Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Zorbeyi

Sayfa: [1] 2
1
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Kara Elf Üçlemesi İçin Hatırlatma
« : 28 Ağustos 2014, 11:31:01 »
evet :)) zaten arkabahçe bulmak daha zor laika daha sonra çıktığı için daha çok laika var kitabevlerinde hiç bulamıyorsan internetten alışveriş yap bence :)



Zaten internetten bulamıyorum kitapevlerine hiç bakmadım bile :D

2
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Kara Elf Üçlemesi İçin Hatırlatma
« : 27 Ağustos 2014, 17:41:49 »
valla izmirdeki bütün kitabevlerinde var desem abartmış olmam sen hangi şehirdesin :D

Kayseri O.o Nasıl var Yav Laika yayıncılık mı

Birde Illitith  kimdi biri söyleyebilir mi :D

3
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Kara Elf Üçlemesi İçin Hatırlatma
« : 27 Ağustos 2014, 13:21:05 »
hmm ben okuyalı 4-5 sene oluyor . Aklımda kaldığınca anlatmaya çalışayım . Drizzt doğar . Bu sırada 9 numaralı do'urden ailesi 5 numaradaki Alton evine saldırır. Savaş devam ederken drizztin küçük abisi büyük abisini öldürür ki bu olay sayesinde drizzt llotha kurban edilmekten kurtulur. Yıllar geçer drizzt büyür. Babası zaknefein tarafından seçilerek savaşçı okuluna gider . Eğitim alır vs vs  sonra drowlardaki kötülüğü bir türlü hazmedemez kendine yakıştıramaz  kendi ırkını terk eder yolda babasının zombi versiyonuyla karşılaşır onu yener yoluna devam eder . Devamında  Illitith tarafından ele geçirilir beyni yıkanır arenada dövüşçü olur. Burdanda kurtulur . Yeraltından yerüstüne doğru yolculuğuna devam eder. Yerüstüne çıkar . Birkaç küçük olay gerçekleşir . Daha sonra  kör bir korucu ile tanışır . Korucunun evini orklardan savunurlar birlikte . Daha sonrada  Buzyeli vadisindeki On kasabaya gider.

Benim hatırladıklarım ana hatlarıyla bukadar 4-5 sene oluyor karaelf üçlemesini okuduğum yanlışlar olabilir tabii daha iyi bilen arkadaşlar yardım eder belki :)

teşekkür ederim drizztin beyni yıkanma olayını tamamen unutmuşum. Birde korucuyla orklarla savaşmıştı oda gitmiş hatırlattığın için saol. Birde 4. kitabı bulabilseydim Laika yayıncılık olan. :(

4
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Kara Elf Üçlemesi İçin Hatırlatma
« : 19 Ağustos 2014, 12:17:22 »
Zaten Kristal Parçası internette tükenmiş. Ne ara okumaya başladı millet. Ben okurken böyle sorun yoktu DR gidip alıyodum. Neyse artık... İstanbulda değilim. O yüzden temin edemem sanırım  :üü

5
Unutulmuş Diyarlar / Kara Elf Üçlemesi İçin Hatırlatma
« : 19 Ağustos 2014, 11:17:18 »
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce okudum Kara Elf Üçlemesini. Şimdi seriye devam etmek istiyorum ancak kitaplarda neler olduğunu kısa - uzun farketmez özeti lazım bana. Hatırlatabilecek var mı ? Yada özeti bulunan bir yer ? Karakterleri yeniden hatırlamak istiyorum.

6
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 14 Ağustos 2013, 01:55:15 »
RA Salvatore Unutulmuş Diyarlar'da yazmaya 4. kitap Kristal Parçası ile başladı. Sonra Gümüş Damarlar ve Buçukluğun Mücevheri ile ilk serisini tamamladı. Okuyucular Drizzt'i çok sevip hikayesini öğrenmek isteyince RA Salvatore Kara Elf serisini yazdı. Yani 3. kitaptan 4. kitaba geçerken tam bağlanma olmuyor. Zaten arada zaman farkı da var. Göç 1340 DR'de geçerken Kristal Parçası 1351 DR'de geçiyor yani arada kayıp yıllar var.

 Yani yaşadığın bu sorun RA Salvatore'un kronolojik yazmamasından kaynaklanmaktadır. Yayın evleriyle alakası yok. Zaten piyasada Kara Elf serisinin Arka Bahçe basıkı ile Buzyeli Vadisi serisinin Laika baskısını bulabilirsin. Tabi ki tek fark basım yılları ile kapak resmi.

Cevabın için teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu :)

7
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 13 Ağustos 2013, 20:56:03 »
Arkadaşlar size çok önemli bir olay soracağım. Şimdi drizztin ilk 3 kitabını okudum ve ara verdim şimdi arkadaştan alıp 4. kitaba devam edeceğim ama hiçbir şey anlamıyorum. Benim ilk 3 kitabım laika yayıncılık onun verdiği 4. kitap ise arka bahçe yayıncılık arada fark olabilir mi ? Eğer yoksa biri bana 3 . kitapta olanları kısaca özetleyebilir mi :D

8
Arkadaşlar 2. sezon izledim ama için için kitabını okumalıyım diye düşünüyorum. Ne dersiniz ? Genelde dizileri yayınlanan kitaplar çok okunmuş iyi kitaplar oluyor. Sizce okumalı mıyım? Yoksa pek bir fark görmeyecek miyim ?

Birde şu şekilde okumalıyım sanırım ???
-Taht Oyunları
-Kralların çarpışması
-Kılıçların Fırtınası
-Kargaların Ziyafeti

9
Tartışma Platformu / Ynt: Öncelikli seriler
« : 28 Ekim 2012, 15:54:29 »
Harry Potter'ı ve yüzüklerin efendisini silmen çok büyük hata. Çok kısa örnek verecek olursam 6. kitapta Harry quidditch final maçına Dolores Jane Umbridge ' in verdiği ceza sebebiyle katılamıyor ve o maçta Ron kalede çok iyi oynayıp kupayı takıma kazandırıyor omuzlara alınıyor vs. vs. Filme bak bakayım bu var mı ?:) Bunun gibi birçok şey atlanıyor filmlerde. Kitabı okuyunca bunları da öğrenmek insana ayrı bir tat veriyor :) Harry potterdan başlayarak okumalısın bence. İlla okumam diyosan ejderha mızrağından başla. Ben ilk kitabı okuyorum ve zevkli geçiyor. Unutulmuş diyarları pek sevemedim 3. kitapta bıraktım. EM iyidir.

10
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 21 Ekim 2012, 20:40:19 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim Denaro Forbin ve Ryld Argith. Birkaç gün içinde EM nin ilk kitabını alıp okumaya karar verdim. İlerde bende ısrarla önerenler arasında olurum inş. :)

11
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 21 Ekim 2012, 14:46:06 »
EM'de UD'de olduğu gibi tekdüze savaş sahneleri yok. Ana seri, Kayıp Tarihçeler ve diğer birkaç seri daha gerçekten kendini keyifle okutuyor. Ana üçleme ile bir başlamanı öneririm.

 
Katılıyorum. EM çok farklıdır, EM bir evren olarak bütündür. EM de tüm olay küçük grupla alakalı değildir. Asıl olan bu küçük grubun Tanrıları da kapsayacak bir evreni nasıl etkilediği ve sonucunda olanlardır. Oysa UD de sadece bu küçük grubun maceralarını çok nadiren bir krallıkla falan ilişkisini görürüz. O yüzden EM her zaman farklıdır :)

Yorumunuz için teşekkür ederim o zaman ilk kitabı alıp başlıyorum. Yüzüklerin efendisini biraz daha erteleyeceğim demektir.
Ejderha Mızrağı'nı hangi yazarın elinden okursanız okuyun, tat alırsınız. Don Perrin, Nancy Varian Berberick, Douglas Niles, Jeff Crook, Jean Rabe gibi yazarlar buna en büyük örnektir belki de.

Gelgelelim, Unutulmuş Diyarlar'da durum böyle değildir. R.A Salvatore dışındaki yazarların elinden okursanız, evrenden bile soğuyabilirsiniz. Salvatore, hayatlarında FRP'nin adını bilmemiş kişilerin bile anlayacağı şekilde yazmaktadır. Normal bir roman gibi okuyabilirsiniz. Diğer Unutulmuş Diyarlar yazarları ise, tam anlamıyla ''FRP oyuncuları için ders kitabı yazmaktadır.''

Ejderha Mızrağı'nda, varlıklar, yaratıklar, canavarlar, mitolojik kökenli olurlar genellikle. Minotorlar örnek verilebilir. Hayal gücünüzü zorlayan varlıklar olmaz bunlar. Okuduğunuz gibi aklınızda şekilleri, tipleri canlanabilir.

Unutulmuş Diyarlar'da, varlıklar, Toril'in kendi varlıkları olur. Hayal gücü makinesinden fırlamış gibidir. Abolethlar, Illithidler, Greller, Tanaruklar örnek olarak sayılabilir.

Bilemiyorum. Ben unutulmuş diyarları çok basit buldum. Basitten ziyade okurken sıkıldım diyebilirim. Em 3 lemesiyle başlıyım severim umarım :) Teşekkürler.

12
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 21 Ekim 2012, 03:26:45 »
Unutulmuş Diyarlar hariç -sıra ona da gelecek- bahsettiğin serileri okumuş biri olaraktan yardımcı olmaya çalışayım ben.

Evet, Unutulmuş Diyarlar'ı henüz okumadım fakat şu ana kadarki bilgilerimden yola çıkarak Ejderha Mızrağı'nın bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. (Ejderfelaketi bu yorumu okumaz umarım diyerek devam edeyim)  Ejderha Mızrağı okumak çok eğlencelidir. Karakterleri sıcak kanlıdır ve seni seriye bağlarlar. Sıkılmayacağını düşünüyorum ve umuyorum.

Kralkatili Güncesi Patrick Rothfuss'un kaleminden çıkan muazzam bir hikayedir, etkileyicidir. Okuman şiddetle tavsiye olunur.

Buz ve Ateşin Şarkısı'nın zaten az çok duymuşsundur namını. Tolkien'in tahtının sağına ve soluna oturacak iki yazar seçilse emin ol bunlar George Martin ve Robert Jordan olurdu. Gerçek olduğunu hissettiren harikulade bir tarih.

Zaman Çarkı, ah Zaman Çarkı. Gözlerimiz Jordan'ı arıyor... Zaman Çarkı'nı sona saklamanı öneririm hem son kitap da çıkmış olur ve çeşitli internet sitelerinde, çeşitli kampanyalar olur ve tüm seriyi ucuza alma imkanı bulursun.

Yüzüklerin Efendisi?! Okumadın yani. O zaman şöyle yapsan çok daha iyi olur. Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesini alıp 14 Aralık'a kadar bitir. (Malum Hobbit'in ilk partına 54 gün kaldı)

Umarım ufak da olsa yardımcı olabilmişimdir. Kendine bir yol haritası çizip okumaya başla.

Yorumun için teşekkür ederim. Şimdi Unutulumş Diyarları okumanı tavsiye etmem! Neden etmem. O kadar muazzam kitapları okumayan biri olarak ben beğenmedim. Sende beğenmezsin sarmaz gibi geliyor bana. Birkaç sorum olcak sana.
1- KralKatili daha tamamlanmadı diyorlar. Yine de okuyayım mı ?
2- Buz ve Ateşin Şarkısı nereden başlayacağımı bilemedim hangi kitaptan başlayayım anlamadım.
3- Önce Hobbitle mi okumaya başlayayım yoksa yüzüklerin efendisinden sonra mı hobbite geçeyim. Ayrıca ilk yüzüklerin efendisini mi okuyayım yoksa kralkatilini mi ?
4- EM yi okumaktan korkuyorum. Yine UD de olacağı gibi olacak diye. Kendini daha iyi kanıtlamış kitapları okuyup biraz içimdeki kitap aşkını bastırıp sonra EM ye geçsem diye düşünüyorum :) Bu konuda kafam karışık.

Cevap attığın için teşekkür ederim deli gibi cevap bekliyordum çok sabırsızım.

13
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 21 Ekim 2012, 00:21:37 »
Hani kitabı okumak için bir heyecan olur ya içinde merakla devam etmek istersin. O hiç olmadı bende. 3. kitaptayım hala sıkılarak okuyorum. Bir kahraman ve bir dostu var kitabın. Onunla sürekli bir macera içinde. Okuduğum 3 kitapta da Drizzt yanında sevdiği biri - dostu ile birlikte bir maceraya atılıyor ve basit geldi bunlar bana. Neden öyle oldu anlamadım okuduğum kitaplarda bu olmazdı hiç. Ama bu söylediğiniz kitaplar sanırım çok iyi ve kendini kanıtlamış kitaplar. Forumda 1 aydır gezindiğim bilgilere göre :)
- Yüzüklerin Efendisi başta olmak üzere,
- Zaman Çarkı
- Kralkatili Günceleri
- Buz ve Ateşin Şarkısı

Zaman Çarkı en sonda olacak şekilde okumaya başlarım önce araştırayım :) Çok teşekkür ederim. Ayrıca hala EM hakkında bilgi istiyorum arkadaşlar. Sizde Kaze katılıyor musunuz ? UD ye idare eder denirken EM yi çok öven gördüğüm için buraya yazma gereği duydum.

- Kralkatili Günceleri 'nin yorumlarını okudum ve buna başlamaya karar verdim. Zaten halihazırda 2 kitap ve çok iyi yorumlar almış. Ama EM merakımda olacak. Yorumları bekliyorum. Teşekkürler Kaze.

14
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Soru Hattı
« : 20 Ekim 2012, 23:39:29 »
Arkadaşlar Unutulmuş Diyarları okudum 3. kitaptayım ve pek sarmadığını üzülerek söylüyorum. 3 kitaptan sonra Ejderha Mızrağına başlayacağım ama korkuyorum bu da öyle basitime gelir mi fikirlerinizi almak isterim.

ayrıca pttkitap.com da kargo ücreti almıyorlar kitaplar ucuza geliyor bildiriyim dedim. Daha ucuz bildiğiniz varsa söyleyin oradan alıyım internette.

15
Kitabı bitirdim ama pek sarmadı konusu. Bir yanım devam et derken diğer yanım EM ye bakabilirsin diyo. Bilmiyorum naparsam artık. Kitaba başlayacak olan arkadaşlar kitabın konusunu ve içeriğini iyice araştırsın. Arkasındaki yazı kitap konusu olarak heryere çıkıyor ama asıl içeriği malice ve kızlarını, kurulu olan düzeni vs iyice araştırsın :D

Bişey daha Drizzt'in yerinde olsam zak'ın durumu öğrendikten sonra onları biçerdim ama neyse :)

Sayfa: [1] 2