Bugüne kadar her, ama "her" yazımdan nefret etmiş biriyim

. Forumda yayınladığım bazılarına gayet olumlu tepkiler gelmesine rağmen, bir süre sonra dönüp baktığımda "Bunun neresini beğendiler? Benzin döküp yaksam mı!" gibi düşüncelere kapılıyorum. Belli bir süre sonra bakınca hepsi bana korkunç derecede basit geliyor.
Peki bu ne demek? Bu, daha ölmedik demek

. Bir yazarın makalesinde yazan kişinin yazım hayatının bittiği noktanın, eserlerine bakıp beğendiği an olduğunu okumuştum.
Ama sizin yazamamanıza gelirsek burada mükemmeliyetçi bir kişilik de söz konusu. En iyisi olsun isterken yazmaktan kaçma, başarısız olmama adına o işe denememe durumu görüyorum. Çünkü ben de aynen böyleyim kendi hayatımda. Ha ama derseniz ki böyle değilim, o zaman yanlış bir değerlendrme yapmışımdır

.
Eğer yukarıdaki satırlarım doğruysa o zaman size ufak bir tavsiyem var. Siz bir yazar mısınız? Değilsiniz. Bu durumda okura karşı bir "yazar" sorumluluğunuz yok. Kendinizi böyle rahatladn. Bu forumda okuyup beğenmediğiniz hiç mi öykü yok? İlla ki vardır. Bakın, kimse öyle harika yazamıyor ama insanlar yazdıklarını paylaşıyorlar. Siz de şu an kendiniz için yazma adımında olduğunuz için hata yapma özgürlüğüne sonuna kadar shaipsiniz. Kaldı ki şu an hata yapmanız gerekli ve önemlidir de. Çünkü hata yapmadan hedeflediğiniz mükemmeliğe ulaşmanız mümkün değil. Siz yazın, yayınlayın, sonra bizler de eleştirelim ki bakalım okurun gözünde hata nerede.
Bir de son olarak, elbette okumaya devam edin. Çünkü nasıl çok yazmadan iyi bir yazar olunamıyorsa, çok okumadan da iyi yazarın üstüne çıkmak mümkün olmuyor.