Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gunslingers

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Ayrıca Dalinar, bir görüdede parlayanlarla birlikte savaşıyor ve bir kadın ve bir erkek parlayanı tarif ediyor..
O tarif gözlerinin aşırı parlıyor olması dışında tamamen normal insan görünümü tasviri şeklinde..
Parshendiler hangi formda olurlarsa olsunlar derileri mermer gibi damarlı..kırmızı fonda siyah damarlar gibi tarifler var..

Bu teorinin gerçek olmasının tek bir yolu var, o da parshendilerin geçmişte insan formunda olmaları..

Bununda pek mümkün olduğunu sanmıyorum...


17
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 17 Haziran 2016, 11:30:20 »
Zaten tüm olay güç...
- 3000 yıl boyunca güç sahibi erkeklerin celladı rolünü oynamışlar
- Dünya, tarih, siyaset hakkında çok şey anlatan kaynaklara sahip olmuşlar ve edindikleri bilgileri birbirlerinden bile saklamışlar,
- Siyaseti yönetmek için her şeyi yapmışlar(doğrudan yalan söyleyememeleri bir bahane değil, çünkü doğruları öyle şekillerde söylüyorlarki bir yalandan daha fazla insanı kandırıyorlar)

Cellat rolünü gönüllü üstlenmiş, bilgisini ve gücünü paylaşmamak için her türlü bahaneyi kullanmış bu insanlara gıcık olma nedenim ise kimilerinin kibir diye adlandıracakları ama bence sözlükte yer almayan bir kelime ile adlandırılabilecek... her şeyi sadece kendilerinin bildikleri, sadece kendilerinin doğruyu yap(tır)acakları, tüm insanlığın değil, tüm yaradılışın onların önünde eğilmesi gerektiğini hem hareket hem sözleriyle ifade ediyor olmaları, son derece karaktersiz insanlar olmalarına rağmen topluma kendilerinin doğruluk ve insanlık timsali olduklarını dayatıyor olmaları...

Sonuç, sadece kadınlardan oluşan aes sedailer ve onların beyaz kulesi bu seride trolloclardan bile daha miğde bulandırıcıydı...

18
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 16 Haziran 2016, 17:58:40 »
- Hayatın boyunca ne yaptın?
- Bekledim...

19
Kurgu İskelesi / Ynt: a.y.n.a.
« : 15 Haziran 2016, 15:07:39 »
Eline diline sağlık @azizhayri
Yine keyifle okunan bir hikaye yazmışsın :)

20
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 07 Haziran 2016, 10:03:53 »
@Son_Silahsor, sen birde 13.cildi oku...O zaman geri dönüp, 12.ciltte ki kusurlar ne kadar önemsizmiş diyeceksin :)

Yinede, İthaki o zamandan bu yana çok gelişti bence...yeni çevirilerdeki hatalar bu kadar insanı yormuyor en azından:) diğer taraftan, son zamanlarda, fantastik edebiyat konusunda kayda değer kitap çeviren 2-3 yayınevinden biri...uzak kalmak zor malesef.



21
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 06 Haziran 2016, 17:17:17 »
Benim eleştirim kişi bazında değil aslında ama Çevirmen olarak en büyük sorumluluk onda bu kötü çalışmada..
sadece kavramlar değişmiş olsa 50-100 sayfa okuyunca insan alışır yeni duruma, ama cümle kurmayı bile beceremeyen biri izlenimi oluşturmuş kendisi hakkında.. Yani tam kitaptan bir örmnke vermiyeceğim ama yaklaşık olarak şöyle cümleler var;

"Faile dönmek ve ben birlikte mutlu olmak"

bu nasıl bir cümledir, google translate bile bu kadarını yapmıyor.

Ama asıl can sıkıcı olan, bir hikaye anlatılırken sayfanın ortasında başka bir hikayeye geçilmiş olması ve bu geçişleri okumadan anlamadığınız gibi bazı yerlerde yeni bir paragrafa bile başlanmamak istenmemiş gibi birleşik.

Belki(tamamen spekülasyon) çevirmen parasını alamadığı ancak çeviriyi yapmak zorunda olduğu için böyle baştan savma çalışmış olabilir ancak koskoca yayınevinde bir kişi okuyup düzeltmemiş ya ben en çok buna şaşırıyorum...

22
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 06 Haziran 2016, 11:43:08 »
Elimde 13. kitabın ciltli versiyonu var. Bitirmek üzereyim ama bu kadar muhteşem bir hikayenin doruk noktalarından birini anlatıldığı bu kitabın çevirisi ve editörlüğünün bu kadar kötü yapılmış olmasına inanamıyorum.

Gerçekten hayatımda okuduğum en kötü çeviri. İnsanı şaşırtan ve kitabın akışından kopartmak için herşeyi deneyen kötü bir çalışma olmuş.

23
Ya açık konuşmak gerekirse ben Gaviların yokelçileri geri getirmeye çalıştığını düşünmüyorum, yoksa Dalinar neden onun ülküsünü gerçekleştirmek için bu kadar çabalasın? Ayrıca o diyagramı Gavilar değil Taravangian zekasının süper ötesi olduğu bir gün kendisi yazmıştı. Ve sanırım Moash da bunun içine çekilecek. Arasözlerdeki kaç kişi asıl hikâyenin içine dahil olacak merak ediyorum doğrusu. Ve bu arada Jezrien'in bir kızı mı varmış? :O Kitaplarda açıklanmayan daha neler var merak ediyorum doğrusu. :)

Gavilar'ın Taravangian ile birlikte çalıştığı açıkça ifade ediliyor kitapta. Buna karşın Gavilar fikir yönü güçlü iken Dalinar kardeşini güç ile destekliyor. Yani Dalinar, Gavilar'ın planlarının tamamını bilmiyor. Issızlıkları ve Yokelçileri getirmekte hassas bir konu olduğundan o an için bunu anlamayacağını düşündüğü kardeşini konuya dahil etmemesi normal Gavilar'ın. Diğer taraftan Parshendiler de Gavilar'ı, kendi tanrılarını getirmemesi için öldürttüklerini ifade ediyorlar kitapta.

Peki Gavilar neden bunları yapmak istiyor. Çünkü, Kralların Yolu kitabını okuyor ve kendi bakış açısı ile değerlendiriyor. Taravangian ın teori ve planları ile Gavilar'ın idealleri bir araya geliyor.

İşin özünün kehanetlerin kendini gerçekleştirmesi olduğunu düşünüyorum. Yani insanlar kehanete inandıkları için onu gerçekleştirmeye çalışırlar. Kehanet gerçekleşeceği için inanmazlar.

24
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 24 Mayıs 2016, 14:11:35 »
https://www.youtube.com/watch?v=tLmfSvy4rmo

Apocalypse'in en eğlenceli sahnesinden.

Kesinlikle katılıyorum :) hem sahne hem de müzik çok keyifliydi :)

25
Ben Dalinar'ın karısının gizemini daha basit düşünüyorum.
Dalinar ölen karısını unutmak için (sprenin adı gelmiyor aklıma) gitti ve isteği yerine geldi.
 ;D

26
Restares, Gavilar Amaram bunlar aynı gruptan gibi gözüküyor, Amaram yokelçileri getirmeye çalışıyor gibiydi , bu grubun amacı buysa parshendilerin Gavilar'ı öldürmesi çok daha mantıklı oluyor. Benim asıl  merak ettiğim Adolin Akıla sen kendi yaşındaki kadınlara git dediğinde Akılın verdiği cevaptan anladığım üzere kendi gezegeninden bir kadının yüksek ihtimal pare sahibinin Roshar'da bulunduğu, kim merak ediyorum. Yeri burası değil ama hazır bulmuşken sorayım, Sissoylu 3'ü okumadım ama parelerin büyü kaynakları oldukları söylenmişti, peki bu Miraç Kuyusunda toplanan gücün kaynağı da gezegendeki parelerden biri mi?

Kozmerin temelini oluşturan şey binlerce yıl önce parçalandığı açıklanmış olan Adonalsium. Adonalsiumun tanrısal güçlere sahip bir varlık yada güç olduğu söyleniyor. Neden yada kim tarafından parçalandığı bilinmiyor. Ama parçalandıktan sonra bu gücün 16’lık bir tayfa ayrılıp her birinin bir insan tarafından üstlenildiğini biliyoruz. Bu 16 varlık daha sonra gittikleri yada yarattıkları gezegenlerin tanrıları oluyorlar.

Hoid, Kozmer evreninin en ünlü karakteridir. Tüm Kozmer kitaplarından çok kısa bile olsa görünür. Genelde ana karakterlere bir şekilde yardım eder ama bunu çok girift yollardan yapar. Hoid’in tüm gezegenlerde görülmesinin ve her zaman büyük olayların çevresinde ortaya çıkmasının kendine ait sebepleri var.

Esas ilginç olan şeyse Hoid’in Kozmerin çıkış gezegeninin(Yolen) yerlisi olması. Hoid, Adonalsium parçalanırken oradaydı, parelerin güçlerini üstlenen insanları tanıyordu ve bazıları arkadaşıyken bazıları düşmanıydı.  Adonalsium ile ne bağlantısı olduğu yada parçalanmada herhangi bir müdahalesinin olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu kadar uzun süre yaşamasının sırrı da bilinmiyor ama bazı teorilere göre değişik dünyaların büyü sistemlerini kullanabiliyor.

Hoid verdiği cevapta, benim yaşıtım sadece 1 kişi var ve onunlada pek anlaşamıyoruz diyordu. Yukardaki Yafeshan'ın derlemesinden, bu kişinin Adonalsium parçalanırken orada olan ve 16 pareden birini alan bir kadın olduğu sonucu çıkıyor.

27
Aynen  :)

10 tarikatla ilgili 10 karakterin olacağını sanıyorum. aradaki boşluklar ile kastettiğim şeyin bir kısmı bu karakterlerin henüz kitaplarda görülmediği yada kendilerini belli etmediği :)

Seri uzun (yanlış bilmiyorsam 10 kitap)...Belki bir ihtimal her kitap ayrı bir karaktertere ve özelliklerini taşıdığı tarikata yoğunlaşacaktır diye düşünüyorum...

Gelecek kitap içinse tahminim Renarin...Yazar kırılmış ve kendini tamir etmek için bir yol bulmuş kişilere odaklanıyor sanki...

28


Her birinin tarikatini ve guclerini biliyoruz. Ama Turkceye nasil cevrilir artik

Jasnah - Elsecaller (teleport ve ruhdokumu)
Shallan - Lightweaver (Isiktan cisim yaratma ve ruhdokumu)
Kaladin - Ruzgarkosan (Yercekimi ve baglama/adhesion)
Renarin - Truthwatcher (Isiktan cisim yaratma ve Buyume/Ilerleme)
Dalinar - Bondsmith (Baglama/adhesion ve gerilim)
Lift - Edgedancer (Buyume/Ilerleme ve surtunme)

Bu bilgilerin kitabin sonunda falan veriliyo olmasi lazimdi, aksam bakayim.

Her tarikatın 2 gücü var ve her güç 2 tarikat tarafından uygulanabiliyor. Buda tarikatlar arası bir bağlantı gibi;

Jasnah - Elsecaller (teleport ve ruhdokumu)
Shallan - Lightweaver (ruhdokumu veIsiktan cisim yaratma)
Renarin - Truthwatcher (Isiktan cisim yaratma ve Buyume/Ilerleme)
Lift - Edgedancer (Buyume/Ilerleme ve surtunme)

Kaladin - Ruzgarkosan (Yercekimi ve baglama/adhesion)
Dalinar - Bondsmith (Baglama/adhesion ve gerilim)

aradaki boşluklar ilerleyen kitaplarla dolacaktır diye düşünüyorum.

29
Sinema / Ynt: Deadpool (2016)
« : 13 Mayıs 2016, 16:09:26 »
Deadpool ve begenmedim.

Beklentilerimin çok altında kaldı.İnsanlar bu yorumu değersiz görebilir ama merak ediyorum neden bu filmi sevmem gerekli?

Yorumunuz elbette değersiz değil ayrıca kimse size neden sevmeniz gerektiğini söyleyemez, siz neden sevmediğinizi bizimle paylaşırsanız belki gözden kaçırdığımız bir şey vardır.

30
bende pek çok kitabı 2.kez hatta bazılarını 3-4 kez okumuşumdur ama şimdiye kadar bunu hep o kitabı okumaktan keyif aldığım için yapmıştım.

bu sefer kralların yolunu 2.kez okumamın nedeni parlayan sözlerden daha fazla keyif alabilmek :)
kitabı hatırladığımı düşünüyordum ama cankut un özetini okuyunca unuttuğum çok şey olduğunu anladım :)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6