Arkadaşlar fark ettiğim kadarıyla forum üyelerinin çoğu Liseyi bitirmiş. Bende hem eğleniriz hem eski yılları anarız diye bu konuyu açmak istedim
Evet arkadaşlar lise hayatınızdaki en sevdiğiniz matematik konusu???
Ben Mantık diyorum tabi bu sevdam hoca sınavda (p<=>q)<=>[p=>(r<=>q)] önermesini sorana kadar sürdü....
Ah... Mantık konusunu hatırlayınca lise anılarım depreşti:
İşte o konuyu, en kek konulardan biri diye hor gördükleri bir gün hocalarının çantasından çıkan pembe renkli, eskilikten sayfaları sararmış, kopmuş 'Soyut Matematik' adlı kitapla lise dünyalarının alt üst olacağının sinyalleri verilmişti. Tahtaya yazılan soruları gördükçe 'Bu kadar mı mantık yoksunuymuşuz?' soruları gözlerinden okunan pırıl pırıl çocuklar ve sakalları daha yeni çıkmaya başlayan daha az pırıltılı olanları hor görmenin ne kadar da günah olduğunu o an anlayacaktı. En içe işleyen, en etkili Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini işte o gün işlemişlerdi. [*]Şaka şaka. Matematik dersiydi tabii ki.
[/*] Neyse ki Tanrı daha sonra Logaritma diye bir konu çıkarmıştı karşılarına; ama sütten bir kere ağzı yanan, parlaklıkları gittikçe azalan bu gençler 'Her kolay sorunun arkasında, vardır bir boru.' ilkesiyle hareket etmiş, gencecik yaşlarında 2 kağıt verilen yazılı yoklamalarda bir paket fotokopi kağıdıyla olay mahalline gelmeye başlamışlardı... To be continued...
Cevabım Logaritma yani anlayacağınız.
(Evet, kolay konuyu sevecek kadar sığ bir adamım.
)
Allah'ım bir de PSSC diye bir kitap vardı (Fizik kitabı olması lazım), bak o da aklıma geldi. 60 küsür basım yeşil bir kitap. İnsanoğlu elbet aya ayak basacaktır gibisinden sözler geçiyordu içinde. Hala evimin köşesinde bir yerlerde duruyor olsa gerek.