Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - darrel standing

Sayfa: 1 2 3 [4]
46
Başka Kurgular / Kayıp Cennet - John Milton
« : 02 Şubat 2014, 14:31:14 »

 John Milton, İngiliz edebiyatının Homeros'u olarak bilinir. 17.yüzyılda yaşamıştır. Kayıp Cennet, Tanrı ile Şeytan arasındaki mücadele sonucu Adem ve Havva'nın cennetten kovuluşunu anlatır. Epik bir dil kullanır bunu anlatırken. Tabi oldukça önemli bir eser olmasına rağmen birkaç kitapçı dolaşmanız gerekebilir bulmak için  :inca

Pegasus Yayınları'ndan çıkan çeviriyi yeni bitirdim, bazı yerlerde kötü cümleler kurulsa da iyi bir çeviri, tavsiye ederim.

47
Ütopya/Distopya / Ynt: Mülksüzler
« : 02 Şubat 2014, 01:36:27 »
Mülksüzler'i sadece bir "ütopya" olarak görmek yanlış. Olay Shevek'in Urras'a gitmesiyle başlıyor ve buradaki tecrübeleriyle liberal düzenin bir eleştirisi yapılıyor. Ütopya - Distopya karşılaştırması demek daha doğru olur kanımca.

48
Vera Zingsem - Yer Benim Gök Benim kitabı okunabilir. İki ciltlik bir kitap, mitolojilerdeki "tanrıça"ları anlatıyor. İlgilenenler için faydalı olacaktır.

49
Mitolojiler / Ynt: Nart Mitolojisi
« : 25 Ocak 2014, 01:48:26 »
Yunan mitolojisindeki Promethus efsanesi ile Nart Nesren Jake'nin öyküsü hemen hemen aynıdır. Nesren Jake de Promethus gibi tanrıların ateşini çalar ve ceza olarak dağlara zincirlenir, kartallar her gün ciğerini parçalar. Promethus da Kafkas dağlarına zincirlenmiştir bu arada.

50
[*]http://www.argonautbookshop.com/images/Star%20Rover.jpg[/*]

Jack London genellikle serüvenci kişiliğiyle ve sıradan insanların, şehirlerin fakir, işçi mahallelerinde yaşayanların, serserilerin, denizcilerin, yazarların hayatlarını işlediği hikayeleriyle bilinir ancak Yıldızlar Korsanı adında fantastik bir hikayesi de var kendisinin.
 
 Hikaye, San Quentin hapishanesinde idama mahkum edilmiş Prof.Darrel Standing'i ve onun reenkarnasyon tecrübelerini anlatıyor. Darrel sık sık hücre cezası yemektedir. Bu sırada kendisine deli gömleği giydirilir, bunun acısından uzaklaşmak için meditasyon benzeri bir şey yaparken ruhunun bedeninden çıktığını ve dolaştığını fark eder. Çocukluğundan beri hatırladığı, zihninde ansızın beliren hatıraların önceki hayatlarına ait olduğunu anlar ve hücre cezalarında kendinden geçip bu anılarına gitmeye başlar.

Jack London'ın klasik tarzının dışındadır bu kitap, ama oldukça güzeldir.

Sayfa: 1 2 3 [4]