Epey de anlamış hani seni.Edit: Yorum yaptığım yazı yok olmuş.
Şimdi eğri oturup doğru konuşursak, bir gurup insanın kendi çıkarları doğrultusunda getirdiği belli başlı yasaklar ve kuralların bize herhangi bir faydası olmadığını rahatça söyleyebiliriz. Ülkelerin kendilerini kendi çıkarları doğrultusunda idare ettiği gibi, aynı şey her kural için de geçerlidir.
Dinde, intihar etme yasağından bahsedilir. Günahtır ve her ölen cehenneme gider denilerek, insanların yaşama özgürlüğü de ölme özgürlüğü de kısıtlanır. Herkesi ayrı zamanda ve yaşta öldüren bir Tanrı'nın, böyle birşey söyleyebilmesi mantıksızdır. Bize rasgele yaşama hakkı veriyorsa, rasgele ölme hakkımızı da bize vermiş olmalıdır. Ayrıca bize sunmuş olduğu adaletsiz ve çekilmez bu Dünya'da bizi yaşamaya zorladığı, ve gereksiz zamanda canımıza kast ettiği için bizden özür dilemeli.
Siz bir gurup zeki insanın, birilerinin kitap yazarak "Tanrı aklıma konuştu" demesini mantıklı bulamayacak kadar mantıklı olduğunu düşünüyorum. Eğer öyle olsaydı bile, Tanrının birini doğarken birini de 90 yaşında hayattan alarak dönüp onları sınamasının mantıklı olmayacağını da bilirsiniz. Doğarkenden ölen bebeklerin hangisinin cennet hangisinin cehenneme gideceği kurayla mı hesaplanıyor? Eğer öyleyse ben %50 joker hakkımı kullanmak istiyorum.
Hem kişilerin hem de ulusların kendi haklılıklarına dair anlatıları vardır. Bunu kanıtlamak üzerine seçilir bütün ayrıntılar. Başrolünde olduğumuz bu hikayeler kendi masumiyetimizin, ötekilerin zalimlğinin hikayeleridir. Ama gün gelir, biz sonsuza kadar haklı olduğumuza inanmışken diyalog yerle bir eder bazı yalanları. En çok acıtan ise sessizliktir. Sessizlik, içinde savunusunu yapamayacağın sayısız suçlama barındırır çünkü…'Her hikaye yanlıştır başkasının dilinde'...