gerçek serinin hayranlarını saymazsak çoğunlukla diziden sonra türeyen hayranları var.
...Tolkien'den iyi görenler var. Martin her yerde bastıra bastıra söyler, Tolkien benim çocukluk hikayem, ilham kaynağımdı diye. Buna rağmen hala karşılaştırma yapmaya çalışanlar var...
TheSpell'e katılıyorum iyi bir yazar olabilir ama çok fazla abartıldığını düşünüyorum. Üstat Robert Jorden'la kıyaslayanlar hatta daha iyi bulanlar bile var!!!
Sevmiyorum diyemem. Ancak bazı kişilerin çok abarttığını söyleyebilirim. Martin'i Robert E. Howard'dan, hatta Tolkien'den iyi görenler var. Martin her yerde bastıra bastıra söyler, Tolkien benim çocukluk hikayem, ilham kaynağımdı diye. Buna rağmen hala karşılaştırma yapmaya çalışanlar var.
Alıntı yapılan: TheSpell - 25 Eylül 2012, 13:17:30Sevmiyorum diyemem. Ancak bazı kişilerin çok abarttığını söyleyebilirim. Martin'i Robert E. Howard'dan, hatta Tolkien'den iyi görenler var. Martin her yerde bastıra bastıra söyler, Tolkien benim çocukluk hikayem, ilham kaynağımdı diye. Buna rağmen hala karşılaştırma yapmaya çalışanlar var.Martin'i Tolkien'den daha çok seviyorum; onu daha iyi bir yazar olarak görüyorum, dersem en yakın tenhada kıstırılacakmış gibi hissediyorum Bende mi bir algıda seçicilik var bilmiyorum; ama Tolkien sevmemek olağanüstü birşeymiş gibi tepkiler veriliyor; bir tür dogma, ezberden konuşma(arkadaşlar yanlış anlamasın, genel görüşüm hakkında konuşuyorum). Sevmiyorum diyemem; ancak ondan daha fazla sevdiğim belki onlarca yazar. Neden bilmiyorum fakat Yüzüklerin Efendisi'ni hiç bir zaman bir Zaman Çarkı ya da Buz ve Ateşin Şarkısı serilerindeki gibi okuyamadım.Evet, Martin'i Tolkien'den daha çok seviyorum ve yerini fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum.