Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - erato

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Serinin adı Reckoners (Asiler) zaten ama biz seri adı belirtmedik kapakta. ;)

2
Esen Hanım, bundan sonra gelecek Sanderson kitapları da mı yazarın gençlik türünde yazdığı eserleri olacak? Umuyorum ki sadece bu alanda yazdıklarıyla sınırlı kalmaz da Warbreaker falan gibi ağır toplarını da yayınevinizden okuruz :).

İlk etapta bir gençlik serisi daha ve Steelheart'ın devamı var. Diğerleriyle de ilgileniyoruz, haklarını bize teslim etmeyi uygun görürlerse neden olmasın. :)

3
Öncelikle açıklama için çok teşekkürler! :) İçimi ne kadar rahatlattınız anlatamam :) (Tekrardan diyeyim üslubumda kırıcılığa hatta saldırganlığa kaçtıysam gerçekten özür dilerim açıklamalarınız beni cidden memnun etti. Tepkim tersinin gerçekleşmesine duyduğum korkudandı.)

Sonraysa verdiğiniz haber içinde çok teşekkürler, kendim için konuşacak olursam kitabın konusunu çok ilgi çekici buldum. Umarım 2., 3., 4. ve daha nice baskıları gören bir eser olur :)

Yok, asla kırıcı bulmadım. Çok sevdiğiniz bir yazar konusunda bu kadar "ateşli" olmanız çok doğal ve de açıkçası güzel. Ben gerçek bir hayranı ikna edebildiysem ne mutlu bana. :D

Kitabın ilgi görmesini biz de çok istiyoruz çünkü bu yazar bunu hak ediyor.

Kitabı almak isteyenlere haber vereyim, kitap daha bugün matbaadan geldi, dağıtımı bir iki gün içerisinde tamamlanmış olur, kitapçılarda bulabilirsiniz. :)

4
Herkese merhabalar,

Öncelikle Steelheart'a gösterdiğiniz ilgi için ÇOK teşekkür ederim çünkü bu kitabın (ve yazarın) yeri benim gönlümde çok ayrı. Magicalbronze'un da belirttiği gibi bu kitabın telif aşamasında da, çeviri ve edit aşamasında da çok özendik. Bu önemli yazara saygımızdan tertemiz bir kitap çıkarmaya dikkat ettik.

İsim konusuna gelirsek... :) Öncelikle söylemem gerek ki şahsen ben ve kitabın çevirmeni Taylan Taftaf'la bu isim konusunda patlattığımız kadar kafamızı başka bir şeye patlatsaydık -örneğin fiziğe- şu an üzerinde DEX yazan bir uzay mekiğimiz olabilirdi. :D Şaka bir yana, dediğim gibi, çok düşündük, çok tartıştık, çok isim bulduk, çok değiştirdik ve en sonunda bu noktaya geldik. Peki neden?

Az çok sizin de tanıtımlardan okumuş olduğunuz gibi kitapta üstün niteliklere sahip "epikler" mevcut -ve bunların sayısı epey fazla. Steelheart'ı Türkçeleştirip diğerlerini Türkçeleştirmemek olmayacak, çok yavan kaçacaktı. Ve fakat tüm epik isimleri de Türkçeleştirilmeye müsait değildi, hatta bazıları ne yazık ki komik bile duruyor, hikayenin ağırlığına zarar veriyordu.

Gerek Doğan Kitap, gerek Doğan Egmont, gerekse DEX kitaplarında yabancı isim kullanmamaya özen gösteririz. Örneğin yine benim favorilerimden biri olan Ready Player One adlı kitapta bile İngilizce ismi korumamız gerekmesine rağmen ikinci bir başlık atma riskini göze alıp kitabı Başlat / Ready Player One olarak çıkmıştık. Bu yüzden yabancı hayranlığı iddiasını kabul etmem mümkün değil.

Bir diğer konu, Steelheart filmi. Yanlış okumadınız, bir gün bu hikaye bir film olacak (bildiğim kadarıyla şu anda senaryo aşamasında). Bu filmin tüm dünyada Steelheart adıyla gösterime gireceğinden pek şüphem yok çünkü kitabı yayınlayan diğer ülkeler de Steelheart ismini korudular. Yani ortada bir geleceğe dair "bilinirlik" kaygısı da oluştu.

Yine de Steelheart gibi bir özel isim olmasaydı kitabın adı mutlaka Türkçeleşirdi, emin olun. Epiklerin isimleri (özel isimler) dışında diğer terminoloji ise Türkçeleştirildi, epic-epik, reckoner-asi gibi. Özel isim olması, bütünlük adına diğer epiklerle birlikte aynı dilde olması gerekliliği ve film konusu bu kararımızda etkili oldu.

Umarım kitabı okuduğunuzda beni anlayışla karşılarsınız. Sizi temin ederim kitaba kendizi kaptırdığınızda (ben bir gecede, bir solukta okumuştum) tüm bunlar önemsiz kalacak. :)

Sevgilerimle,
Esen

Not: Hazır gelmişken güzel de bir haber vereyim: Brandon Sanderson kitaplarının devamı gelecek. ;)

5
Hadesin evi ne zaman çıkacak ?  :)

ABD ile aynı zamanda, 2013 sonbahar. :)

6
Alıntı
Bu kitapla ilgili set halinde söyle güzel indirimli bir satış kampanyası yapsanız çok güzel olacak tam yarı yıl tatili öncesi


Bunu düşünebiliriz. :)

7
Hubbard kitaplarının telifi bir başka yayınevinde. Kanunen, onlar sözleşmelerini feshetmeden kimse o kitapları yayınlayamaz maalesef.

8
Tres Navarre serisi yetişkin okurlara yönelik bir seri, bu yüzden Doğan Egmont tarafından yayınlanması imkansız. Ancak Doğan Kitap bu seriyi incelemekte, çıkarsa Doğan Kitap markasıyla çıkar. :)

9
Biz hak sahibine ilgilenebileceğimizi yazdık, cevap bekliyoruz hala. Bu piyasada işler çok hızlı yürümüyor, aklınızda olsun. :)

10
Yoğun istek üzerine uzadı yani, öyle mi? o.O

Evet, yayıncısının isteği üzerine uzadı. Okur da istemiştir herhalde? :)

11
Ulysses Moore ne zaman bitecek biliyor musunuz? Yoksa yazar ölene kadar yazmayı mı düşünüyormuş? o.O

Ulysses Moore serisi 12. kitapla sonlanacak. Yazarın ölene kadar yazmayı düşündüğünü hiç sanmıyorum, kendisine kalsa 6. kitapta bitecekti çünkü seri. :D

12
Pierdomenico Baccalario gibi bir yazarı dilimize kazandırdığınız için çok teşekkür ederiz. Acaba yazarın yeni kitapları var mı gündeminizde

P. Baccalario'nun başka bir serisinin ilk kitabı geçtiğimiz aylarda yayınlandı. Bilimkurgu türündeki bu yeni serinin adı Cyboria, ilk kitabının adı da Galeno'nun Uyanışı. Serinin ikinci kitabı çok yakında çeviriye gidecek ve bu sene içerisinde çıkacak.
Yazarın yeni kitapları da gündemimizde, daha çok Pierdomenico kitabı okuyacağız. :)

13
Licia Troisi'nin yeni bir kitabını yayınlamayı düşünüyor musunuz? Özellikle Yükselen Dünya'nın Savaşları serisinin 2. kitabıyla, Ejder Kız serisinin 4. kitabı için tarih verebilmeniz mümkün mü acaba?

Her iki kitap da şu anda çeviride. Ejder Kız 4 - Kuma İkizleri, Nisan ayında, Yükselen Dünyanın Savaşları 2 - İki Savaşçı, Haziran ayında yayınlanacak.

14
Çok haklı olarak PJ The Ultimate Guide'i basmamıştınız. Şimdi Kane Günceleri için Survival Guide çıkacak.Onu basmayı düşünüyor musunuz düşünmüyor musunuz?

Kane Chronicles Survival Guide ile PJO The Ultimate Guide aynı formata sahip, aynı mantıkla hazırlanmış kitaplar. Bu yüzden KC Survival Guide'ın da PJO The Ulimate Guide ile aynı kaderi paylaşacağını söyleyebilirim.

15
Peggy Sue ve Hayaletler serisini yayınlamayı düşünür müsünüz? Serge Brussolo'ya ait bu seri Türkiye'de de ilgi görmüştü fakat yayınevi Kelebek kapanınca seri yarım kaldı. Oysaki Fransa'da 12 kitabı aşmış durumda. Doğan yayıncılık gibi büyük bir basımevi bu yazarın kitaplarını yayınlamayı düşünür mü acaba?


Bunu değerlendireceğiz, öneriniz için teşekkürler. :)

Sayfa: [1] 2 3 4