"İnsanlar benden çok mu biliyor?", "Ben cahil mi kalıyorum?" gibi düşüncelerle bilgi edinilmeye kalkınca elde edilen bilginin de değeri düşüyor bence. Bilgiyi başkalarınınkiyle kıyaslamak veya yarıştırmak için edinmek kadar çirkin bir şey yok. Kendin bir şeyler öğrenmek istiyorsan edineceksin bilgiyi, başkalarına bakarak değil. Kimisi çok ilgilenir bu tür şeylerle, sürekli araştırır bilgi edinir. Kimisi ise o kadar ilgili değildir, ki bu son derece doğal bir şey. Sen zaten dediğine göre çok okuyan birisin, e ister istemez bilgi ediniyorsundur. Yeni bilgi edinmesen dahi kendini geliştiriyor, yeni "düşünceler" ediniyorsundur. Bilmediğin şeyler de elbette olacak Mısır Mitidir şudur budur fasa fisodur. Arkadaşlarından dinlerken de öğrenebilirsin bunu, illa ki aktif bir şekilde onun bilgisine katkı da bulunman gerekmez, sorgularsın, açıklamalar getirmesini istersin. Hem arkadaşınla bir muhabbet kurmuş olursun, hem bilgiyi edinmiş olursun. Eğer canını sıkıyorsa, zaten o konuya ilgisizsin, o konuyu bilmek istemiyorsun demektir.Gerçekten de başkalarına bakarak "Ben onlardan daha az bilgi sahibiyim, bilgi edinmeliyim." gibisinden düşünerek bilgi arayışına çıkmak gereksiz bir şey bence. Eğer içinde bunun için özel bir istek yoksa, yapma kardeşim, mezara götürüp ne yapacaksın sırf yarıştırma amacıyla edindiğin bilgiyi.
Yani olmayan hobilerimin yerini kendimi yürüyen bir kütüphane yapmaya çalışmak ile dolduruyorum
Bana öyle geliyor ki tek uğraşım bir şeyler yazmak.