Efenim, grubun yıllardır en bi çılgını olarak bu sene de kitap rekoru bendeydi, almayacağım almayacağım dememe karşın

En büyük zaferim Margaret Atwood'un Damızlık Kızın Öyküsü idi, aylardır yana yakıla arıyordum (reklam: Distopya sevenler Antilop ve Flurya'yı mutlaka okumalı).
Detaylara geçelim: Magicalbronze, Fırtınakıran, KoyuBeyaz, DarLyOpus, HighLord ile Karaköy'den fuar alanına geldik. Burada bize yavaştan (!) mit, eretrusilden, Erymnys, dekadans, Ejderfelaketi, emuk, Galaxie de katıldı. Kah ayrı ayrı, kah telefonlaşıp birbirimizi o veya bu sahafa çağırarak kitaplara bakındık. 13.30 gibi Facebook etkinliği üzerinden belki bize katılmak isteyenler olabilir diye fuar girişinde bir süre bekledik. Bir dahaki sefere havaalanlarındaki yolcu karşılama tabelalarından yaptırmalıyız

Oradan hayvan yasasına karşı yürüyüşe katılmak üzere Galatasaray'a çıktık. Bir süre alkışlara eşlik edip kendi çapımızda destek verdikten sonra baktık ki grubun yarısı gelebilmiş

Polislerin bizden ayırdığı arkadaşlarımıza kavuşmak için ağır çekim koşarak sahaflara geri döndük.
Biraz soluklanıp karnımızı doyurduktan sonra gezimize devam ettik. Bulduğum nadir bir kitap elimde, Fırtınakıran'ı beklerken arkamdan gelen iki genç de elimdeki kitabı sahafa soruyordu. Fakat heyhat, kitabı önce ben elime almıştım ve bırakmayacaktım. Garibim çocuk, "hiç değilse bir bakabilir miyim, kitaba aşina olabilir miyim?" diye rica etti.
Ben sahaflarda hâlâ o kitabı da bulmalıyım, şunu da bulmalıyım diye dolanırken magicalbronze'un telefonuyla kendime geldim. Koca grup bölünmüş, kimisi veda bile etmeden kaçıp gitmiş, kalanlar da artık çıkalım diyordu. Yanlarına gittiğimde Wyern'in de epey zamandır burada olduğunu, standları gezmekte olduğunu öğrendim. Epey bir standa bakamamış olmanın üzüntüsünü yaşasam da, başta da söylediğim gibi Atwood'u nihayet bulmak büyük bir mutluluktu.
Eleştiri: Kıyıda köşede güzel bir şeyler bulunuyor, ama genelde tüm sahaflar birbirinin kopyası sanki. Murat Menteş aradım en basitinden, bir tanesinde bile yoktu. Çoğunda son dönem bestsellerlar satılıyor, sahaf fuarında bile sahaf özelliğinde yerler çok az. Neredeyse test kitapları göreceğim izlenimine kapıldım bazılarında.
Not: Grupta adını unuttuğum birkaç kişi daha vardı, lütfen kusura bakmasınlar ve kendilerini hatırlatsınlar.