Güzeldi beğendim ama bu kitapta biraz fazla fantastik öğelere yer verilmiş.Martin'in diğer kitapları gibi olmamış.Ama tabi ki bir Kılıçların Fırtınası değil...
Alıntı yapılan: Dovahkiin - 24 Ağustos 2013, 00:00:14Güzeldi beğendim ama bu kitapta biraz fazla fantastik öğelere yer verilmiş.Martin'in diğer kitapları gibi olmamış.Ama tabi ki bir Kılıçların Fırtınası değil...Fantastik ögelere yer mi verilmiş? Serinin türü zaten fantastik ve türüne göre fantastik ögelere en az yer veren serilerden biri.
5. kitabı okumadım ama fantastik ögeler konusunda birkaç şey söylemek istiyorum. Bana göre Martin içine hiçbir fantastik öge koymasa da kitap ilginç olurmuş. Zaten ana konusu basitçe politika, iktidarı elde etmek için savaşan insanlar. Yani fantastik şeylere gerek yok. Bu yüzden Martin'in eklediği Ak Yürüyenler gibi fantastik canlılar sırf serinin türü fantastik diye konulmuş gibi. Zorlama olarak sanki.
Zorlama demek bence yanlış olur. Evet, birçok fantastik kitaba/seriye göre Buz ve Ateşin Şarkısı'ndaki fantastik öğeler azınlıkta, burada hemfikiriz lakin bu serinin kötü olduğu anlamına gelmiyor. İyi mi kötü mü olduğuna bu şekilde karar veremeyiz zira.Benim gözümde Buz ve Ateşin Şarkısı en sağlam fantastik serilerden biridir ve bu düşüncemin zamanla değişeceğini de sanmıyorum. Hem yeterince fantastik öğre mevcut seride, görmek isteyenlere.