Kayıt Ol

Dünden bugüne benim EN;...?

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Dünden bugüne benim EN;...?
« : 16 Ekim 2016, 06:46:07 »
Forumda bir sürü ‘en’li başlık var lakin dünden bugüne hiç bir şey aynı kalmıyor ve bu en’ler neden hep ‘ler’, çok az en var ve bunları da sıkça suiistimal ediyoruz. Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016 başlığında bile on kitaba sığamayıp taşanlar var. Bu testin amacı kendinizi sıkıştırmak olacak biraz daha bir sürü güzel şeyin yada kötülerin arasında sadece birini, tek bir ‘en’i seçip yazmanızı istiyorum. Politik cevaplar vermekten kaçınmanızı istiyorum, bir sürü ya da iki şey arasında kalsanız bile cevaplarda sadece biri gözüksün. Soruları yazıp cevaplayacağım ve notlar düşeceğim, özellikle forumda aklımda olan birkaç kişinin gerçekten zorlanacağını düşündüğüm bir durum bu. İlginç yanıtlar bekliyorum, hatta kimilerimizin yatak altında sakladığı daha doğrusu paylaşmak istemediği en’leri olduğuna inanıyorum, göreceğiz umarım. (Yanlarına kısaca sebebini de yazarsanız bilgi paylaşımı açısından değer kazanır başlık)

Dünden bugüne benim EN;

-Sevdiğim kitap : Grange – Taş Meclisi
Polisiye okuduğum bir dönemde, bu konuda güvendiğim bir yazardan kendi sınırlarının dışında beklenmedik bir sonla karşılaşmıştım ve sanırım hala etkisindeyim bunun.
Spoiler: Göster
Lütfen kitap serisi yazmayın mümkünse tek kitap, tek millet asdfsfaa :P


-Sevmediğim kitap : Barış Müstecaplıoğlu – Tanrıların Alfabesi
Tamamen mekan tasvirlerine boğulduğum, çok hızlı giden bir arabanın birden el frenine asılmış gibi yavaşladığı üslubuyla beraber gerçekten okurken boğulduğum, bitse de kurtulsam dediğim bir kitaptı.

-Beğendiğim yazar : China Mieville
Adamın kendi kitaplarını bile aralarında kıyaslayamıyorum, kendine has eşsiz bir üslubu olmasıyla beraber her kitabında da farklı bir dille çıkıyor karşıma.

-Beğenmediğim Yazar : Paulo Coelho
Kişiliği hakkında fikrim yok da yazdıkları gerçekten hoşuma gitmiyor ve farklı bir kılım bu adama nedense.

-Sevmediğiniz yayınevi : Pegasus Yayınları
Bir çatı ustası düşünün sizin çatınızı tamir ederken biri gelip sizden fazla para vererek kendi çatısını onarmasını istiyor ve usta sizinkini yarım bırakıp ötekine geçiyor. Pegasus budur bence. Ticarethane olmanın da ötesinde okuyucusuna pek saygısı da yok.

-Beğendiğiniz yayınevi : İthaki Yayınları
Zengin ettim kendilerini lakin cidden özellikle iyi işler yapma konusunda eline su dökülmüyor son zamanlarda.

-Sevdiğim film : The Piano (1993)
Özellikle hiç sevmediğim o romance filmleri arasında fazlaca parladığı için seviyorum. (Bunda acayip kafa patlattım tanrım en beş filmlik bir listeye ihtiyacım vardı :P )

-Sevmediğim film : Kutsal Damacana 2
Türk komedi sektörünün benim için soytarısı Şafak Sezer’in belki de oynayabileceği en kötü filmdi bu. Bir de katakulli ile sinemada izlediydim, hiç affetmeyeceğim bu filmi. Şundan sonra iki sene Türk filmi izlemedim ben, komediyi geçtim.

-Bayıldığım oyun : League of Legends
Son üç senedir var olan en iyi rekabetçi oyun bana kalırsa ve en uzun üsre oynadığım PC oyunu olduğundan inkar edebileceğim bir şey değil.
Spoiler: Göster
Buna körebe, saklambaç gibi şeyler de yazabilirsiniz, bazımız taso ile jubile yapmış olabilir oyun hayatına.


-Sevmediğim oyun : League of Legends
F*ck this game. Ömrümü yedi resmen, uykularımdan aldı, çirkinleştirdi dünyayı.

-Sevdiğim şarkı : Nadine Shah – Dreary Town
Aşırı zorlandım, bir de diğerlerinden nasıl ayırdığımı yazarsam bu beni kahreder.

-Sevdiğim müzisyen : Ane Brun
Bu ise katıksız güvenli bir seçimim. Ane Brun candır benim için, yeni bir albüm çıkarsa da dinlesek.

-Sevmediğim müzisyen : Sinan Akçıl
Müzisyen yerine koyduğum için bile birkaç dakika içinde pişman olabilirim.

-Beğendiğim dizi/TV programı : Unsere Mütter, Unsere Väter

-Bulunmaktan keyif aldığım mekan : Beyoğlu’nda bir zamanlar İnci Pastanesi vardı, sanırım hala daha en çok orayı seviyorum. En sevdiğim tatlıları -profiterol- en sevdiğim ilçe de yiyordum, güzeldi.
Burası geniş bir cevap aralığına sahip. Antik kent diyen de olur, apartmandaki asansör diyen de.

-Sevdiğim çizgi film/anime : Pokemon
Pokemon demesem çocukluğuma ihanet etmiş olurdum. Animeler de var ama yani Pokemon hıh ;)

-Sevdiğim süper/anti-kahraman : Spawn
Bunun sebebini gerçekten tam anlamıyla bulabilmiş değilim ama çocukken kendi aramızda birer süper kahraman olduğumuzu düşünürdük ve ben nedense Spawn olduğumu düşünürdüm. Çoğu bilmiyordu tabii anlatmakla uğraşıyorum güçlerimi 

-Faydalı bulduğum internet sitesi : hepsiburada
Benim gibi fazlasıyla internet alışverişi yapıyorsanız gerçekten güvenilir ve her telden ürünün olduğu sevdiğim bir site

Çok kişisel olmaması için testi uzatmadım. Sizi çıldırtacak kadar arada kaldıysanız yanıt vermemeniz daha iyi olur çünkü testin amacı tercih yapmak ve tabii hiç çizgi film ya da anime izlememişseniz gibi durumlar varsa da boş geçmek gerekecektir.
İlginizi çeken yanıtlarda karşı tarafa sorular sormak ve merak ettiğiniz üyelerin cevaplarını görebilme olasılığı hoş geliyor. Lütfen aşağıdaki notu da okuyun birbirimize yapacağımız yorumlarda dikkat edilmesi gerekir diye düşündüm.
Listeyi kendim hazırladım elbette eksiktir, saçmalamış olunabilir ama gecenin bir körü kendime yaptığım bu test niteliğindeki listeyi sizinle de paylaşmak istedim.

Umarım düşünürken eğlenirsiniz.  :aww

Not:
 
Spoiler: Göster
Benim sıkça gördüğüm -bu forumda dahil az da olsa- birinin sevdiği bir şeyi siz hiç sevmiyorsanız saldırmayın -tercih meselesi sonuçta. Hatta şöyle durumlarla karşılaşıyorum bazı zamanlar: Bir beğeni üzerinden kişiye saldırmak. Örneğin: LoL oynayan adam mıdır? Bunlar olmaz da yine de önceden görmedim değil, test eğlenmek ve kendinizi köşeye kıstırmanız için. Yangından annenizi mi babanızı mı kurtaracağınızı görmek gibi bir şey.  
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Guy Fawkes

  • **
  • 266
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #1 : 16 Ekim 2016, 12:54:25 »
Dünden bugüne benim EN;

-Sevdiğim kitap : Hakan Günday – Kinyas ve Kayra

Defalarca okuyup yine de sıkılmadığım ender kitaplardan.

-Beğendiğim yazar : Hakan Günday

Yazdıklarına bayılıyorum bu adamın. Türk olması ayrı bir beğeni nedenim.

-Beğendiğiniz yayınevi : Ayrıntı Yayınları

Yeraltı Edebiyatı'nı seviyor olmamdan dolayı en çok takip ettiğim yayınevlerinden biri.

-Sevdiğim film : Forrest Gump (1994)

-Sevdiğim şarkı : Pink Floyd - Wish You Were Here

-Sevdiğim müzisyen : David Bowie

Huzur içinde yat.

-Sevdiğim anti-kahraman : Joker

-Faydalı bulduğum internet sitesi : ekşisözlük

Uzun süredir çaylağım, yazarlık bekliyorum. Her akşam girdiğim bir yer. Özellikle ilişkiler kısmında fazla takılıyorum :D Benim için efsane bir ortamı var. Bilgiye ve farklı düşüncelere açık olduğum bir yaştayım; sözlük beni besliyor.


Sevdiğim şeylerin bir kısmı bunlar. Sevdiğim renk, sevdiğim mevsim falan diye uzar ama gerek yok. Sevmediğim şeylerden hiç bahsetmemeyi tercih ettim. Sevdiğim ve beni mutlu eden şeyleri bilsem yeter herhalde :D

Çevrimdışı Oliver_

  • **
  • 216
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #2 : 16 Ekim 2016, 13:21:53 »
Sevdiğim Kitap: Duma Adası-Stephen King. Farklı bir çekiciliği var. Zaten ya çok seviyorsunuz ya da nefret ediyorsunuz. Resimlerin tasvirleri muazzamdı. Ayrıca korkudan kitabı bırakıp annem gilin yanına gitmeme de neden olmuştu.

Sevmediğim Kitap: Yabancı-Diana Gabaldon. Doğru düzgün bir olay örgüsü yok. Hep aynı şeyleri farklı şekillerde yapıyorlar. Yazarın acemiliği aşırı belli oluyor.

Beğendiğim Yazar: Stephen King tabii ki. Çoğu kitabı favorilerime girmişken başkasını söyleyemezdim.

Beğenmediğim Yazar: Dan Brown. Temelde bütün kitapları aynı. Sadece yerler, karakterler ve olaylar değişiyor.

Sevmediğim Yayınevi: Pegasus Yayınları. Sevmediğim çoğu kitap bu yayınevinden çıkma. Ayrıca fiyatları aşırı yüksek.

Beğendiğiniz Yayınevi: İthaki Yayınları. Eskiden de severdim ama özellikle son dönemlerde çıkardıkları kitaplarla daha fazla sevmeye başladım.

Sevdiğim Film: Rezervuar Köpekleri. Çok fazla film izleyen biri değilim. İzlediğim filmleri de genellikle sevmem. O yüzden üzerine yazacak bir şey bulamadım. Sadece sevdim.

Sevmediğim Film: Amazing Grace. Hiçbir heyecan yok. Defalarca işlenmiş konuları ayırt edici bir özelliği olmadan tekrar işleyen bir film.

Bayıldığım Oyun: Last Of Us. Çok oyun oynayan biri değilim ama Last Of Us beni derinden etkileyen bir oyun. Ne yazık ki bitiremedim. Sırf şu oyun için Ps4 alacağım.

Sevmediğim Oyun: God Of War 3. Bunu da bitiremedim ama oynadığım yere kadar hiç ilgimi çekmemişti. Hikayesi hoşuma gitmedi.

Sevdiğim Şarkı: Ben Howard-To Be Alone. Bu şarkıyı dinlediğim zaman yürüyüşüm değişiyor. Kendimi özgür hissediyorum.

Sevdiğim Müzisyen: Yok.

Sevmediğim Müzisyen: Demet Akalın. Çok itici.

Beğendiğim Dizi: Breaking Bad. İki kere bitirip bir saniye bile sıkılmadığım dizidir. Olayların bağlantısı, karakterlerin değişimi muazzamdı.

Bulunmaktan Keyif Aldığım Mekan: Malatya Park'taki Tavuk Dünyası. ;D Çünkü tavukları çok güzel. Çünkü aç aç bu mesajı yazıyorum.

Sevdiğim Çizgi Film/Anime: Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Yazarken bile duygulandım. Eğlence, aksiyon, dram... Her şey var bu animede. Karakterleriyle özdeşleşmiştim.

Sevdiğim Süper/Anti Kahraman: Yok.

Faydalı Bulduğum İnternet Sitesi: Duolingo. Dil öğrenmek için gayet iyi bir site.

Çevrimdışı Tenekeci

  • **
  • 79
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2016, 17:31:14 »
-Sevdiğim kitap : Vakıf serisi

-Sevmediğim kitap : Kapağı özensiz kitaplar.

-Beğendiğim yazar : Jules Verne.

-Beğenmediğim Yazar : İsim veremem lakin sadece birkaç yüz sayfadan oluşan bir meta yaratmak için yazan, ruhsuz eserler ortaya çıkaran, edebiyatın ruhuna sahip olmayan, olamayacak herhangi bir yazar.

-Sevmediğiniz yayınevi : 6.45

-Beğendiğiniz yayınevi : Yok

-Sevdiğim film : Ulysses Gaze

-Sevmediğim film : Tüm komedi filmleri

-Bayıldığım oyun : Diablo II

-Sevmediğim oyun : League of Legends

-Sevdiğim şarkı : Pink Floyd - Shine on you Crazy Diamond

-Sevdiğim müzisyen : Yngwie Malmsten

-Sevmediğim müzisyen : Saymakla bitmez. İsmini bilmediğim sevmediğim müzisyenler bile var.

-Beğendiğim dizi/TV programı : Yok

-Bulunmaktan keyif aldığım mekan : Ormanlar.

-Sevdiğim çizgi film/anime : Animelerden hoşlanmıyorum.

-Sevdiğim süper/anti-kahraman : Süper kahramanlardan hoşlanmıyorum.

-Faydalı bulduğum internet sitesi : Kendi web sitem.

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #4 : 16 Ekim 2016, 17:53:08 »
Tek bir şarkı yazmak yanlış olur.
Aslında tam olarak istenilen buydu. Sadece tek bir şey yazmanızı istiyor liste, diğerleri arasında sivriltmeniz gerekiyor birini, en'iniz yapmanız. Özellikle yaptığım uyarıları hiçe sayarak vermişsiniz yanıtlarınızı hatta yanıtlarınız çoğu yapmak istediğime aykırı olmuş. Sadece başlığı okumuş olduğunuz fikrine kapıldım. :(

@Guy Fawkes bende ekşi sözlüğü epey seven biriyim hatta yazmayı düşündüm lakin gerçekten beğendiğim kadar ilgi gösterdiğim bir mecra değildi ama orada yazarlığın beklenilen bir şey olduğunu ilk kez duydum.

@Oliver_ benimde mekanı yazarken canım tatlı istiyordu ama sizden farklı olarak benim canım sürekli tatlı çekiyor  :-\ Demet Akalın'a da +1
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Tenekeci

  • **
  • 79
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #5 : 16 Ekim 2016, 18:06:14 »
Tek bir şarkı yazmak yanlış olur.
Aslında tam olarak istenilen buydu. Sadece tek bir şey yazmanızı istiyor liste, diğerleri arasında sivriltmeniz gerekiyor birini, en'iniz yapmanız. Özellikle yaptığım uyarıları hiçe sayarak vermişsiniz yanıtlarınızı hatta yanıtlarınız çoğu yapmak istediğime aykırı olmuş. Sadece başlığı okumuş olduğunuz fikrine kapıldım. :(

@Guy Fawkes bende ekşi sözlüğü epey seven biriyim hatta yazmayı düşündüm lakin gerçekten beğendiğim kadar ilgi gösterdiğim bir mecra değildi ama orada yazarlığın beklenilen bir şey olduğunu ilk kez duydum.

@Oliver_ benimde mekanı yazarken canım tatlı istiyordu ama sizden farklı olarak benim canım sürekli tatlı çekiyor  :-\ Demet Akalın'a da +1

Tersini yapmam mümkün değil ama madem öyle bir istek var ilk cevaplarımı esas cevap, daha sonrakileri de görmezden gelemediğim için yazdığımı düşünebilirsiniz.

Çevrimdışı Guy Fawkes

  • **
  • 266
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #6 : 16 Ekim 2016, 18:49:57 »
Yazarlık için bekleniyor. Hatta yıllarca bekleyen var. Eskiden öyle değildi.

Çevrimdışı RedElf

  • **
  • 116
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #7 : 16 Ekim 2016, 19:51:24 »
Sevdiğim kitap : Maymunlar Gezegeni; Beni en çok düşündüren kitap olmuştu. Ayrıca ilk defa bir kitabı okurken ağzım açık kaldı.

-Sevmediğim kitap : Dönüşüm; Yıllar önce okumuştum ama hala çok kötü olduğunu hatırlıyorum. Bir sonu bile yoktu kitabın!

-Beğendiğim yazar : Kurt Vonnegut-Umberto Eco.

-Beğenmediğim Yazar :Tolkien; Saygım var, ama dilini sevmiyorum. Lütfen yüzüme vurmayın!

-Sevmediğiniz yayınevi : Pegasus.

-Beğendiğiniz yayınevi : İthaki ve Can Yayınları.

-Sevdiğim film : Çok fazla var. Ama aralarından birini seçeyim o zaman, Marslı.

-Sevmediğim film : Kralin Kilici: Final Fantasy XV.

-Bayıldığım oyun : Ori And The Blind Forest; Görselliğine aşık olduğum, soundtrack albümü ile kendimden geçtiğim ve hafif zorluğu ile sinirlendiğim hikayesi çok iyi olan mükemmel bir oyun.

-Sevmediğim oyun : League of Legends.

-Sevdiğim şarkı : Bu son zamanlarda Athena'nın Ses Etme şarkısı inanılmaz hoşuma gidiyor. Ama genel olarak Nuclear favorim.
 
-Sevmediğim müzisyen : Nerdeyse bütün Türk pop sanatçıları. Örnek olarak, Hande Yener, Demet Akalın, Sinan Akçıl, İrem Derici, Ece Seçkin...

-Beğendiğim dizi/TV programı : Mr Robot; Beyin yakan bir dizi, başlamayın.

-Sevdiğim çizgi film/anime : Death Note.

Favori oyuncum: Robert Downey Jr.; Bütün rollerinin hakkını veren çok değerli bir oyuncu.

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #8 : 16 Ekim 2016, 20:24:44 »
Sevdiğim kitap: Rüzgarın Adı. Bu kitabı okurken aldığım hazzı çok az şeyden aldım bugüne kadar.

Sevmediğim kitap: Çok zor. Düşününce aklımda sivrilen ilk kitap Ötekiler Arasında - Jo Walton. Roman diye aldık, kitap listesi çıktı. Okurken bu kadar sıkıldığım, bitirmek için çok uğraşıp da yine de yarım bıraktığım çok az kitap oldu. Hugo ve Nebula ödüllü olan ise başka hiç olmadı.

Beğendiğim yazar: Acaba kim ola ki?  :=) Patrick Rothfuss. Fazla yoruma gerek yok.

Beğenmediğim yazar: Tolkien! şaka şaka, buraya yazacak kadar da sevmiyor değilim. Nedense birini bulamadım. 1 kitabını okuyup yarım bıraktığım yazarları yazmak istemiyorum. O yüzden buna da Rothfuss diyeceğim. Üçüncü kitabı yaz!!

Sevdiğim yayınevi: İthaki. E yani.

Sevmediğim yayınevi: Altıkırkbeş. Bunun da açıklamaya ihtiyacı yok. Pegasus da az farkla ikinci.

Sevdiğim film: G.O.R.A. Buraya yazılabilecek bir sürü klasik var, ama hiçbirini Gora'ya yaklaşacak kadar bile sevmedim. Bu film kadar keskin bir zeka, bu kadar yüksek bir mizahi kalite içeren bir komedi görmedim hiç. Yirminci izlemede bile yeni bir şaka yakalamak mümkün. Türk sineması için gerçek bir mihenk taşıdır Gora.
 
Sevmediğim film: Avatar. Bu film kadar bomboş olup da bu kadar overrated olanına fazla rastlamadım. Görsel bir şölen olduğu doğru, aslında öyle çok kötü bir film diyemem ama fena halde uyuz oluyorum.

Bayıldığım oyun: Assassin's Creed 2 demek zorundayım. Çok daha iyi oyunlar oynadım, doğrudur ama büyük gönül bağım var bu seriyle. Yazık ettiler.

Sevmediğim oyun: Fallout 4. Tabiri caizse içine ettiler serinin.

Sevdiğim müzisyen: Yine büyük gönül bağım olan birine torpil geçiyorum, geçmek zorundayım. Hansi Kürsch.

Beğendiğim dizi/TV programı: Sherlock. Çıtayı öyle bir noktaya taşıdılar ki artık diğer uyarlamalardan, hatta kitaplardan bile zevk alamaz oldum. Az farkla ikinci: Game of Thrones.

Sevdiğim çizgi film/anime: Avatar: The Last Airbender. Açık ara izlediğim en iyi çizgi dizi.

Sevdiğim süper/anti-kahraman: Çok fazla var, biraz yazmış olmak için olacak bu ama Deadpool.

Faydalı bulduğum internet sitesi: reddit. Bir bilgiyi reddit'te bulamıyorsanız, nasıl bulabileceğinizi reddit'te bulursunuz.
Jüri özel ödülü: Library Genesis. Dünyanın en süper sitelerinden biri. Bu vesileyle birkaç kişi daha bu siteyi öğrenirse ne mutlu bana.

In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı KingKiller

  • ***
  • 519
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #9 : 16 Ekim 2016, 20:48:40 »
Sevdiğim kitap: Mein Kampf. Hala eksiksiz çevirisini bulamama rağmen...

Sevmediğim kitap: Suzanne Collins'in Yeraltı Günlükleri serisi. İlk kitabın yarısına gelmeden bırakmıştım.

Beğendiğim yazar: Türk olarak Halil İnalcık. Yabancı olarak George R.R. Martin.

Beğenmediğim yazar: Veronico Roth. Uyumsuz adlı kitabını okumadan önce başka bir ad vardı aklımda ama ne yazık ki okudum.

Sevdiğim yayınevi: İthaki ve artık eskisi gibi kitaplarını okumasam da Doğan Egmont. Percy Jackson Ve Olimposlular serisi sayesinde Fantastik Edebiyata başlamıştım.

Sevmediğim yayınevi: Aklıma gelmedi maalesef.

Sevdiğim film: Godfather Trilogy

Sevmediğim film: Aklıma gelmiyor maalesef.

Sevdiğim oyun: Dota 2.

Sevmediğim oyun: ....

Sevdiğim şarkı: Game Of Thrones Cello Cover - Break Of Reality.

Sevdiğim müzisyen: A$AP ROCKY

Sevmediğim müzisyen: İrem Derici.

Beğendiğim Dizi: How I Met Your Mother, GoT ve Sopranos.

Bulunmaktan keyif aldığım mekan: Bu aralar spor salonu.

Sevdiğim çizgi film/anime: Death Note.

Sevdiğim süper/anti-kahraman: Joker.

Faydalı bulduğum internet sitesi: Ekşi Sözlük. Neyi merak edip aratsam Ekşi Sözlükte buluyorum yanıtı.


















“Ona reddedemeyeceği bir teklif sunacağım” ( Don Vito Carleone)

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #10 : 16 Ekim 2016, 22:26:54 »
Aramızda Joker'i kahramanı yapmış tekinsiz insanlar varmış  :ohmy
Spoiler: Göster

Çevrimdışı emuk

  • **
  • 226
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #11 : 16 Ekim 2016, 23:29:39 »
  Bu En'lerin yanına birkaç tane de kendi seçtiğim En de eklemek istiyorum, eğer format dışı derseniz silebilirim.

  En sevdiğim yazar: Muhtemelen değil, fakat üstteki cevaplarla aynılaştırmamak ve çeşitlilik sağlamak amacıyla, tarihte belki de en büyük tepkiye yol açmış, yaşadığı dönem boyunca ve hala günümüzde yanlış anlaşılmış ve anlaşılmakta olan, yazdığı kitabın bilimselliğinden ziyade çoğu zaman ideolojik temellendirme amacıyla popülarize edilmiş, işin garibi hem dönemin faşist politikalarınca hem de çoğunlukla günümüzde faşizme zıt fikirlerden biri olan sosyalist politikalarınca ideolojilerin bilimsel tabanını oluşturan 1859'da yayınladığı kitabıyla hala sonsuz tartışmalara yol açan Charles Darwin.

  En sevmediğim yazar: John Man.

  En sevdiğim kitap: Zaman Çarkı serisinin altıncı kitabı Kaos Lordu.

  En sevmediğim kitap: Buraya yazıp bundan nefret ettim diyecek kadar bir kitap gelmedi aklıma.

  En sevdiğim yayınevi: Tübitak.

  En sevmediğim yayınevi: Alter yayıncılık.

  En sevdiğim müzisyen: Neşet Ertaş.

  En en sevmediğim müzisyen: Torbaya daldırdım elimi, ilk çıkanı yazıyorum: Demet Akalın.

  En sevdiğim film: Yüzüklerin efendisi: Yüzük kardeşliği.

  En sevmediğim film: Bir küçük Eylül meselesi.

  En sevdiğim şarkı: Muharrem Ertaş'ın yorumuyla "Kalktı göç eyledi Avşar elleri".

  En sevmediğim şarkı: İbrahim Tatlıses: Tek tek.

  En sevdiğim çizgi film: The Lion King.

  En sevdiğim kahraman/antikahraman: Rasitlin Majere.

  Faydalı bulduğum internet sitesi: evrimagaci.org

  Bundan sonrası kendi eklediğim birkaç En'le alakalı. Açıkçası altta yazacaklarım hakkında diğer insanların düşüncelerini hayli merak ediyorum.

  En sevdiğim bilim insanı: Alexander Fleming.

  En sevdiğim filozof: Aslında bilim insanı kategorisinde de incelenebilir fakat çoğu Antik Yunan düşünürü gibi o da bir hezarfen aslında: Eratosthenes. Dünya'nın çevresini ilk hesaplayan kişi. Yanlış hatırlamıyorsam biri Syene, diğeri İskenderiye'de olmak üzere kurduğu iki düzenekle çok basit bir yöntemle ve yaşadığı dönem düşünülürse inanılmaz bir yakınlıkla hesaplamıştır Dünya'nın çevresini. Kendi ölçütüğü: 24.670 mil. Günümüzdeki ölçümler: 24.870 mil.

  En çok başarılı bulduğum komutan: Cengiz Han'nın mareşali Subutay Bagatur. Yaşamı boyunca savaş kaybetmeyen, tarihin bir noktasında Kore'de başka bir kısmında Macaristan ovalarında, son yıllarındaysa emeklilik hayatını seçerek Orta Asya bozkırlarının sakin hayatında göze çarpan, Batu'nun Avrupa seferindeki başarısının ardındaki gizli deha, Plano Carpini(Giovanni da Pian del Carpine)nin seyahatnamesinde yaşlı kurt diye tanıttığı askeri tarih okurken beni en çok heyecanlandıran ama can sıkacak şekilde hakkında ulaşılabilecek çok az kaynak olan(kendisi hakkındaki bilgileri genelde yazılmış bir iki makaleden, Jean Paul Roux'nun Moğol İmparatorluğu kitabından, Constantin d'ohsson'un Moğol Tarihi ve sair seyahatnamelerden edindiğim) bence gelmiş geçmiş en büyük komutan.

  En abartılmış(overrated) olduğunu düşündüğüm komutan: Jül Sezar.
 
  En çok beğendiğim devlet adamı: İlk aklıma gelenler Abraham Lincoln ve T'ang sülalesinden Orta Asya göçebelerinin canını okuyan Li Shimin oldu(ki kendisi yanlış hatırlamıyorsam Nihal Atsız'ın romanında geçen Kür Şad Ayaklanmasının muadili olan 639 yılında Chieh-She-Shuai ayaklanmasına maruz kalan Çin İmparatoru aynı zamanda.). Fakat biraz düşündükten sonra zekası ve bilgeliğiyle; adıyla zıt işler yapmaya kalkışan Bilge Kağan'ın adeta kulağını çeken Vezir Tonyukuk'ta karar kıldım.

  En başarısız bulduğum devlet adamı: Kubilay Kağan. Tabi ki aslında Kubilay en başarısız değil fakat imparatorluğu en geniş sınırlarına ulaştırsa da Moğol imparatorluğunun kesin çöküş emrini vermiştir bence. Hayatını Çin'e adamış, başkenti Karakurum'dan(ki burası aslında yüzyıllar önce kurulan Antik Uygur başkenti Beşbalık civarına kurulmuştur.) Hanbalık'a(Pekin) taşımış, Orta Asya ve Avrasya coğrafyasındaki sorunlara çok az kafa yormuş ve resmen olmasa da fiiliyatta imparatorluğu dörde bölmüştür.

Not: Aklıma geldikçe birkaç başlık daha ekleyeceğim :)
 
"A.Ö. 352 yılında, Mishamont ayının yirmi altıncı günü, Neraka şehrindeki Takhisis tapınağı yıkıldı. Ejderha kraliçe dünyadan sürüldü, orduları yenilgiye uğratıldı.

Bu zaferin onurunun büyük bir kısmı, ışığın güçleri için cesurca savaşmış olan mızrak kahramanlarına verildi. Ancak tarih kaydetmelidir ki; karanlıkta yürümeyi seçmiş bir adam olmasaydı, ışık kaybetmeye mahkum olurdu."

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #12 : 16 Ekim 2016, 23:37:31 »
Yok efendim aksine çok güzel olmuş eklemeleriniz, ben testi yaparken yığınla soru geldi aklıma lakin ortak paydada olanları bıraktım. Amaç hem forum üyeleri arasında bilgi paylaşımı olsun hem de o içi isimlerle dolu birbirinden ayıramadığımız isimlerden birini seçebilme cesaretini göstermek. Bende Freud'u severdim bir zamanlar. :)

Dip not: Özellikle kan çıkar mı düşüncesiyle en sevdiğiniz forum üyesini soracaktım  >:D ama sonra ben, içimdeki benle çılgınca bir münazaraya girip sorunun hiç sorulmamış olmasında karar kıldım.
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #13 : 17 Ekim 2016, 09:21:01 »
Dip not: Özellikle kan çıkar mı düşüncesiyle en sevdiğiniz forum üyesini soracaktım  >:D ama sonra ben, içimdeki benle çılgınca bir münazaraya girip sorunun hiç sorulmamış olmasında karar kıldım.

Aslında şöyle bir şeyimiz var. 1-5. yıllarda yapıp, son yıllarda yapmamıştık. Ama bu sene yine yapacağız  :=)

O kan çıkacak. Hem de yönetimin elleriyle klasşdfsdf Tabii bizden önce sizler de bu konuda bu soruyu gündeme getirebilirsiniz ^^.

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünden bugüne benim EN;...?
« Yanıtla #14 : 17 Ekim 2016, 11:37:47 »
Kan mı? :ne Gel hele, gel! Bıçak gel :gobelin:
Spoiler: Göster