Adolin Akıla sen kendi yaşındaki kadınlara git dediğinde Akılın verdiği cevaptan anladığım üzere kendi gezegeninden bir kadının yüksek ihtimal pare sahibinin Roshar'da bulunduğu, kim merak ediyorum. Yeri burası değil ama hazır bulmuşken sorayım, Sissoylu 3'ü okumadım ama parelerin büyü kaynakları oldukları söylenmişti, peki bu Miraç Kuyusunda toplanan gücün kaynağı da gezegendeki parelerden biri mi?
Hoid/Akil'in bahsettigi kadin cok buyuk ihtimalle Cultivation(Turkcesini bilmiyorum) paresinin sahibi. Bu parenin sahibinin kadin oldugu biliniyor. Odium tarafindan daha parcalanmadi, muhtemel aralarinda baska seyler donuyor. Bu parenin sahibi ile insanlar garip hediyeler veren eski buyu olarak bahsedilen Gecegozcusu arasinda bir baglantida var. Bir nevi Firtinababa seviyesinde ama farkli bir spren oldugu dusunuluyor.
Scadrialdaki mirac kuyusu ordaki iyi parenin gucunun toplandigi yer. Evet alomansi buyusu tamamen o pareden kaynaklaniyor.
Skadrial adı o mektupta hiç geçmiyor ama Sel'in geçtiğini hatırlıyorum, iki parenin Sel'e gittiği yazıyordu yine burada da.
Şimdi benim iki sorum var:
Birincisi, kitabın sonundaki eklerde Işıkörüyle ilgili olarak Sel'deki karşılığından farklı olarak diye bir şey geçiyordu, bunu görünce aklıma direkt olarak Raoden'in bir illüzyonla kendini normal şekline ve bir Dula'ya dönüştürmesi geldi, ki Shallan da benzer şeyler yapıyor. Kaynakların aynı olduğunu biliyorduk ama ilk defa iki ayrı gezegenin büyü sistemleri hakkında bir ilişki kurulduğunu görüyorum, bu konuda neler düşünüyorsunuz?
İkincisi, bu biraz genel bir soru olacak ama, Şimdi biz ilk kitapta Galladon'u, Demoux'u ve o adını bilmediğim karakteri gördük ya hani, ama Sissoylu'da şu an bir zaman atlaması var, yaklaşık 300 yıl kadar. Ancak böyle bir şey Elantris'in ikincisinde bu kadar çok olmayacak sanırım ama Demoux'u görmemizden yola çıkarak soruyorum, sizce Fırtınaışığı serisi Çağların Kahramanı'ndan sonraki bir Skadrial zamanına parelel bir yerde mi gidiyor yoksa On Yedinci Pare grubu ölümsüz olabilir mi? Fazla uçuk bir soru oldu. 
Bir kac ay once yazar Bavadinin paresinin adini Autonomy olarak acikladi. Bazi teorilere gore bu pare scadrialde birseyler karistiriyor.
Temel olarak tum buyunun kaynagi ayni, o yuzden benzer yetenekler sergilemeleri tesaduf degil. Isik oyunlarina bagli buyu ayrica Hoid'in kendi dunyasinda da vardi, Kaladin ustunde bir kac kere uyguladiginida gorduk. Belirli sartlar altinda bir dunyanin buyusu baska dunyalarda kullanilabilir ve hatta o dunyaya ait guc kaynagi kulanarak; ornegin firtinaisigi ile Aonlara guc saglamak icin. Yolu yontemi bilinmiyor simdilik(bir ihtimal hemalurji).
Zaman atlamasi oluyor biraz ama su anda kitaplarin gectigi zaman cizelgesi kesinlesmedi. Bu sene sonu cikacak Kozmer rehberi kitabinda tam vereceklermis. Bilinen az bilgiden biri, sissoylu ikinci serisi ile roshardaki olaylar birbirine yakin zamanlarda geciyor.
Bununla birlikte gezegenler arasi gecislerin zaman yolculugu da saglayabilme ihtimali mevcut.
17. pare lideri, Frost'un (Hoidin mektup yazdigi kisi) olumsuz oldugunu biliyoruz.
Ama evet, Dalinar'ın karısının fazlasıyla gizemli olduğunun hepimiz farkındayız, altından bir şey çıkabileceğini şu an fark ediyor olmam da ayrı bir şey. 
Dalinarin karisi ve gizemli eski buyu konularina 3. kitapta yer verilmesini umuyoruz.
Elçiler bunca zamandır Rosharda yaşıyorlar mıydı? Eğer öyleyse neden Parlayanların düşüşü ve Hıyanetle alakalı hiçbir şey yapmadılar? Tanavastın öldüğünü biliyorlar mı? Szethle konuşan adam Adalet Elçisi ise demek ki diğerleri de yaşıyor yani. Gerçi adam diğerlerine göre daha aktif duruyor, Semadeşenleri tekrar kurmuş adam, Helaran falan da katılmış onlara.
Evet biri haric elcilerin hepsi Roshardaydi, yeminlerini bozup dunyada kaldilar, son kalan ise olup iskence dunyasina gonderilmisti. Neden sonraki olaylara mudahele etmedikleri bilinmiyor ama yeminle ilgili yaptiklarinin parlayanlarin gorevlerini terketmesiyle ciddi bir baglantisi oldugunu dusunuyorum.
Tanavastin olumunu biliyorlardir sanirim, hatta yeminleri bozmalarindan cok daha eski bir olay bence.
Sprenleri olmadikca kimse gidip kendi basina parlayan tarikati kuramaz. Adalet elcisi baska yontemler kullaniyor, o Szethe verdigi kilic gibi (O kilic Kozmerdeki en tehlikeli seylerden biri)