Merhabalar,
Fantastik denildiğinde, insanların aklına ilk gelen Heroic Fantasy olur. Gerçekten de fantastik edebiyatın kült olmuş eserleri de o kategoriden çıkmaktadır. Ancak, ben size Urban Fantasy ile başlamanızı öneriyorum. Dresden Dosyaları iyi bir başlangıç olacaktır. Okuyup bitirdikten sonra, Urban'a devam etmenize gerek yok. Heroic'e geçebilirsiniz, kafanızı melekli, aşklı, böcekli, vampirli şeylerle bulandırmayın. Dresden Dosyaları'ndan korkunuz ve kuşkunuz olmasın, o öyle değildir.
Heroic Fantasy'de ise, söylenildiği gibi; Gediksavaşları alışmanızı sağlar, ardından Ejderha Mızrağı'nın ilk üç kitabını okuyabilirsiniz. ''Ejderha Mızrağı okudum,'' diyebilmek için zaten ilk üç kitap okunmalıdır. Diğer kitaplar, Weis&Hickman'ın kaleminden çıkanlar çoğunlukla ölenlerin geri gelmeleri, tekrar gitmeleri gibi mantıksız şeylerle doludur.
Unutulmuş Diyarlar'ı hemen Ejderha Mızrağı'nın arkasına yerleştirin, D&D evrenlerinin kitaplarına alışmışken, onu da aradan çıkartın derim. Bence de, ilk üç kitap okunmalı ve daha farklı serileri okumak için diğer kitaplar farklı zamanlara yayılmalıdır. Bir serinin tüm kitaplarını arka arkaya okursanız, sıkılabilirsiniz.
Zaman Çarkı ve Yüzüklerin Efendisi için çok acele etmeyin. ZÇ, Heroic Fantasy hatta tamamen fantastik serilerin arasında en üst seviyedir. Onu okursanız, diğerlerinden zevk almazsınız demeyeceğim, alırsınız fakat o tadı ararsınız hep. Son olarak da Hobbit'i okuyun, samimi bir dil ile yazıldığı için rahatlıkla okuyabileceksiniz.