Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Memory

Sayfa: 1 [2] 3 4 5
16
Memory, İyi güzel bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz da, verdiğiniz örnekler saçmalığın daniskası. Saçma. Cahilce. Oksijen sayesinde yaşıyor olmamız "filozofların kendi dünyalarında uydurdukları kuyruklu bir yalan" ise, hadi hodrimeydan. Nefes almayın bakalım, geçirin kafanıza bir naylon poşet. O havanın içinde bulunan oksijen gazı olmadan yaşayabiliyor musunuz, bu kuyruklu yalan olmazsa ne olur görelim.

Kopernik kanıtları, dönüyor falan dedik doğrudur. Ama başkası farklı bir şey kanıtlayabilir diye, sadece "orada bir umut var uzakta." diye, bu şu anki TÜM bilgilerimizin yanlış olduğu anlamına gelmez ki. Çok septik[*]http://tr.wikipedia.org/wiki/Ku%C5%9Fkuculuk[/*] yaklaşmışsınız, olmamış. "Bilim yanlışlanabilendir." önermesini siz çok yanlış anlamışsınız bence.

"Bütün suları kaynattın mı?" nasıl bir tezdir, bu nasıl bir mantık? Saf su, belli basınç altında yüz santigrat derecede kaynar. Dünyadaki tüm su molekülleri aynı olduğu için tüm suları kaynatmamıza gerek yok. Zaten sudan farklı bir şey olsa, ona su demezdik. "Mahmut" derdik, "nientoş" derdik, "çikomastik de şöbiyet" derdik ne bileyim.

Gerçek hayatta inanıp inanmama konusuna gelince, her "inanç" meselesinde olduğu gibi bunda da her şey kişinin kendi tercihine kalmıştır. Eğer gökte süzülen ve ateş püskürten bir ejderha görürsem, başkaları da bunu görmüşse, bunun fotomontaj olmadığını ve bunu gören herkesin aynı anda da delirmediğini kanıtlarsak o zaman, işte o zaman hayat daha güzel bir yer olacak bence.

Öncelikle yazdığım mesajı yanlış anlamışsınız. Ben bilimin her söylediği mutlak doğrudur lafına kuyruklu bir yalan demek istedim. Bilim doğru kullanılırsa, gerçekten çok değerli bir şeydir. Yani oksijeni kast etmedim, hata aramak kasdıyla baktığınızdan doğru bile anlayamamışsınız yazdığım yazıyı.

Saf su meselesini de dünyadaki tüm su molekülleri aynıdır demişsiniz fakat bunun da kontrol ve ispatı mümkün değildir. Benim bahsettiğim nokta buydu. Bu meselede ihtisasım yok o yüzden konuşmam doğru olmaz.

Kısa bir soru. Gök yüzünde bir ejderha görsek herkes deliremeyeceğine göre, o vardır demişsiniz. Klasiktir yine de sorayım. Dünyadaki bütün insanlar sizin suratınıza baksınlar, aklınızı, hislerinizi bana göstersinler de sizin hayvan değil insan olduğunuzu anlayayım. Yani inkâr etmek için uydurulan ucuz kılıflar bunlar. Sizi kast etmiyorum. Bilim doğru kullanılırsa, gerçekten çok mühimdir.

Benim karşı çıktığım, din bilimsel değildir safsatasıdır. Yani şu güneş meselesi bile, Kur'an'da güneşin de gezegenler ile birlikte döndüğü şeklinde açıklanmasıyla geçmiştir. Sizi temenni etmem üç harfliler bulaşmasın. Bunlar yaşanmış, doktorlar tarafından tespit edilmiş hadiseler.

Son olarak bilim yanlışlanabilir önermesini yanlış anlamışsınız demişsiniz. Ben yarın 2+2=5 olacak şeklinde düşünmüyorum. Anlamadan etmeden ithamlar yapmışsınız şahsıma ki bu çok fütursuzca atmak kabilinden hüsn-ü kuruntu yapmak olur.


Tartışmaya girmek istemiyorum benim işim değil. Ehliyetli bilim adamları bunun tartışmasını yapmışlar ve sonuca varmışlar. Bir kitap tavsiye edeyim alan okur. Orada benim cahilce söylediklerim alimce anlatılmış. Denize bir iğne batırıp çıkarınca masaya vurduğumda çıkacak su sadedinde sözler yazdım. Belki hatalı nakletmiş olabilirim o benim hatamdır şu kitaba başvurabilirsiniz: İsmail Fennî Efendi - Materyalizmin İflâsı ve İslâm 1-2

İyi akşamlar.

17
Genel Kültür / Ynt: Subliminal Mesajlar
« : 17 Nisan 2013, 17:10:07 »
Bazılarımız da ne meraklı hayran oldukları Hollywood sinemasını aklamaya. Bugün bilinen bir gerçektir. Bazı psikologlar da söylerler. 2 sene televizyon izleyen bir insan, izlemeyen insan ile çok farklı duruma gelir. Düşünme melekeleri zayıflar.

18
    Evet arkadaşlar fantastik eserlerde olmazsa olmaz olan büyü, olağanüstü olaylar, acayip yaratıklar bize çok sıradan gelebiliyor. Peki gerçek hayatta ara sıra kulağımıza çalınan ilginç (üç harfli ;D, aksakallı ihtiyar, konuşan hayvanlar gibi) hikayelere ne kadar inanıyorsunuz?           

Bu meseleye dini karıştırmak saçmalık gibi bir yorum gelmiş. Fantastik edebiyata dini karıştırmak evet saçma. Fakat bu arkadaşımızın sorduğu şeylerin bazıları İslâm'da var ve bir müslüman olarak da ben inanırım. Yani üç harfli bahsedilen mahluklar vardır. Ak Sakallı ihtiyar gibi şeyler halk arasında bazen çok abartıldığı için saçma kaçabiliyor o yüzden İslâmî bir gerekçesi yoksa onlara inanmam. Yine aynı şekilde konuşan hayvanlar da.

Bir arkadaşımız felsefî olarak açıklayayım demiş yani bunlar inançtır, inançlar gerçek değildir zaten mesela demiş "Hava dediğimiz şeyin içindeki oksijen gazı sayesinde yaşamımızı sürdürüyor olmamız da bir inanç meselesi değildir." Bu kusuruma bakmasın, filozofların kendi dünyalarında uydurdukları kuyruklu bir yalandır.

Bu açıdan bakarsak bilim kesin değildir ve ben bunu size ispat ederim. Nasıl mı? Örneğin güneşin de diğer gezenler ile birlikte dönmesi. Kopernik bunu açığa çıkarmadan önce aynı bilim güneş duruyor, gezegenler güneşin etrafında dönüyor diyordu. Fakat Kopernik keşfedince şimdi aynı bilim yüzsüzce onun söylediklerini söylüyor.

Bir misal daha vereyim: Mesela su 100 derecede kaynar. Kimisi 180 demiş ama aynı şeyi ifade eder.
Biz bu bilim adamlarına şu soruyu sorabiliriz: Arkadaşım sen diyorsun ki su 100 derecede kaynar. Sen bunu kaç suda test ettin? Diyebilir ki 100 veya 1000. Tamam peki dünyada bu kadar su yok ki. Dünyadaki bütün suları test ettin mi de su 100 derecede kaynar diyorsun? Bu durumda bizim bilim adamımız ne der biliyor musunuz? Aynı sonucu aldığım bu çok fazla denemeden bu kanaate vardım ve zihin laboratuvarına döndüm, bu kadar aynı sonuç çıkıyorsa demek ki 200 deneme de aynı sonucu verecek 300 deneme  de aynı sonucu verecek der. Yani arkadaşımızın inanç diyerek gerçek dışı saymaya çalıştığı şeyi bilim adamları kendileri de söylüyor. :) Cin de vardır, melekler de vardır.

Burada dinî bir yazı yazmak istemem. Aynı forumda, benzer ilgi alanlarımız olduğundan bulunuyoruz ama olaylara tek taraflı bakılmasını maalesef ahlaki bulmuyorum.

Ha, bu İslâm'ı kabul edenlere göre böyledir, etmeyenler farklı düşünme özgürlüğüne sahip. Saygı çerçevesinde herkesin özgür iradesidir. Kalkıp da kötü laf etmek büyük terbiyesizlik olur.

19
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 28 Mart 2013, 21:36:12 »
3.kim olacak acaba? (Teşekkürler)

20
Mânidar tespitlerinden bir tane daha.

21
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 08 Mart 2013, 16:32:35 »
Şuanda ben de buradayım. Arkadaşımız da burada. Başlayalım mı? 10-15 dakikada biter zaten.

22
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 08 Mart 2013, 06:20:40 »
daifunka_vc ne saatler arasında girebilirsin? Ben akşam üstü saat 10 gibi girebilirim. İstersen biz de tamamlayalım finalistler belli olmuş olur.

23
Düşler Limanı / Ynt: Resimleri Tasvir Ediyoruz
« : 02 Mart 2013, 09:35:05 »
Tamam o zaman. Bir de yazdıklarımızla ilgili yorum alabilsek daha iyi olur hiç kuşkusuz.  :)

Tüm gece süren fırtınanın ardından taptaze bir sabaha uyanmışlardı. Tuz ve çürük tahta kokusunun etkisi büyüktü uyanmalarında, yoksa bıraksan akşama kadar uyurlardı hiç kuşkusuz. Fırtınanın etkisiyle devrilmesin diye sandalın yanına destek olarak koydukları kalın odunlar belli ki görevlerini yerine getirmişlerdi, beyni olan birçok insanın aksine. Hafif esen ruzgar, yine temkinli olmaları gerektiğini hatırlatıyordu. Grubun daha küçük olan üyesi sandalın en ucuna koyulmuş  odundaki kan izlerini fark etti ve hemen büyüklerine söyledi. Kimsede yaralanma yoktu. Çıkan hortumun etkisiyle uçup buraya çarpan bir hayvanın kanı olabileceğine kanaat getirdiler en sonunda.
Günlük işlerini yapmadan ve fırtınanın dağıttıklarını toparlamaya başlamadan önce son bir kez daha sonsuz maviliğin ve saçlarını dağıtan rüzgarın tadını çıkarmaya koyuldular. Hangi hayvanın neresinden yaralandığı ise sadece küçük çocuğu merakta bıraktı.

Hepsi orjinal, hepsi farklı bir perspektiften değerlendirmiş. Siz daha çok bir olayı anlatır gibi tasvir ediyorsunuz. Bu yönden yaklaşıyorsunuz. Öyle de yapılabilir mesela sadece olay yerleri de tasvir edilebilir. Merakla neler çıkacağını bekliyorum açıkçası.

24
Düşler Limanı / Ynt: Resimleri Tasvir Ediyoruz
« : 01 Mart 2013, 19:31:25 »
Bu, gerçekten resim mi? Fotoğraf gibi duruyor.

Önemli olan tasvir etmek. Resim kelimesini Resim-Fotoğraf tasvir ediyoruz deyip uzatmak istemedim. Resim başlığı altında fotoğraf ve resimler tasvir etmek maksadımız.

25
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 01 Mart 2013, 14:10:45 »
Bir sonraki tura ne zaman geçeceğiz?
Beklemedeyim.

26
Düşler Limanı / Ynt: Resimleri Tasvir Ediyoruz
« : 26 Şubat 2013, 15:52:42 »
Bir süre sonra yeni bir resim ekleyeyim dedim. Bakalım nasıl tasvirler yapılacak.


27
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Fantastik Kitaplar
« : 21 Şubat 2013, 08:15:16 »
Korkak ve Canavar'ı alabilirim nasıl alacağım, hepsiburadaya filan mı koycaksın?

O kısım kolay. Ptt hesap numarası vereceğim, aynı anda pttye gideceğiz telefon ile konuşarak ödeme ve göndermeyi gerçekleştireceğiz. Daha farklı bir uygulama bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

28
Genel Kültür / Ynt: Sineğin gücü
« : 15 Şubat 2013, 17:35:58 »
Derinlerden çekip çıkardığım bu konu gerçekten yaratılışın hikmetlerinden bir parçayı mevzu edinmiş.

29
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 14 Şubat 2013, 16:29:38 »
Birşey deil

Aramızda tartışmavarî bir mesele oldu. An itibariyle maçımızı tamamladık, kazandım. İsmimin galip kısmına yazılmasının herkes tarafından kabul edildiğini düşünüyorum. Herhangi birisini kırdıysam tekrar özür dilerim. Niyetim kırmak değildi. İkinci tur için herkese başarılar dilerim.

30
5. Yıl / Ynt: 5. Geleneksel Satranç Turnuvası!
« : 14 Şubat 2013, 16:12:51 »
Siz beni baştan elemişsiniz zaten istesenizde yapmam artık
Herkesin maçı daha devam ederken ben eleniyorum.Herkese zaman varda banamı zaman yok?

Buna karar vermek benim elimde değil fakat şuan yapacaksan gel hemen bitirelim. Ben turnuvayı düzenleyenlere saygımdan dolayı bunu yazdım. Onlar galibi belirledikten sonra üstüne karar vermek oyunculara düşmez.

Ama istersen şuan başlayalım, kararı yensem de yenilsem de yöneticiler versin?

Ekleyeyim: - rom için de teşekkür ederim.

Sayfa: 1 [2] 3 4 5