Kayıt Ol

Anket

Hangi kitabı okuyalım?

Yıldız Gezgini - Jack London
10 (21.7%)
Un Lun Dun - China Mieville
5 (10.9%)
Yokyer - Neil Gaiman
4 (8.7%)
Amerikan Tanrıları - Neil Gaiman
12 (26.1%)
Ben, Lucifer - Glen Duncan
1 (2.2%)
Dövmeli Adam - Peter V. Brett
3 (6.5%)
Elif - G. Willow Wilson
1 (2.2%)
Ölümsüz - Catherynne M. Valente
6 (13%)
Steelheart - Brandon Sanderson
3 (6.5%)
Sihir Diyarında - Henri Michaux
0 (0%)
Bitmeyecek Öykü - Michael Ende
1 (2.2%)
Momo - Michael Ende
0 (0%)
Geber Anne!.. - Sezgin Kaymaz
0 (0%)
Esrarname - Ayfer Kafkas
0 (0%)
Değmez - İsmail Güzelsoy
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 28

Oylama kapandı: 11 Aralık 2015, 21:01:35

Rıhtım Okuma Etkinliği || Tür ve Kitap Seçimleri

Çevrimdışı lucasyekatarina

• **
  • 76
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği || Tür ve Kitap Seçimleri
« Yanıtla #240 : 06 Mart 2015, 22:18:43 »
Okuduktan sonra taze şekilde not alıp, yazım işini tamamlamak saklamak gerek. Henüz okumamış arkadaşlar da spoilera maruz kalmasın diye belirtilen tarih olan 4Mayıs'a kadar saklıyoruz. :) Sonra başlasın tartışmalar, yorumlar, beyin fırtınası...

mantıklı.teşekkür ettim açıklama için :)

Çevrimdışı Fiddler

• 565
  • Rom: 32
  • Bazen Herkes Duysun Diye..
    • Profili Görüntüle
    • A. Orçun CAN
« Yanıtla #241 : 06 Mart 2015, 23:03:42 »
Yahu, burada çok fazla mesaj var. Hepsini takip edemiyorum bile. Kitap belli oldu değil mi? Le Guin okuyoruz. Belli olan kitap, hangi tarihte tartışılmaya başlanacağı görebileceğimiz bir şekilde konabilir mi bir yerlere?

Vohooo. Hatta bir de çok iyi bir fikrim var. Şimdi onu gizlice yönetici insanlara söyleyeceğim.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuyalım..

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #242 : 07 Mart 2015, 00:05:21 »
Ya şaka gibi gelebilir size ama ben oylamayı kaçırdım. Evet evet, şaka değil. Bildiğiniz oylamaya katılmamışım ve anket kapandıktan sonra bu durumu farkediyorum!

Spoiler: Göster
VURMAYIN!

Şimdiki sonuçlara baktığım zaman değişen pek bir şey olmayacakmış çünkü ben de Cam Kule ve Karanlığın Sol Eli'ne kullanacaktım oyumu ve seçilen kitabımız yine bir oy farkla birinci çıkacaktı. Güzel o vakit, Marslı biter bitmez okunmaya başlanıyor bu kitap! Hepücüğümüze hayırlı uğurlu olsun.

Ayrıca içimden bir ses bu seferki tartışmanın oldukça yoğun ve hararetli olacağını söylüyor. Hadi bakalım!
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Bengü

• **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #243 : 07 Mart 2015, 05:48:50 »
Oylamaya katılamadın diye üzülme Hakan abi. Ben oylamaya katıldım ama üniversite sınavı yüzünden kitabı okuma ihtimalim %50 :(.

• **
  • 76
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #244 : 07 Mart 2015, 23:28:38 »
işin ilginç yanı bugün D&R ve dost kitabevine gittim kitabı alıp başlayayım diye. Ursula Le Guin'in bütün kitapları Metis yayınlarından çıkmış fakat Karanlığın Sol Eli , Ayrıntı yayınlarından.Önce bir şaşırdım Metis'den kalmamıştır belki diye düşündüm ama eve gelince baktım hiç çıkmamış sanırım Metis'ten.

Çeviri konusunda umarım sıkıntı çıkmaz

Çevrimdışı Denaro Forbin

• 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
« Yanıtla #245 : 08 Mart 2015, 00:22:20 »
işin ilginç yanı bugün D&R ve dost kitabevine gittim kitabı alıp başlayayım diye. Ursula Le Guin'in bütün kitapları Metis yayınlarından çıkmış fakat Karanlığın Sol Eli , Ayrıntı yayınlarından.Önce bir şaşırdım Metis'den kalmamıştır belki diye düşündüm ama eve gelince baktım hiç çıkmamış sanırım Metis'ten.

Le Guin'in Ayrıntı'dan çıkan daha birçok kitabı mevcut. Ve şüphen olmasın, Ayrıntı çok iyi bir yayınevidir. Bir sorun çıkacağına ihtimal dahi vermiyorum.

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #246 : 08 Mart 2015, 00:33:03 »
İnsanın gözü bir Çiğdem Erkal İpek çevirisi arıyor. Ben de birçok Metis'ten çıkma Le Guin okumuştum ve Ayrıntı'yı yadırgamıştım.

Karanlığın Sol Eli'ni okurken Çiğdem Erkal İpek'i bol bol andım, fakat çevirmen kötü değil.

• **
  • 76
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #247 : 08 Mart 2015, 00:51:48 »

Le Guin'in Ayrıntı'dan çıkan daha birçok kitabı mevcut. Ve şüphen olmasın, Ayrıntı çok iyi bir yayınevidir. Bir sorun çıkacağına ihtimal dahi vermiyorum.

Ayrıntı Yayınları'nın daha çok araştırma-inceleme türünde öne plana çıktığını biliyordum ondan dolayı. Yakın bi zamanda Karanlığın Sol Eli ve Cam Kule'yi sipariş edicem merakla bekliyorum çeviriyi de o zaman görürüm artık :D

Çevrimdışı azizhayri

• 581
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #248 : 09 Mart 2015, 14:27:21 »
Eleştirilerini ve övgülerini çoktandır duyduğum Ursula Hanım'la ilk defa tanışacağız. Bakalım birbirimizi sevecek miyiz...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı TheWalkingIdeas

• **
  • 348
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #249 : 10 Mart 2015, 20:52:59 »
Değerli forumdaşlarım kitap okuma programlarımızı yapıyoruz ve etkinliği unutmuyoruz, süremiz oldukça bol olsa da konuyu hortlatmak istedim. :)
"Sahtekârlığın evrensel düzeyde egemen olduğu dönemlerde, gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir."

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
« Yanıtla #250 : 10 Mart 2015, 21:12:07 »
Siparişimi verdim, bekliyorum. İnşallah okumak için vakit bulabilirim :)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

• **
  • 348
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #251 : 10 Mart 2015, 21:15:34 »
Siparişimi verdim, bekliyorum. İnşallah okumak için vakit bulabilirim :)

İhsan Ağbi, yorumlarını en merak ettiğim kişilerden birisin. Bir şeyler yapar vakit arttırırsın umarım :)  Ben de bir iki kitap sonra başlarım okumaya. Hemen başlayıp da tartışacağımız vakit geldiğinde zihnime attıklarım eksilsin istemiyorum.
"Sahtekârlığın evrensel düzeyde egemen olduğu dönemlerde, gerçeği söylemek devrimci bir eylemdir."

Çevrimdışı Grayswandir

• 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #252 : 11 Mart 2015, 04:08:48 »
Dün aldım kitabı, okumaya da başladım ufaktan, hadi hayırlısı bakalım. :D Unutmam umarım tartışma zamanı gelene kadar.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı azizhayri

• 581
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #253 : 18 Mart 2015, 12:49:24 »
Dün öğle saatlerinde aldım kitabımı bende, Ayrıntı Yayınlarından 8. basım. Akşam giriş bölümüne şöyle bir baktım. Yazarın 1979 yazdığı edebiyat ve bilim kurgu üzerine güzel bir makalesi vardı. Okumanızı tavsiye ederim.
Bu arada böyle bir etkinliğe ilk defa katılacağım ve olabildiğince ciddiye almaya çalışacağım için nasıl bir yol önerirsiniz diye sormak istiyorum...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

• **
  • 348
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #254 : 18 Mart 2015, 13:18:33 »
Dün öğle saatlerinde aldım kitabımı bende, Ayrıntı Yayınlarından 8. basım. Akşam giriş bölümüne şöyle bir baktım. Yazarın 1979 yazdığı edebiyat ve bilim kurgu üzerine güzel bir makalesi vardı. Okumanızı tavsiye ederim.
Bu arada böyle bir etkinliğe ilk defa katılacağım ve olabildiğince ciddiye almaya çalışacağım için nasıl bir yol önerirsiniz diye sormak istiyorum...

Beğendiğiniz veyahut beğenmediğiniz, yanlış bulduğunuz, eleştirmek istediğiniz yerleri kendi cümlelerinizle not alın. Alıntılamak istediğiniz yerleri de alıntılayın. Diğer arkadaşların da fikirleri doğrultusunda bir havuz oluşur ve tartışmaya başlamış oluruz.