Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - TheWaLL

Sayfa: [1]
1
Sinema / Yeşilin Kralı Projesi
« : 01 Ekim 2011, 15:31:47 »
Merhaba arkadaşlar,
Bir arkadaşımın film çekme projesi var.Trabzon'da çekileceği ve 2015 gibi tamamlanacağını söylüyor. Tavsiyelerinizi, projeye nasıl destek sağlanabileceğini, yorumlarınızı ve her türlü fikrinizi belirtirseniz sevinirim. Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlışsa moderatorler düzeltirse sevinirim.

Şöyle de bir tanıtım yazısı var.
"2013 yılında Tahir Samet Saraç tarafından Trabzon'da dizi halinde çekilmesi planlanan proje. Sayfa aracılığı ile projenin gelişmesi, yayılması, duyurulması sağlanacak ve aynı zamanda projenin reelde gelişmesini sağlayan Yeşilin Kralı ekibine katılım konusunda değerlendirmeler yapılacak, bunlar sayfa üzerinden takipçilerine sunulacaktır."

Çıkış Tarihi :Tahminen 2015

Tür: Dram - Savaş

Resmi Sayfa: http://www.facebook.com/pages/Ye%C5%9Filin-Kral%C4%B1-Projesi/129454010477899?sk=wall

2
Düşler Limanı / Yatak, Yastık ve Özgürlük
« : 23 Ağustos 2011, 17:19:10 »
Yatak, Yastık ve Özgürlük

Sadece uykuya dalmak istiyor ama uyuyamıyor. Yatakta dönüp duruyor. Dışarıdan bakan bir kimse yorganla dövüştüğünü zanneder. Yağmur tanelerinin cama vuruşunu dinliyor. Hayır, uyuyamayacak. Kalkıyor ve mutfağa yönleniyor. Başında bir ağrı var, anlam veremediği bir ağrı. Dolaptan bir bira alıyor ve koltuğuna oturuyor. Yağmur devam ediyor. Telefonu çalmaya başlıyor. Ekranda gördüğü numara tanıdık değil. Açmaması gerektiği hissine kaplıyor fakat arayan ısrarla çaldırmaya devam ediyor. Açıyor. Buz gibi bir ses kulağına iki sözcük fısıldıyor. "özgür ol". Telefon ellerinde yavaş yavaş küllere dönüşüyor. Tüm eşyaları, duvarlar, yer, her şey küllere dönüşüyor. Uçuyor. Nefes almadığını fark ediyor fakat hiç bir zaman olmadığı kadar da canlı olduğuna emin. Uzun süren uçuşu bir ada görmesiyle son buluyor. Sahile iniyor. Karşısında üç dört yaşlarında bir erkek çocuğu var. Merhaba diyor çocuk. Duyduğu ses irkilmesine sebep oluyor.  Bu telefondaki adamın sesi. "Kimsin sen?" sesindeki sakinliğe şaşırıyor. "Ben sadece benim. Bir ismim yok. Artık, senin de yok. Gel benimle." Çocuğu takip ediyor. Çocuk soruyor. "Özgürlük nedir?" Soru onu şaşırtıyor. Çocuk cevabı alamayınca kendisi yanıtlıyor. " Özgürlük sadece kendi kararlarını kendin verebilmek, canın istediğini yapmak değildir. Aynı zamanda yemek yemeye, tuvalete gitmeye, nefes almaya ihtiyaç duymamaktır. Uyumaya ihtiyaç duymamaktır özgürlük." Bir kasabaya ulaşıyorlar. "Burada gördüğün herkes özgürdür." Gördüğü manzara karşısında donakalmışken sürekli tekrar eden bir ses kendisini rahatsız ediyor. Sesin şiddeti artıyor. Gözleri aralanıyor, alarmı kapatıyor. Bir süre tavana bakıyor. Olanlara anlam vermeye çalışıyor. İşe gitmek için hazırlanıyor. Arabasına biniyor ve iş yerine doğru yol alıyor. Kırmızı ışıkta duruyor. Hava yine yağmurlu. Yaya geçidinden yaşlı bir kadınla bir çocuk geçiyor. Çocuk arkasını dönüp göz kırpıyor ve yaşlı kadınla birlikte kalabalığa karışıyor.


http://xsonsuzagiderken.wordpress.com/

3
Düşler Limanı / Farkına Varılamayan Ayrıntılar
« : 07 Temmuz 2011, 14:03:29 »
    Aynı yerde ve aynı zamanda bulunan farklı iki insanı iki kişi yazıyoruz. Ben Tayfun adlı karakteri yazıyorum bi arkadaşım Kadir adlı karakteri yazıyor. Yorumlarınızı esirgemeyin :)


     Bölüm 1

     Pişmanlık Kokusu (Tayfun)    

     ” Bu b.ktan kokuda ne! ” Tayfun yıllar önce yüzüstü bıraktığı ailesini ararken aklından geçen tek şey buydu. Koku başka bir şey düşünmesine engel oluyordu. Oysa düşünmesini gerektiren bir çok etken vardı çevresinde. Yerdeki cesetler, harabeye dönmüş evler, çığlıklar… O ise bütün bunları görmezden gelerek, dehşete düşmüş bir şeklilde sadece koşuyordu. Hayatta kalmayı başarmış az sayıda insan vardı ve onlar da perişan haldeydi. Kendisinin neden sadece birkaç sıyrıkla kurtulduğuna anlam veremiyordu. Bunları sonra düşünürdü. Şimdi biran önce eski eşini ve çocuklarını bulmalıydı. Ailesinin, daha doğrusu eski ailesinin yaşadığı mahalleye geldiğinde karşılaştığı manzara pek de farklı sayılmazdı. Bu ev de tıpkı ötekiler gibi harap olmuş vaziyetteydi. Enkaz arasında eski eşini ve çocuklarını bulmak için var gücüyle arıyordu ama çabaları sonuçsuz kalıyordu. Hayır, yoktular. Artık pes etmişti. Kokuyu artık almıyordu. Bir sigara yaktı. “Şimdi tamamen b.ka battım” diye düşünürken taşların arasında kıpırdayan bir el gördü. Hemen koşup taşların arasından eski eşini çıkardı. Yüzü tanınmayacak haldeydi ama bu mavi gözleri nerede görse tanırdı. Gözleri yarı kapalı biçimde ona bakıyordu. ” Yanımızda olman için bir felaket olması mı gerekiyordu?”. Son nefesini vermeden önce ağzından çıkan son kelimelerdi.

     Hafızanın Etkisi (Kadir)

Anımsadıkları arasında zihnini en çok meşgul eden “Patlama”. Bir taraftan büyükçe bir alanı kaplayan alevler hatrına geliyor. Bir taraftan sesler hala daha yankılanıyor. Bunların yanı sıra yanında bulunan ailesini, arkadaşlarını merak ediyor “Halbu ki aynı yerdeydik.Beraberdik.Nasıl oldu da yoklar şimdi..Sanırım .. öl…..” Olanları düşünmeyi bırakıyor ve nerede olabileceğine yoğunlaşıyor. ” Nehire nasıl ulaştım? Buraya daha önce gelmiş miydim? “
Bedeninde o büyük patlamaya kıyasla ufak tefek çizikler var. Ayağa kalkmaya yelteniyor fakat takati kalmamış. Sendeliyor… Direnmeye çalışsa da yüz üstü toprak zemin ile buluşuyor. Alnının sızlamasıyla, elini uzatmak istiyor. İşte o sıra ufak çiziklerin elinin (kopması) yanında gittikçe küçüldüğünü görüyor. Zeminde saatlerce bekliyor, düşünüyor,düşlüyor …

http://xsonsuzagiderken.wordpress.com/

4
FRP Genel / Örnek Bir D&D Oyunu Paylaşımı
« : 09 Ocak 2011, 12:55:40 »
Merhaba arkadaşlar,

Arkadaşlarım ve ben D&D oynamaya çalışıyoruz fakat bu konuda başarılı olamıyoruz sanırım çünkü oyunun kurallarını,nasıl oynanacağını tam olarak bilmiyoruz.Yani şöyle söyliyim DM'miz güzel bir senaryo,harita hazırlıyor fakat zar kullanma,skillerin kullanımı,level atlama gibi konuları pas geçiyoruz.Bir tane Player Handbook 3.5 aldık ırkların genel özellikleri,sınıflar vb konularda yardımcı olmasına rağmen tam olarak istediğimiz yardımı sağlamadı.Trabzon'da D&D oynayan olmadığından izleyip öğrenme şansımızda yok malesef.Sitedeki örnek çok yardımcı oldu ama bunun gibi birkaç örnek daha olsa bizim gibi oyunu bilmeyenler için çok faydalı olur.Siz eminim sürekli oyunlar oynuyorsunuzdur bir tanesini video'ya almanız ve burada paylaşmanız bizim için çok iyi olur gerçekten.Oyunun küçük bir bölümünü alsanız yeterli olacaktır.Hem site için de güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum.Eğer zaten böyle videolar internette mevcutsa linkini paylaşırsanız sevinirim.Ben aradım ama bulamadım.Teşekkürler şimdiden.Sevgi ve saygılarımla...

5
Oyunlar / İşlem Oyunu
« : 26 Temmuz 2010, 14:12:54 »
Merhaba arkadaşlar,

Bu oyun pazar günleri TRT 1'de yayınlanan (eskiden öyleydi şimdi ne zaman bilmiyorum) 'Bir Kelime Bir İşlem' oyunun işlem bölümü.Verilen sayıları bir kere kullanarak toplama çıkartma çarpma ve bölme ile hedef sayıya ulaşıyoruz.

1-2 haftadır delphi programıyla ilgileniyorum.İlk kez bir oyun yapmaya kalkıştım.Dün 8 saat boyunca bununla uğraştım.Fakat bir çok eksiği olduğunun farkındayım.Sizden isteğim yorumlarınızı ve gördüğünüz eksikleri veya hataları belirtmeniz.  :)
 
Not: Oyunu 1600*1050 bilgisayarda yaptığım için diğer çözünürlüklerde büyük kalıyor.Bu sorunu çözemedim henüz. :(

İşte Link: http://rapidshare.com/files/409271498/islem.rar

6
Çizgi & Anime / Dead Fantasy
« : 03 Şubat 2010, 19:41:48 »

Dead Fantasy Monty Oum tarafından yapılan sürekli aksiyon sahnelerinin olduğu bir anime çalışmasıdır.Final Fantasy ve Dead or Alive adlı serilerin bayan karakterleri sürekli dövüş halindedir.Hiç bir diyalog yoktur ve sürekli dövüş sahneleri vardır.Şimdilik 5 bölümden oluşmaktadır.İlk 2 bölümde 2li 3lü 4lü dövüşler üzerine kurulmuştur fakat ilerki bölümlerde teke tek dövüşlere ağırlık verilmiştir.

Bölümleri Youtube,Dailymotion,Metacafe gibi video sitelerinde bulabilirsiniz.



Kişisel görüşüm : Nefesinizi tutarak izleyeceğiniz bir çalışma.Özellikle ilk 2 bölüm o kadar çok eğlenceliki anlatamam.Herkes izlemeli.Malesef bir bölüm 5-10 dk civarında.  :(



Sayfa: [1]