sonsuzluğun sonu yanlış hatırlamıyorsam cep kitaplarından çıkmıştı; bence altın'ın evrenin çanları isimli çevirisini okuyun. aynı kitap ama altın'ın çevirisi tam kitap diğeri özetti gibi hatırlıyorum. okumak zorunda değilsiniz yine de herşeyin en başı olduğu için okunmalı sanki.benim önereceğim ve kimsenin de kabul etmeyeceği vakıf okuma sırası ise: 1- vakıf kurulurken, 2- vakıf ileri ve vakıf,vakıf ve imparatorluk vs. diye gidiyor. bence vakıf kurulurken ve vakıf ileri serinin "silmarillion"'u. tabii dediğim gibi bu sırayı kimse önermeyecektir zeki
Bu konuda belirgin bir doğru yok, en son onu anladım. Her ne kadar yine bu konuda çok ateşli tartışmalar dönse de olay tercihte bitiyor. O nedenle "içiniz nasıl rahat edecekse" demeyi kendimce uygun buluyorum. Nasıl bir okuma seyri yaşamak istediğinize bağlı.
1) Vakıf2) Vakıf ve İmparatorluk3) İkinci Vakıf4) Vakıf'ın Sınırı5) Ölü Gezegen6) Güneşin Tanrıları7) Şafağın Robotları Kurtarıcı9) Vakıf ve Dünya10) Vakıf Kurulurken11) Vakıf İleriKolay gelsin...