Daha dün gece öğrendim oyuna katılacağımı, dolayısıyle yazma işini de ancak halledebildim.
Tüm katılımcılardan gecikme için özür dilerim efenim

Thlorn’il Medeniyeti
Ülke Hikayesi: Henüz gerçek bir medeniyet halini alamadan sömürge haline getirilen Thlorn’illiler topraklarını işgal eden Kuzeyliler tarafından yüzyıllar boyu esaret altında yaşamaya mahkum edilmiş bir uygarlıktır. Köle olarak büyüyen nesiller zamanla hınç ve öfkeyle dolmuş, sonunda daha da Güney’e kaçarak kendilerini çöllere vurmuşlardır. Nepheris Destanı’na göre göç etmekte olan kavmin arkasında kalanlar Kuzeyli barbarlar tarafından işkence görülerek öldürülmüş, diğer bir kısmı kendilerini takip eden Kuzeylilerle beraber çölün acımasız sıcaklığında telef olmuşlardır.
Şimdi Nepheris olarak bilinen bu köye ulaşmayı başaran 100 kişilik Thlorn’il nüfusu ise burayı memleketleri belleyip yerleşmeler kurmuş, -kendilerini Kuzeyli barbarlardan kurtardıklarını düşündüklerinden- kutsal olarak gördükleri ateşin himayesi altında yaşayan hür bir medeniyet haline gelmişlerdir.
Ülke Karakteristiği: Hırs-Sinsilik/Cesaret-Birliktelik
Medeniyet Tarzı: Askeri ve diplomatik alanda gelişmeye yönelik yayılımcı bir politika izleyen, dolayısıyla eğitimli bir orduya sahip; ‘Pers Medeniyeti’ modeli sayılabilecek eski çağ uygarlığı.
Yerleşim Yeri: Yarısı kum fırtınalarının koptuğu tepelerden, diğer yarısı birbirinden uzak yerleşmelerin olduğu verimsiz topraklardan oluşan geniş bir çöl sahası.
Yönelimler: Yerleşim yerlerindeki doğal kaynak sıkıntısı yüzünden ormancılık, madencilik, denizcilik gibi pek çok önemli ekonomi alanını kullanamayan bu medeniyet elindeki tek güce yoğunlaşarak askeri birlikler kurmuş, ülke diplomasisini üst düzeye taşıyarak gerek yönetimde gerek sosyal alanda halkın yaşamını kolaylaştıracak pek çok düzenlemeler yapmıştır. Üretimi fazla olmadığı halde ülkenin sahip olduğu ticaret yolları üzerine kurulmuş pazarlarında baharattan çanak çömleğe, hayvan derisinden şifalı bitkilere pek çok malı yüksek fiyatlara yolcularına ve diğer ülkelere satmaktadırlar.
Başkent: Nepheris
Lider: Lord Persiule
Nüfus: 100 (Nepheris Köyü: 100)
Yönetim: Monarşi
Eğitim: Askeri eğitim
Ekonomi: Tarımcılık
Din: Zerdüştlük
Seçilmiş Araştırmalar: -
Manalar: -
Puanlar: 5 Gelişim, 5 Üretim, 5 Askeri
Ordu:
Filo:
Diplomasi:Yalnızca çöl medeniyeti kurmama izin vardı. Kendi kendimi sınırlamak istemezdim elbette.