Yukarıdaki sözleri çok sakıncalı buldum

Yani olmayan hobilerimin yerini kendimi yürüyen bir kütüphane yapmaya çalışmak ile dolduruyorum
Bu nasıl bir aşağılamadır ey Rorvenath

?
Yürüyen bir kütüphane olmak kolay mı? Hobi demek müzik mi, programlama mı?
Bir bilgisayar mühendisi olarak konuşuyorum, bu benim işim. Hobim değil. Hobimse "ayaklı kütüphane olmak". Çünkü ben edindiğim bilgilerle bugün çeşitli gazetelerin kitap eklerinde eleştiriler yazıyorum. Kayıp Rıhtım'da da derinlemesine kitap irdelemeleri yapıyorum.
Bana öyle geliyor ki tek uğraşım bir şeyler yazmak.
O zaman yaz.
Yazmak kolay bir eylem değildir. Kararlılık gerektirir. Bilgi gerektirir. Hayal gücü gerektirir.
Yine aynı şekilde, Oyungezer Dergi'de yazıyorum. Neden? İnsanlar yazma hobim ve bilgilerimden bu şekilde faydalanmak istiyor.
Şimdi ukalalık mı yapıyorum ben? Yapmıyorum efenim, gaz veriyorum aksine

Üstteki mesajda gizlenen o "Çevremdeki kişiler gibi olmak" düşüncesi tüylerimi diken diken etti.
Senden bir ricam olacak. Burada bizlerle takıl. Buradaki üyelerimizin pek çoğu "ayaklı kütüphane" zaten. Birbirimize çok şey katıyoruz, çünkü hepimizin ilgi alanı farklı. Paylaşarak birbirimizi daha bilgili, daha kültürlü yapıyoruz.
Elbette başka hobiler edinmekte hiçbir sakınca yok. Fakat o yukarıdaki sakıncalı cümle beni dehşete düşürüyor, aman diyeyim
Çok çok önemli not: Kendini bulma arayışında peşin hükümlü olursan baştan kaybedersin. Bir karar vermek yerine gözlemlemeye devam et

Kimse o kadar çok bilmiyor. Burada bunca şeyi yazmış ben de bilmiyorum. Ben de doğru örnek değilim mesela. Farklı tatlar aramakta hiçbir sakınca yok. Ama "tek uğraşım yazmak" diye de küçük görme kendini. Herkes
yazar olmak zorunda değil. Yazmak, sadece yazar olmak değildir. Yazmak, bazen eleştiri, bazen makale, bazense forumda bir şeyler paylaşmak anlamına da gelir. Ama sadece kendin için yazıyorsan da bunun bir hobi olmadığını söyleyemez kimse.