Çok okuyabilen biri değilim
. Bu da listeyi kolayca doldurmama vesile oluyor
.
Değer sırası gözetmeksizin liste şöyle:
Yıldız Gemisi Askerleri:Senelerce bekledim. Beklediğime de değdi. Film uyarlaması, "kitabı daha iyi..." lafını etmeye değmeyecek kadar kitapla alakasız. Askerlik ve savaş olgusunu, içeriden, genç bir adamın zihninden keşfedin.
Canavarın Çağrısı:Hikayelerin unutulmuş doğalarını ortaya sererken; gerçekliğin ortak sahnesinde, kendi oyununu oynayan insanları daha net görüyoruz.
Sürgün Gezegeni:Bilimkurguda kullana kullana suyu sıkılmış basit temalarını alın. Onlara, basitliklerine tezat, üstüne düşünmeye değer fikirler yükleyin. O zaman, yabancı gezegenin yaklaşan uzun kışıyla başlayan olaylar zinciri sıradan bir serüven olmayacak.
Pusova:Galip Dursun'dan azı gelseydi hayal kırıklığına uğrardım. Olamazdı! Olmadı da. Öykü derlemesi olarak, kitaba adını veren Pusova dahil, Gavur ve Piç, Sıfır Numara Filmler ve Gezinti'yi özellikle sevdim.
Tek Kişilik Firar:İnsanoğlunun potansiyeli ile başarabilecekleri akla hayale sığmaz. Lakin baş konulan yollarda, evrenin bilinmezliğinde toslanan duvarlar var. Ve çarpmanın şiddetiyle, insan doğasından gelen ihtiyaçlar kabarıyor. Onların insan hayatında ne derece etkin olduklarını, içerdiği öykülerde şahit oluyoruz.
Almuric:Twitter'da paylaştığımın biraz değiştirilmiş haliyle: Conan'ın yazarından, Medeni'nin kibrine ve vahşiliğine lanet, İlkel'in erdemine övgü mahiyetinde bir macera.
Arcturus’a YolculukDev isimlerin neden bu kitabı sevip bağırlarına bastıklarını anlam verebiliyorum. David Lindsay'ın insanoğlunun tüm varoluşunu tek bir yolculuk hikayesinde birleştirme başarısı tahlil ederken çok şey kazandırıyor. Arcturus’a Yolculuk, herhangi bir kurmacayı değerlendirirken gizli kılavuzum olacak gibi.
Cam Kule:İnançlarınızın merkezini ve sınırını oluşturan fikirler, bizleri ileriye de taşır felakete de sürükler. Silverberg'den, inancın doğasına ve uygulanışına göre neler yaşadığımız ve yaşayabileceğimizin hikayesi.
2312:İnsanoğlunun dünya dışında, en ölümcül ortamlarda bile yaşabileceğinden bahsedip Dünya sevgisi aşılıyor.
Pazartesi Cumartesiden BaşlarBilimin özünü ve serüvenini, peri masalı kıvamındaki eğlenceli şekliyle özetleyip aklımıza yerleştirdiği için.
İlk 10 Listesinde Olmayıp Gönlümde Olanlar:İçeriden Ölmek:Kıyamete Bir Milyar YılPrenses GelinRocannon'un DünyasıKaranlığın Sol EliMülksüzlerDünyaya Orman DenirYaşlı Adamın Savaşı