan

89
Kurgu İskelesi / Ynt: Aramızdakiler
« : 22 Ekim 2015, 22:58:00 »
Merhaba. Öykünüzü okuyanların hevesinin kaçmaması için, imla hatalarınızı düzeltmeniz yararlı olacaktır. Böylece daha fazla kişi, yazdıklarınızı okuma ve düşüncelerini paylaşma konusunda daha istekli olabilir. (üzerlerin de, dünya da, seviye de, dünya'ya, her şey, kendilerin den vb.)

90
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 22 Ekim 2015, 21:44:25 »
Ah Dresden ah, geç buldum, erken kaybettim. Pardon, yanlış yerdeyim. Çıktım :)
Not: Serilerin bitmesini beklemek, sonra sonsuza kadar bekleyipte kavuşamamak anlamına geliyormuş a dostlar... (Repliklere vurdum kendimi: "Beniiimmm yüzümdeeeen!!!")

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10