Hatırladıkça gıcık olduğum bir anı.
Geçenlerde, eskiden canlı performanslarını severek dinlediğimiz bir grubun sahne alacağını öğrendik. Hem eski günleri anmak, hem de güzel bir şeyler dinlemek için dalıverdik mekana.
Ama bu heves bir süre sonra gıcıklığa dönüştü. Çünkü geçmişte rock ve metal çalan, müziğe hakim, kaliteli adamlar, artık hadise-şakira ve benzeri piyasa yıldızlarının şarkılarını elektrogitarla çalıp sahnede maymunluk yaparak popülizmin dibine vurur hale gelmişti. Bir süre "Ya trollüğüne yapıyorlardır belki, durun hele. İyi adamlar bunlar, biraz bekleyelim, güzel şeyler de çalacaklar." dediysek de avcumuzu yaladık.
Arada yakaladım adamları. Diyalog aşağıdaki gibiydi:
-Merhaba.
-Merhaba.
-Yeni haliniz içginç olmuş, eski çaldıklarınızdan da çalacaksınız değil mi? İlk çıktığınız zamanlardan beri takip ederdik biz sizi.
-Nasıl eski çaldıklarımız?
-Eskiden Pentagram falan çalıyordunuz, yorumunuz da güzeldi (cümlemi bitiremeden)
-Hayır. çalmıyoruz artık öyle şeyler. Çok net.
-Neden ki, çok iyiydiniz hem de.
-Artık böyle devam edeceğiz, bu tarz çok güzel ve biz de bundan çok zevk alarak müzik yapıyoruz.
-Ama siz becerikli ve müziğe hakim insanlarsınız, tabi güncel şeyleri takip edeceksiniz ama araya sağlam parçalar da sıkıştırsanız olmaz mı? Bu aynı zamanda sizin misyonunuz bence. Evet şimdiki kitle popüler şeyleri seviyor ama onlara bazı sağlam şarıları ve grupları da tanıtıp sevdirebilirsiniz böylece.
-Hayır, biz böyle olmaktan zevk alıyoruz ve çok da eğleniyoruz.
-Tamam o zaman, iyi akşamlar.
-İyi akşamlar.
O an içimden "Hadi ordan! Pentagram, Mavi Sakal, Judas vb. takılan adam hadise çalmaktan zevk alır mı hiç, tribünlere oynayan popülist şebeklere dönmüşsünüz. Kendinize saygısızlık ediyorsunuz." demek geçtiyse de diyemedim.
Adam bana "Artık sağlam şeyler tutmuyor, dinlemiyor insanlar onları, rağbet etmiyorlar. Eskiden çaldıklarımızı çalınca kimse gelmiyor dinlemeye. Bizim de başka bir işimiz-gücümüz yok. Para kazanabilmek için böyle yapmak zorunda kaldık." deseydi yemin ederim gözlerim dolar, bağrıma basardım ben onları. Metalciliğin kaderine birlikte ağlardık. Ama verdiği karşılık nedeniyle kendisine ve tüm gruba gıcık oldum.
Bayağılaşmanın, değersizleşmenin karşısında bu kadar pısırık kalanlar Crom'un gazabına uğrasın. Metal tanrılarına ihanet ettiğiniz için umarım batarsınız.
Alın bunu 