Sizin verdiginiz ornekler de bana gore kisisel. Ben genelden bahsediyorum, ust seviye edebiyat takipcilerinin bildigi orneklerden degil.
Örneklerim bilimkurgu ve fantastik kurguya ait

.
Juliette --> Silo. Yani Romeo ve Juilette'teki Juliette değildi. Bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir.
Ripley --> Eh, Alien bir korku klasiği, yüksek edebiyat diyebilir miyiz? Korku edebiyatı iyi edebiyattır, ama "üst seviye" edebiyat denince akla başka şeyler gelir.
Sarene --> Brandon Sanderson'ın Elantris'ine ait.
Susan Calvin --> Asimov'un robot öykülerinde görünür. Bilimkurgu karakteridir.
Arha --> Yerdeniz Serisi'ne ait bir fantastik evren karakteri.
Tiffany Sızı --> Diskdünya gibi mizahi fantastik bir evrenin parçası.
Olga --> Şehir fantastiği olan Gece Nöbeti'ne ait.
Yani hiçbiri üst düzey edebiyat denince akla gelen isimlere ait değiller

. Burada hepimizin okuduğu kitaplardan bahsediyorum.
Tolkien bize kaslı kadınlar vermeden Eowyn'i vermiştir, Arwen'i vermiştir mesela. Salvatore'nin de drowları stratejik bir hamledir. Her ne kadar drowları o yaratmış olmasa da (Wizards of the Coast'a aitler). Drizzt'in anaerkil düzenden kaçışını keyifle okumuştum. Drowların yaratımındaki stratejiye de uzun zamandır saygı duyuyorum.
Bir de,
cunku kadinla erkegin dogasi ayridir.
Ben de bunu dedim ya üstteki yorumumda

. Dolayısıyla verdiği tat da farklıdır. Ama,
asli ve bodybuildingci kadin beni iter, basketbolu cok severim ama kadin basketbolu izlemem. O yuzden ozellikle fizik gucu yuksek olan kulturler islenirken bir kadinin baskahraman olmasi bana hic inandirici gelmez. Bana gore kadin assassin olabilir, ama kadin warrior... Zor.
Fiziki güç üzerinden giden kadın karakterlerden bahsetmemişiz hiçbirimiz. Yukarıdaki örneklerin hepsi erkeğin özelliklerinin kadınlara yüklendiği derme çatma karakterler değiller. Orada bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir

.
Bir şans verin, saydığımız eserlerden birini seçip okuyun. Burada bizlerin ne demek istediğini daha iyi anlayacaksınız. Hem bu forum size yeni kitaplar katmış olsun. Hepimiz birbirimize kitaplar öneririz. Bu da bizlerin size önerimiz

.
Önemli Not: Bir yazar isterse sadece erkeklere ait bir dünya çizebilir. Ben kimseyi bu yüzden seksist diye yargılamam, tercihi derim. Keyifle okurum. Ama eğer ki kadınlar konusunda bilgisizce karikatürize tiplemeler (bakın karakter değil, tipleme) yazıyorsa o zaman yazara derim

. Cümle aralarında seksist fikirlerini döküyorsa derim

. O nedenle büyük isimlerin bugün ayrımcı diye adlandırılması çok da doğru değil. Bunlar tercih meselesi. Bu adamlar kadın düşmanı ya da ayrımcı değiller.