Resimdeki kadınların kimliğiyle alakalı şüpheleriniz varsa resmi yapan abinin -Michael Whelan- yaptığı şöyle bir açıklama var.
Here, Rand stands with Callandor on the rocks of Shayol Ghul, heading down into its depths to confront the Dark One even as the sun itself vanishes from the world. Two Aes Sedai follow the Dragon Reborn into the mouth of darkness, two women who have been with Rand since the very beginning. Resimdekiler başından beri Rand'ın yanında olan iki Aes Sedai olduğuna göre Egwene, Moraine ve Nynaeve üçlüsünden ikisi olmalı. Egwene'in orada olması biraz saçma olur (hem zaten Rand onu götürmez yanında

) bu yüzden resimdekiler Moraine ve Nynaeve olmalı. Mavi elbiseli olanın Moraine olduğunu sanıyorum sonuçta ondan başkasına mavi giydirirseler ayıp olur. Bu durumda sarı elbiseli hanımefendi Nynaeve olmalı. Gerçi benim gördüğüm kadarıyla kadın sarı saçlı(siyah değil en azından) o yüzden biraz sıkıntı var orada. Sanırım Michael Whelan biraz insiyatif kullanmış burada ama bir garip olmuş sanki. Neyse özetle resimdekiler Moraine ve sarışın Nynaeve

diyebiliriz sanırım.
Resimle alakalı daha fazla bilgi almak ve hazırlanırken geçtiği evreleri alternatif versiyonlarını görmek isterseniz
şu linke bir bakmanızı tavsiye ederim.
Ben resmi pek beğenmedim açıkçası keşke şu yarım kalan resmin üzerinden gidip bir şeyler yapsalarmış. Gerçi resimin hoşuma giden yanları da olmadı değil. Eğer yanılmıyorsam arkada bir Güneş Tutulması başlamak ya da sonlanmak üzere(benim tahminim sonlanmak üzere olduğu). En azından bir günde iki kere nasıl şafak sökeceğiyle alakalı bir fikrim olmuş oldu. Hoş bir ayrıntı olmuş. Karaethon Döngüsü'nden gönderelim hemen.
Kanı döküldüğünde iki kez şafak söker.
Bir kere yas için, bir kere doğum için.Ayrıca şöyle bir durum da var. Keşke Rand'ın üzerine bir kaç kılıç filan daha sokuştursalarmış o ne öyle. Adamın tek kolu yok mübarek cephanelik gibi dolanıyor ortalıkta. Eskiden olsa anlardım da tek kolunu kaybettikten sonra bu kadar kılıç-hançer taşıması bana biraz garip geldi.