İyi bari jean christophe grange'ta bir yere kadar...Alıp okuyam bakalım Zaman Çarkı'nda ki heycanı hissedebilecek miyim?
Alıntı yapılan: Mat Cauthon - 05 Eylül 2014, 23:57:11İyi bari jean christophe grange'ta bir yere kadar...Alıp okuyam bakalım Zaman Çarkı'nda ki heycanı hissedebilecek miyim?Zaman Çarkı'nda ki heyecan bence yok. O yüzden o heyecanı yakalayamazsın ama kendi türü içinde diğerlerinden farklı, özgün ve güzel. Hatta bence Yerdeniz'den büyü sistemini alıp Hogwarts ile harmanlayıp ortaya Zaman Çarkı gibi bir evren çıkarmaya çalışmış Patrick. Kvothe ile Rand al'Thor arasındaki benzerlikler oldukça fazla bu arada.
Alıntı yapılan: Ulteryn - 02 Ekim 2014, 21:19:15Alıntı yapılan: Mat Cauthon - 05 Eylül 2014, 23:57:11İyi bari jean christophe grange'ta bir yere kadar...Alıp okuyam bakalım Zaman Çarkı'nda ki heycanı hissedebilecek miyim?Zaman Çarkı'nda ki heyecan bence yok. O yüzden o heyecanı yakalayamazsın ama kendi türü içinde diğerlerinden farklı, özgün ve güzel. Hatta bence Yerdeniz'den büyü sistemini alıp Hogwarts ile harmanlayıp ortaya Zaman Çarkı gibi bir evren çıkarmaya çalışmış Patrick. Kvothe ile Rand al'Thor arasındaki benzerlikler oldukça fazla bu arada. Ne gibi benzerlikler var mesela? Ben öyle belirgin bir şey yakalayamadım. Klasik bir kahraman hikayesi olmasa da kahraman hikayelerinin belli özelliklerini taşıyor tabi, ama onun dışında özellikle bir bağlantı göremedim. Bana kalırsa Zaman Çarkı'yla en büyük ilişkisi -bunun gönderme niteliği taşıyabileceğini düşünüyorum, zira epey benziyorlar- Aiel-Adem benzerliğiydi.Tabi mümkün olduğunca spoiler'a girmeden cevaplayıp, girersek de butonu kullanırsak güzel olur.
Dövüş dersleri derken Kartalın Pençesi (şuan uydurdum bunu) gibi hareketleri adlandırmasını kast etmiştim daha çok.Rand'ın saçları önemliydi bence. Aiel olduğunun kanıtı en azından. Robert Jordan'da Zaman Çarkı için Dune serisinden oldukça etkilendiğini söylemiş. Zaten arada benzerliklerde var. Başka bir seriden/kitaptan etkilenmek ve bundan güzel ve kendine özgü bir kurgu yaratabilmek çok güzel bir şey.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrongMy love shall in my verse ever live young.
28 Ekim'de "The Slow Regard of Silent Things" adlı "Auri" yi anlatan kitap çıkacak.