Popüler bilim kitapları, amaç konuyu genelin idrak edebileceği açıklıkta anlatabilmek hafiflikteler zaten. Kabül. Terimler bazen can sıkabilseler de popülerlik ekine hizmeten ders kitabı olmuyorlar. Okurken hemen sıkılmayım derseniz, kitabı almadan evvel, konuyu örneklemesi nasıl diye inceleyin. Bazen hiç merak etmediğiniz bir konu, kitabın elindeki bilgiyi aktarış şekli sayesinde konusunun içine çektiriyor.
Benim Hatam Değil'i kişisel gelişim kitabı olarak görüp, ummadığım ayrıntılardan bilgiler edinmiştim.
Beyin Nasıl Okur kitabı konu hakkında hiçbir fikri olmayanlar için fazlasıyla ağırdan alıp elinden geldiğince meselesini anlaşılır hale getirmeye çalışıyordu. Kitabın bu yöntemi biraz abarttığını düşünmedim değil

.
Robert Wintson'ın üç kitabını okumuştum. Popüler bilim alanında kıvamında kitaplardır. İnsan Beyni'nin ilk kısmı biraz zorlamıştır. Ama gerisi gayet rahat okunmuştur.
Olağan Psikopatlar roman gibi okunacak kıvamdaydı.
Uzun lafın kısası, hemen sıkılmaktan/okuyamamaktan endişeleniyorsanız, bu türde kitapları almadan/başlamadan önce iyicene sayfalarını karıştırıp inceleyin derim.