Drizzt başlarda gerçekten ilgi uyandırıcı ve heyecanla kendini izleten bir karakter olsa da r.a.salvatore sağolsun iç çekişmeleri ve aşırı duygusal serzenişleriyle Drizzt'i özellikle son zamanlarda iyice katlanılmaz çileden çıkaran bir yapıya büründürdü. Gerçi Drizzt'in karakter olarak bu hale gelmesinin en büyük sebebi catti-brie denen UD'da en hazzetmediğim karakterdir. Bir çocuk yapaydılar bakın o çok ilginç bir karakter olur efsane olurdu ileride. Neyse şöyle özetleyeyim en popüler olsa da Drizzt epeydir gözümden düştü. Ama yine de yeni maceralarını dört gözle beklemiyor muyum?Tabii ki bekliyorum. Çünkü maceralarında gerçekten sürükleyicilik devam ediyor. ama kendisinin gözümde eski karizması kalmamıştır maalesef. Ama hele Hayalet Kral'daki gelişmelerden sonra biraz umutluyum.
Onun dışında Drizzt ya da herhangi bir karakteri solda sıfır bıraktıracak şekilde karizma sahibi yegane karakter bence Jarlaxle'dır. Üzerine tanımam. Bir kere adamın ne yapacağı belli değil öngörülemez ve altedilemez. Bence içerisinde yer aldığı tüm hikayeleri renklendiren bir karizmaya sahip.
Ardından Kara Elf diyarında uzun ve sivri dili ile büyü konusundaki yetenekleriyle ön plana çıkan Pharaun gelir benim için. Örümcek Kraliçenin Savaşı serisinde henüz yayınlanmış 3 kitabı (dördüncüsü Şubat'ta yayında sanırım) bir çırpıda okudum ve hayranlık duyacağım ikinci bir karakterin daha ortaya çıkmasına çok sevindim. Yine ne yapacağı belli olmayan tamamen arsız ve heyecan dolu bir karakter. Çok güzel gelecek vaadediyor. Kendisinin bayan arkadaşı Aliisza'ya da değinmeden geçemeyeceğim. Onu da çok beğendim.

Henüz favorim değil ama o da gelecek vaad eden bir karaktere sahip.
Aslına bakarsanız Drowlar konusunda Örümcek Kraliçenin Serisinde yer alan çoğu karakter gerçekten çok güzel ele alınmış. SAlvatore'un yol göstericiliğinde bu seriyi yazan 6 yazar zaman zaman ustayı geçmiş çok daha akıcı ve heyecanlı Kara Elf anlatımlarıyla gerçekten kaliteli işler çıkarmışlar. Okumayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Avatar üçlemesini yeni bitirmek üzereyim illa bir favori seçersem Kelemvor olabilir.
Cadderly'nin erkanından cüce olarak Pikel Bouldershoulder'ı da çok beğenirim eğlenceli yaklaşımıyla.
Yıldızışığı ve şarkılar kılıçlar serilerine henüz başlamadım ama önümüzdeki aylarda onlarada başlarım. Umarım onlardan da güzel karakterler çıkıyordur.