Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - erato

Sayfa: 1 2 3 [4]
46
Televizyon / Ynt: Supernatural
« : 16 Mayıs 2010, 22:06:36 »
Bildiğim kadarıyla en başındna beri 6 sezon planlamışlardı SPN'yi... Muhtemelen vardır altında bişi. Tam böyle zirvedeyken düşürürlerse çok feci olur.

Dizinin yaratıcısı Eric Kripke 5 sezon planlayıp kafasında 5 sezonluk bir hikaye tasarlamış. 6. sezona, 3 ve 4'ün giderek yükselen reytingleri sonucunda yapım şirketi tarafından karar veriliyor ancak Kripke ben 5'ten sonra yokum diyor. Ve hikayeyi kendi bildiği gibi bitiriyor... derken bir iki kıvrak hareketle son bir iki olay ve 5'i 6'ya bağlayacak sahneler ekleniyor.

6. sezonda bambaşka bir ana yazarı olacak dizinin, o yüzden ben de biraz korkuyorum. :(

47
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 15 Mayıs 2010, 23:48:32 »
bunlar türkiyeye geldimi?


Ultimate Guide Türkçe'de yok, muhtemelen çıkmayacak çünkü üretimi çok pahalı bir kitap (mıknatıslı kapak, oyun kartları vs.) Ayrıca içinde yeni hikaye de yok onun.

Sword of Hades (Hades'in Kılıcı), Melez Dosyaları kitabındaki bir öykü. Onu mu kitaplaştırdılar acaba dedim ama kısacık bir öykü o, neresini kitaplarştırdılar anlamadım. Her neyse, o hikayeyi merak ediyorsan o ve 2 tane daha öykü Melez Dosyaları kitabında var.

Kırmızı Piramit şu anda çeviride. Yaz aylarında çıkması planlanıyor. Ancak bizde kapağı böyle olmayacak. Bu arada haklısın, bu kötü bir kapak hakikaten, İngiltere baskısı olduğunu tahmin ediyorum.

48
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 11 Mayıs 2010, 14:02:56 »
evet ben doğru düzgün hiç canavar bilmiyorum.bir bastet var o da tanrıça zaten

Kırmızı Piramit, Percy'den farklı olarak canavarlarla çarpışma hikayesi değil pek. Daha çok, hmm, nasıl söylesem spoiler vermeden, tanrılarla Antik Mısır büyücülerinin kapışması diyeyim. ;)

Kedi tanrıça Bastet demişken... Elbette kendisi var hikayede ve *süper* bir karakter. Şöyle bir sözü var, bir kedi sahibi olarak beni epey güldürdü:

-Hayatım, ben bir kediyim, gördüğüm her şey "benimdir."

:D


49
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 09 Mayıs 2010, 19:35:41 »
Bence Kane, Percy'i aratmaz. Çünkü Mısır Mitolojisi Yunan Mitolojisine göre çok ama çok daha geniş. Yunan mitolojisinden kat kat fazla ve farklı canavarları var. Yani belki daha eğlenceli bir seri bile çıkabilir ortaya.

Percy'i hiç bir şey geçemez diye önyargıyla yaklaşmayın hiç belli olmaz.

"En az Percy kadar sürükleyici" dedim zaten. 520 sayfayı bir haftasonunda okudum. :D

50
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 09 Mayıs 2010, 19:14:59 »

Daha kitap Türkçe'ye çevrilmedi. Açıkçası İngilizcesinin de piyasaya sürüldüğünden pek emin değilim.

Yeni serinin adı Heroes of Olympus (Olimpos Kahramanları), serinin ilk kitabı da The Lost Hero (Kayıp Kahraman). Ekim ayında Amerika'da piyasaya çıkacak. Son Olimposlu'nun sonundaki kehanetten yola çıkarak yepyeni bir macera olacak. Yoğun istek üzerine (;D) Percy, Annabeth ve diğer sevilen karakterler de yer alacakmış ama işte başrolde değiller.

Bu arada Rick Riordan'ın Percy'den bağımsız, başka bir serisinin ilk kitabı Amerika'da piyasaya çıktı. Serinin adı Kane Chronicles (Kane Günceleri), ilk kitap da The Red Pyramid (Kırmızı Piramit). Bu seri, Mısır Mitolojisi üzerine kurulu ve en az Percy kadar sürükleyici. Size içeriden bir müjde: kitap şu anda çeviride ve Türkiye'de çok yakında piyasada.  ;)

51
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 19 Nisan 2010, 21:09:44 »

Gerçekten teşekkürler.


Bu çıkarsa zaten bunu da çocuk kitabı yaparlar...

Sana hem katılıyorum hem katılmıyorum.  :)

Şöyle ki, Ultimate Guide adlı kitap Melez Dosyaları'ndan çok daha çocukça. Bazı Remzi Kitabevi şubelerinde orijinali satılıyor, istersen git bak. İçinde kart oyunları falan var! Bunun nedeni Percy Jackson ve Olimposlular serisinin Amerika'da yazarı ve yayıncısı tarafından belirlenen hedef kitlesi: 9+. Yani, tüm seri, ek kitaplar da dahil olmak üzere 9 yaşında bir çocuğa da hitap edecek şekilde planlanıyor.

Ama hikaye malum, sürükleyiciliği, üslubu ve özgünlüğüyle her yaştan kitleye hitap ediyor (benim yaşımı duymak istemezsin) ;D Fakat işte serinin olgun fanları bu ek kitapları görünce (senin gibi) hayal kırıklığına uğruyorlar. Bu tür şeyleri görmezden gelmeye çalışmak en iyisi sanırım.  ;)

52
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 19 Nisan 2010, 19:16:05 »
Kane Chronicles'ın ilk kitabı Red Pyramid henüz Amerika'da da piyasaya çıkmadı. Online indirilen metin sadece ilk bölüm, onu aylar önce Rick Riordan kendi web sitesinde yayınlamıştı. Red Pyramid Mayıs ayında Amerika'da çıkacak. Türkçe'de de takip eden aylar içerisinde çeviri tamamlanır tamamlanmaz yayınlanması planlanıyor.

Yeni Melez Kampı serisinin de ismi cismi açıklandı. Serinin adı: Olimpos Kahramanları. İlk kitabın adı da Kayıp Kahraman. Son Olimposlu'daki Rachel'ın kehanetinden yola çıkarak yedi melezin maceralarını içerecek ama tabii Percy, Annabeth ve diğer birkaç favori de yer alacaklarmış, konuk oyuncu bir nevi yani.  ;)

http://rickriordan.blogspot.com/2010/04/lost-hero.html

Sayfa: 1 2 3 [4]