Çok da uzakta aramaya gerek yok, bu forumdaki çoğu kişinin kitaplığında duran bir kitap: Güz Alacakaranlığın Ejderhaları. O ne demek yahu?
Güz "Alacakaranlığının" olmasın?
Üçlemeye genel olarak baktığımızda ilk kitap alacakaranlık, ikincisi gece, üçüncüsüyse şafak ibarelerini içerir isimlerinde. Bu da umudun önce batmaya başladığını, sonra karanlığın hâkim olduğunu, ardından yeşeren umutlarla yeniden şafağın söktüğünü simgeliyor. Güz, Kış, İlkbahar döngüsünün ne olduğu zaten belli 
Bir ara forumumuzda klasik olan tuhaf bir kitap ismi de benden gelsin o zaman: Sana Soyundum.
Abi zaten üstte anılan diğer kitapların da okunduktan sonra ismiyle içeriğinin uyumu anlaşılıyordur, fakat diğerleri gibi bu kitabı da ilk duyduğumda "O ne ya?" tepkisi vermiştim ben
Bir ilginç isim de Robinson Crusoe. Daha doğrusu ilk basıldığı zamanki ismi: "York'lu Bir Denizcinin, Kendi Kaleminden, Deniz Kazası ile Düştüğü Amerika Sahillerindeki Oroonoque Nehri Ağzındaki Issız Bir Adada 28 Yılını Geçirirken Yaşadığı Serüvenler ve Korsanlar Tarafından Kurtarılması"(Bu arka kapak değil, kitabın ismidir.)
Bu da orjinal dilinden :The Life and Strange Surprizing Adventures of Robinson Crusoe, Of York, Mariner: Who lived Eight and Twenty Years, all alone in an un-inhabited Island on the Coast of America, near the Mouth of the Great River of Oroonoque; Having been cast on Shore by Shipwreck, wherein all the Men perished but himself. With An Account how he was at last as strangely deliver'd by Pyrates.
Edit: Benimki Güz Alacakaranlı"ğın" Ejderhaları bu arada, Laika'dan, sizinkinden farklı basımdır belki
