Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Mithrandir

Sayfa: [1] 2
1
niye bütün avrupa november da bizim december? hepsi kasımda izleyecek biz aralıkta. böyle rezalet mi olur ya. tüm dünyada en son biz izleyebileceğiz. şeytan diyo gitme bu filme ama işte mecbur gitcez. merak

2
Filmler / Ynt: The Hobbit : Oyuncular
« : 13 Temmuz 2008, 17:10:58 »
filmin mükemmel olacağı bence de kesin. yıllardır hobbit çekildi çekilcek bisürü söylenti dolaşıyo artık güzel olsun dimi :)   

3
Güncel / Ynt: Fotoğrafıma Dokunma!
« : 13 Temmuz 2008, 17:07:49 »
bu kadar da olmaz dedirtiyor. neyse bakalım daha nelere zam gelecek :) artık sanata da zam geldiyse...

4
Harry Potter / Ynt: En ilginç HP Aleti ?
« : 21 Mayıs 2008, 18:32:51 »
zaman döndürücüm olmasını isterdim. böylece geçmişteki hatalarımı düzeltebilir aynı zamanda da istediğim tarihte tekrar yaşayabilirim.

5
galndalf ve istariler hakkında güzel bir yazı. mavilerle ilgili hiç öyle bir yazı görmedim. sadece onların hakkında hiçbir bilgi olmadığını biliyorum.

6
devlet, toplumların haklarını gözetmek için var olan insanüstü bir oluşumdur. bu tanım tam doğru olmayabilir ancak yanlış değildir. eğer türk devleti ne zaman kuruldu dersen milattan önce hun devletinin kuruluşunu gösterebiliriz. ancak türkiye cumhuriyeti devletini kastediyorsan, cumhuriyetin ilanı ile resmi olarak devlet kurulmuştur.

mustafa kemal türk milletini kurtarmak için birtakım çalışmalar yaptı. çanakkale savaşından sorna bir süre istanbulda bulundu ve padişahla ve hükümetle temasları oldu. padişahın yanında almanyaya gitti(sanırım yaveri olarak).padişahla birkaç kez görüşmesi oldu. mustafa kemal istanbulda duramayacaktı ve tayinini istedi anadoluya. ve 9. ordu müfettişi olarak atandı. normalde müfettişin yetki alanları çok geniş olmaz ama mustafa kemalin çok fazla yetkisi ve nerdeyse tüm anadoluyu kapsayan yetki alanı vardı. yayımladığı genelgelerle ve emirlerle ülkede çok etkili bir duruma gelmişti. istanbul hükümeti ile (dikkat padişah değil) arası iyi değildi. damat ferit paşa hükümeti ingiliz mandasını savunan bir hükümetti ve ülkenin çıkarları gözardı ediliyordu.mustafa kemal padişaha ulaşmak istedi telgraf çekti ancak ulaşamadı, engelendi. bunun üzerine mustafa kemal istanbul hükümeti ile tüm yazışmaları durdurdu anadoludaki. ve yayımladığı bildirge ile ingiliz subaylarının tutuklanması emrini verdi. daha sorna mustafa kemal istafa etmesi için zorlanıyordu ve itifa etti. erzurum kongresine sivil olarak katıldı ve kongre başkanı seçildi. istanbul hükümeti görevini yapamamaktadır denildi kongrede.  sivas kongresi toplandı. kongrede erzurum kongresinde alınan kararlar kabul edildi. temsil heyeti genişletildi (yetkileri dahil). sivas kongresinin önemi ulusal bir kongre olması ve bir meclis gibi kararlar alıp bu kararları uygulamasıdır.yani türk milletinin kendi içinde oluşturduğu bir meclistir ki bence bu önemli bir adımdır. derhal bir meclisin toplanmaı gerektiği kararı çıktı. zaten osmanlı mebusan meclisi kapatılmıştı.meclisin açılmasına ihtiyaç vardı. temsil heyeti ile istanbul hükümeti arasında amasya görüşmeleri oldu.  (salih paşa hükümeti) bu görüşmelerin önemi anadoluda oluşan oluşum ile osmanlı hükümeti arasındaki bağın kopmaması ülkenin kurtulması için gerekli adımların atılmasıdır. istanbul hükümeti oluşacak meclisin istanbulda toplanmasını istiyordu fakat bu işgal altındaki istanbulda mümkün değildi. sonuçta meclis ankarada toplandı.fakat bu meclis kendi başına bambaşka bir meclis değildi. mesela mebusan meclisinde tartışılmış, kanun tasarıları (adın geçen gün görmüştüm ama aklıma gelmiyor) tbmm'de kabul edilmesi bunun göstergesidir. zaten yasalarıyla kendisini istanbul hükümetinden ve padiahtan üstün kılmıştır.

resmiyette 29 ekim 1923te kurulmuştur. türk devleti orta asyada hun devleti ile kurulmuştur (bilinen).

7
niye metal dinlerim? metal bende nasıl bir etki bırakır?

öncelikle hayatımdan bahsediyim. hayatımda zor zamanlar geçirdim ve zor zamanlar geçiriyorum. bu zor zamanlarda bana en iyi ilaç müzik oldu. ve dinlediğim müziklerde de sürekli sertleşme oldu. önce kornla başladım. sorna kuzenimin önermesiyle daha sert gruplara geçtim ve metalle tanışmam bu şekilde oldu.
metal bana ne yapar? metal beni sakinleştirir. ne kadar sert olursa ve müzik ne kadar güzel olursa ben o kadar sakinleşiyorum, rahatlıyorum, huzur buluyorum, mutlu oluyorum. kendimi dünyadaki herkesten herşeyden daha özgür hissediyorum. kendimi dünyadan uzaklaştırıyorum. ve bu dünyadan uzaklaşabilmek için elimden geleni yapan birisiyim.metal benim duygularımı yansıtıyor. bana yaşama sevinci veriyor. sabahları okula giderken mp3ümden dinlediğim metal, okula gitmeme rağmen beni mutlu ediyor.(okula gitmek hiç de mutlu olduğum bişey değildir) beni benden alan beni benden uzaklaştıran şey metaldir. metali seviyorum ve asla kopamıyorum. hangi ruh hali içinde olursam oliyim yine de dinliyorum, mutluyken dinlemek harika oluyor, üzüntülyken dinlemek bana üzüntümü unutturuyor, normal haldeyken dinlemek beni mutlu ediyor, kızgınken dinlemek sinirimi alıyor...  örnekleri çoğaltmak mümkün. metali erzaman ve heryerde dinlemek isterim.
okulda arkadaşlarla bazen tartışıyoruz. sınıfta metal dinleyen sanırım tek ben varım. 1 arkadaşdaha var ama onunla samimi değilim. arkadaşlarım rap veya rock dinliyorlar ve soft rock seviyorlar. onların dinlediği müziğe göre sözler çok önemliymiş. tamam sözler önemli ama müzik pop müziği olduktan sorna ritm hiç değişmedikten sorna o gitarın sesini duymadıktan sorna hep aynı ritm olsa ne önemi var ki. bunu 1 türlü anlayamıyorlar. rap müzik nedir ki? hep aynı ritimde devam eden söyleyenin mıymıy birşeyler mırıldandığı ki birşey de anlaşılmıyor, pop müziğin 1 başka versiyonu.
benm düşünceme göre müzik dediğimiz şeyde ilk önce MÜZİK gelir, sonra sözler gelir. sözler elbette önemlidir ama eğer söz duymak istiyorsanız şir okuyun şiir dinleyin derim. ama eğer müzik dinliyorsanız ilk önce müziği hissetmelisiniz.
hepinize bol metalli günler :)

8
Güncel / Bugün 23 Nisan, Hep Neşeyle Doluyor İnsan
« : 23 Nisan 2008, 10:30:43 »
Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım :)

9
Eğlence & Mizah / Ynt: Şuan sizi ne mutlu eder ??
« : 26 Ocak 2008, 17:28:37 »
sevgilim yanımda olsa bu beni mutlu ederdi :)

10
Sinema / Ynt: Pianist
« : 24 Ocak 2008, 16:48:50 »
filmin işlenişi gerçek savaş yıllarını ve insanların çektiklerni anlatıyor. ve savaş hakkında ders çıkartılabilecek bir film. işte savaş bu filmdeki gibi. hatta daha bile kötü

11
Sinema / Ynt: Geleceğe Dönüş 1-2-3 Back to the Future
« : 24 Ocak 2008, 16:42:10 »
çocukken çok izlemişimdir. ve televizyonda çıktığı zaman da sık sık izlerim. çok sevdiğim güzel 1 film serisidir :)

12
Sinema / Ynt: Forrest Gump
« : 24 Ocak 2008, 16:21:08 »
süper ötesi 1 film. bu film gibi gökkuşağı adam filmi de çok güzel. ikisinin durumları daha farklı ama bence 2si de izlenmesi gereken filmlerden

13
bence 2 ihtimal var. birincisi montaj. ve ikincisi yani benm düşüncem: ya taş bunlar arkadaşlar :D

14
Harry Potter / Ynt: Wizarding World açılyor
« : 23 Ocak 2008, 15:26:43 »
ben trenle gidecem

15
Harry Potter / Ynt: Kitaplarda Olupta Filmlerde Olmayan?
« : 23 Ocak 2008, 15:24:37 »
Ama hepsi yoktu. Vardı da ben mi görmedim?

hepsi yoktu tabi ki. sadece 1 kısmı vardı. diğer anılar yoktu.

Sayfa: [1] 2