^Companion Book İngilizce haliyle Cevahir'e gelmişti ben geçen sene oradan aldım. Hala varsa ve İngilizce biliyorsanız bir bakabilirsiniz. Bence orjinal dilinde olması çok hoş, terimlerin orjinal halini de öğrenmiş oluyorsunuz.
Okuma sırasına gelince tavsiyem kronolojik sıradır Guy Fawkes. Yani 10 - 11 arası okunması. Buna rağmen ben tüm seriyi bitirip okudum, nostalji gibi oldu ve aldığım zevk kat kat arttı. Aceleci değilseniz bana göre en son okumak aslında en güzeli.
Seriye neyle başlaman gerektiğine gelirsek... Mevcut ciltlerde olmayan bir prologu var serinin "Ravens" adında. Egwene'in bakış açısından anlatılıyor ve ön izlenim veriyor. Okuması da keyifli (Ben bunu taaa seri bitince öğrenip okumuştum, karakterlerin yıllar önceki halini okumak ne kadar da değişmişler dedirtmişti bana)
Hatta dur sana tam bir sıralama yapayım da için rahat olsun

-Prologue: Ravens
-Dünyanın Gözü (1)
-Newspring (Prologue versiyonu, isteğe bağlı, novellası zaten kapsıyor bunu o yüzden okunmasa da olur.)
-Büyük Av (2)
-Yenidendoğan Ejder (3)
-Gölge Yükseliyor (4)
-Strike at Shayol Ghul (8'den sonra da okunabilir. 4'teki Efsaneler Çağı bilgilendirmelerinden sonra burada uygun oluyor.
-Göğün Ateşleri (5)
-Kaos Lordu (6)
-Kılıçtan Taç (7)
-Hançer Yolu (8 )
-The World of Robert Jordan's the Wheel of Time (Bu kitap bence çok güzel bir bilgi kaynağı. Kesinlikle okunmalı. Hatırladığım kadarıyla The Strike at Shayol Ghul ile başlıyor okumadıysanız burada okumalısınız.
-Kışın Yüreği (9)
-Alacakaranlık Kavşağı (10)
-Yenibahar (Novella versiyonu, 0)
-Düş Hançeri (11)
-Fırtına Toplanıyor (12)
-Geceyarısı Kuleleri (13)
-Işığın Anısı (14)
-River of Souls (Unfettered antolojisinde bir hikaye. Bence kesinlikle okunmalı, 14.kitaptaki bir karakterin bakış açısından yaptıklarını açıklayan ufak bir öyküdür. Spoiler içerir, bitirmeden seriyi araştırmayınız bile.)
-Wheel of Time Companion
-Benim yazdığım hayran kurgu hikayeleri (dkdllahsj. Tam olarak ciddi olmamak ile birlikte keşke bu konuda biraz daha girişken olsaydınız da bir şeyler deneseydiniz diyorum ey Zaman Çarkı ahalisi. Elde çok güzel bir evren var, bu kullanılabilirdi. Hani hiç olmadı ben o kadar konu açmışım (Bakınız imzam) ne olurdu bir deneseniz bari benim hatırıma

Şaka bir yana, gerçekten, bu konuda çekinmeyiniz.)
Evrenin tüm kitaplarını, öykülerini belirttim. Bu sırayla okunursa hiçbir kafa karışıklılığı olmaz diye düşünüyorum. Ancak kendi görüşlerime göre Yenibaharları en son okumak ve Strike at Shayol Ghul'ü 8'den sonra The World of Rob..... la birlikte okumak daha çok tat veriyor ve daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. (Birincisi daha keyifli olduğu için, ikinicisi ise ansiklopedide o dönemler açıklandığı için. Ancak SaSG zaten oldukça kısa iki kez okumaktan da zarar gelmez.)