O zaman soruyorum: Divinity mi, Pillars of Eternity mi? Hala bunu düşünüyorum çünkü
.
Baldur's Gate

.
Pillars of Eternity = Baldur's Gate 3 yorumuna pek katılamıyorum İhsan Abi. Bir dakika, o elini indir. Hayır "Ban Madcap" tuşuna doğru indirme

.
Son zamanlarda c-rpg bakımından bize sunulan en güzel şey evet. Kendine has farklılıkları ve biz dinazorların görünce gözlerini dolduran eski tatlarıyla uzunca bir süre böyle gönüllerde taht kurmuş olarak kalacaktır da. Oyunun hakkında pek kötü düşüncem yok aslında. Bug konuları hep olur, ben de çok hayati bir sıkıntıyla karşılaşmadım. 1.03 patch'iyle düzeltilen buglar ve yeni peydahlanan buglar varmış, hiç önemsemiyorum. Grafiğine,müziğine, süsüne-püsüne de takılanlardan değilim. Hisli bir insan hayvanı olarak PoE= BG 3 (açık hallerini yazmaya üşendim ya la?) diyemiyorum sadece. En azından bu kadar net diyemiyorum.
Bunun iki nedeni var, birincisi Baldur's Gate'in benim gözümde ve kalbimde çok ayrı. O hissi vermeye çok yaklaştı ki bu bile başlı başına ayakta alkışlanır da, veremedi. İkincisi ise PoE beni BG gibi içine çekemedi. Şu zor zamanlarda uzun saatlerce oynamış olmama rağmen, çok beğenmiş, eğlenmiş, muhtemelen aylarca oynayacağıma rağmen. Oyunda gördüğüm şeylere bayıldım ama böyle yüzümü gözümü dağıtmadı, içimi bir gıdıklamadı.
Tabi şimdi şu da var; ben BG'i oynadığımda hem c-rpg dünyasında hem de gerçek dünyada yeniydim. Şimdi bir çok oyun firması tarafından öylesine örselendik ki PoE'nin değerini göremiyor olabilirim. E tabi bir de yaşlılık var. Şey gibi, 90'ların tadını hiç bir zaman alamayacağız ama o yılları andıran bir şeylerle karşılaştığımızda mutlu olacağız.
Fakat oyun hakkında konuşmak amacıyla yazmaya başlayıp, kendi hayatımı irdelemem? Siz bana bakmayın en iyisi, şu yazdıklarım oyun hakkındaki hevesinizi kırmasın. Tersine, bu tarz bir karşılaştırmanın yapılabiliyor bile olması ne kadar iyi olduğunu gösterir.