Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ghauldin

Sayfa: [1]
1
Okudum bile.. :) 1 hafta önce almıştım. Gayet güzel çizimler. Özellikle Drizzt abimizin baklavaları vs vs. Göreceğiniz çok şeyler var. Alacaklar tereddüt etmesinler, pişman olmazlar.

2
Dipsiz Konak / Ynt: Anlık FRPler
« : 03 Temmuz 2014, 19:38:33 »
Proje gerceklesmedi arkadaslar. Bende arkadasimin bi frpsine katildim. Mesajitekrardan guncelleyecegim oynatacagim zaman, buradan bildiririm. Tesekkurler.

3
Bilim & Teknoloji / Ynt: Güneş
« : 03 Temmuz 2014, 17:06:02 »
Aslında cevabı mesajımda belliydi, biraz hayal etmeniz gerekirdi okuduktan sonra. Sayılar belki kafanızı karıştırmıştır ama şimdi sayılardan uzak diyarlarda anlatayım sizlere. Resim çizdim paintten, umarım açıklayını olmuştur efenim.


(Dat graphic  8))

Yani Jüpiter'den bizde ki kutup yıldızı gibi gözükürken Satürn'de de neredeyse o civarda. :)



4
Dipsiz Konak / Ynt: Anlık FRPler
« : 03 Temmuz 2014, 16:21:03 »

Tarih: 03 Temmuz 2014 Saat: 19:00
Konu: Hogwarts'ta 3 öğrenci, başlarına gelen bir olay sonucunda kendilerini tehlikeye atmadan neler yapabilecekler onu göreceğiz.
Oyun Yeri: http://www.kayiprihtim.org/forum/frpchat/ bu linke girip /join Harry_Potter yazmanız yeterli.
Alınacak Kişi: 3

İzleyici olarak tabii katılabilirsiniz.

***

Oynayacak arkadaşlar aşağıdan bir karakter seçerek bana özel mesaj atsınlar lütfen.

1. Karakter:

Karakter Adı: (Siz Belirleyebilirsiniz)
Karakter Özellikleri: Grubun lideri. Ağzından çıkan her sözün arkasında durabilen cesur biri. Grubu kurtarmak için herşeyini feda edebilir.
Sınıfı: Gryffindor 7.Sınıf

2. Karakter:

Karakter Adı: (Siz Belirleyebilirsiniz)
Karakter Özellikleri: Grubun asi çocuğu. Grup üyeleriyle pek anlaşamaz ve onların kararlarına pek uymak istemez. Huysuz.
Sınıfı: Slytherin 7. Sınıf

3. Karakter:

Karakter Adı: (Siz Belirleyebilirsiniz)
Karakter Özellikleri: Grubun bel kemiği. Zekasıyla ön planda. Her zaman bolca düşünebilen ve düşündüklerine göre hareket eden biri.
Sınıfı: Ravenclaw 7. Sınıf

***

30-40 dakika civarı sürecek arkadaşlar. Belki daha fazla. Amaç eğlenmek. Katılacaklar bana seçtikleri karakteri ve karakterinin adını yazarsa konuyu düzenlerim.

Not: Acemi bir DM'yim. Taşlamayın!


5
Bilim & Teknoloji / Ynt: Güneş
« : 03 Temmuz 2014, 14:42:02 »
Merhaba,

Öyle bir görüntü yok, bende bçok önceleri araştırmıştım. Ama çok kısa bir bilgi ile kafanda birşeyler canlandırabilirim. Gezegenlerin Dünya'ya uzaklıklarının ölçülerini aşağıya yazdım. Ve Dünya ile Güneş'in arasında ki mesafeyi de. Güneş'in Dünya'dan nasıl göründüğünü biliyoruz, oradan bir çıkarım yapabilirsin.

Merkür : 1AU       :  149,597,870 km
Venüs  : 1AU       :  149,597,870 km
Mars    : 1.52AU   :  227,939,100 km
Jüpiter : 5.20AU   :  778,547,200 km
Satürn : 9.58AU   :  1,433,449,370 km
Uranüs : 19.23AU :  2,876,679,082 km
Neptün: 30.1AU   : 4,503,443,661 km
Plüto   : 39.48AU  : 5,906,376,272 km

Bu mesafeler aynı zamanda güneşe olan uzaklıkları. AU Türkçe'de GB olarak kullanılır (ya da AB.) 1 Gök Birimi: ortalama Dünya'nın Güneş'e olan uzaklığıdır ve 150 milyon kmdir.

Güneş değil de aklında fikir oluşabileceğini düşündüğüm Mars'tan Dünya'nın görüntüsü:

Spoiler: Göster


Ek olarak;

Gezegenlerin Dünya'ya uzaklığı gezegenlerin o anda nerede ve Dünya'nın da o anda nerede olmasına bağlı olarak değişebilir. Ama kabaca bir hesap yapmak gerekirse Güneş'e Dünya'dan daha yakın gezegenlerin mesafeleri ortalama olarak 1 astronomik birimdir. Aslında bu çok güzel bir nokta: Mesela Venüs'ün Dünya'ya ortalama uzaklığını ele alalım: Venüs-Güneş (VG) ve Dünya-Güneş (DG) mesafelerini kullanacağım.

Venüs Dünya'ya en yakın olduğu zaman doğal olarak Güneş ile Dünya arasında yer alır: Bu mesafe kabaca DG-VG'dir.

Venüs Dünya'ya en uzak konumdayken Venüs Güneş'in öbür tarafındadır: Bu nesafe kabaca DG+VG'dir.
Şimdi eğer ortalama almak istiyorsak, basitçe bu iki mesafeyi toplayıp ikiye bölmemiz gerekmektedir: (DG-VG+DG+VG)/2=2DG/2=DG.

Görüldüğü gibi Venüs'ün Dünya'ya ortalama uzaklığı kabaca Dünya-Güneş arası mesafe kadardır. Aynı şekilde venüs yerine Merkür koyarsak (formülde V yerine M) yine aynı sonucu buluruz.

Şimdi bunu biraz daha genelleyelim: En uzaktaki gezegen olan Neptün'e diğer tüm gezegenlerin ortalama uzaklıkları ne kadardır? Cevap hep aynı olacaktır: Kabaca Neptün-Güneş arası mesafe kadar.

Aslında gezegenler birbirleri etrafında dönmedikleri için, birbirlerine göre konumları çok dinamik bir şekilde değişim gösterir. Çünkü referans alınan iki nokta da hareketlidir. Ancak Güneş'e göre hareket söz konusu olduğunda referanslardan GÜüeş hep sabit kabul edildiği için ortalama mesafeyi anlık mesafeye daha iyi bir şeklilde yaklaştırabiliriz.

6
FRP Genel / Ynt: Komik, Abzürd Frp Anıları
« : 02 Temmuz 2014, 23:29:05 »
Daha bugun gerceklesti. Fazla bilgim olmamasina ragmen arkadasim ile eglenmek babinda kisa bir frp oyunu yonettim. Kisa ve tek kisilik bir oyundu. Yarim saat surdu. Harry Potterin ilk kitabinda yasanan bir olayi kurgusunu degistirerek oynattim. Bayagi eglendik.

Olay suydu kki iki tane troll tuvalette her yeri yikip geciriyor, oyuncumuz son sinifa gecmis kindar bir Slyherinli. Arkadasi tuvalette, onu kurtarmak icin tuvalete gidiyor. 2 trollude alt ediyor. Tuvalete geldiginde kimse yok, sasirdi bayagi bi. Ve tuvaletin aynasina Voldemort kanla yazi yaziyor iste "Hosgeldin oglum" gibi. Bu da kapidan cikarken fark etti ve kufurle karisik bir tepki vermisti. "Haskiktir" diye. Bayagi gulmustuk.

Sayfa: [1]