Forumda bir sürü ‘en’li başlık var lakin dünden bugüne hiç bir şey aynı kalmıyor ve bu en’ler neden hep ‘ler’, çok az en var ve bunları da sıkça suiistimal ediyoruz. Bu Sene Okuduğunuz En İyi 10 Roman - 2016 başlığında bile on kitaba sığamayıp taşanlar var. Bu testin amacı kendinizi sıkıştırmak olacak biraz daha bir sürü güzel şeyin yada kötülerin arasında sadece birini, tek bir ‘en’i seçip yazmanızı istiyorum. Politik cevaplar vermekten kaçınmanızı istiyorum, bir sürü ya da iki şey arasında kalsanız bile cevaplarda sadece biri gözüksün. Soruları yazıp cevaplayacağım ve notlar düşeceğim, özellikle forumda aklımda olan birkaç kişinin gerçekten zorlanacağını düşündüğüm bir durum bu. İlginç yanıtlar bekliyorum, hatta kimilerimizin yatak altında sakladığı daha doğrusu paylaşmak istemediği en’leri olduğuna inanıyorum, göreceğiz umarım. (Yanlarına kısaca sebebini de yazarsanız bilgi paylaşımı açısından değer kazanır başlık)
Dünden bugüne benim EN;-Sevdiğim kitap : Grange – Taş Meclisi
Polisiye okuduğum bir dönemde, bu konuda güvendiğim bir yazardan kendi sınırlarının dışında beklenmedik bir sonla karşılaşmıştım ve sanırım hala etkisindeyim bunun.
Lütfen kitap serisi yazmayın mümkünse tek kitap, tek millet asdfsfaa
-Sevmediğim kitap : Barış Müstecaplıoğlu – Tanrıların Alfabesi
Tamamen mekan tasvirlerine boğulduğum, çok hızlı giden bir arabanın birden el frenine asılmış gibi yavaşladığı üslubuyla beraber gerçekten okurken boğulduğum, bitse de kurtulsam dediğim bir kitaptı.
-Beğendiğim yazar : China Mieville
Adamın kendi kitaplarını bile aralarında kıyaslayamıyorum, kendine has eşsiz bir üslubu olmasıyla beraber her kitabında da farklı bir dille çıkıyor karşıma.
-Beğenmediğim Yazar : Paulo Coelho
Kişiliği hakkında fikrim yok da yazdıkları gerçekten hoşuma gitmiyor ve farklı bir kılım bu adama nedense.
-Sevmediğiniz yayınevi : Pegasus Yayınları
Bir çatı ustası düşünün sizin çatınızı tamir ederken biri gelip sizden fazla para vererek kendi çatısını onarmasını istiyor ve usta sizinkini yarım bırakıp ötekine geçiyor. Pegasus budur bence. Ticarethane olmanın da ötesinde okuyucusuna pek saygısı da yok.
-Beğendiğiniz yayınevi : İthaki Yayınları
Zengin ettim kendilerini lakin cidden özellikle iyi işler yapma konusunda eline su dökülmüyor son zamanlarda.
-Sevdiğim film : The Piano (1993)
Özellikle hiç sevmediğim o romance filmleri arasında fazlaca parladığı için seviyorum. (Bunda acayip kafa patlattım tanrım en beş filmlik bir listeye ihtiyacım vardı

)
-Sevmediğim film : Kutsal Damacana 2
Türk komedi sektörünün benim için soytarısı Şafak Sezer’in belki de oynayabileceği en kötü filmdi bu. Bir de katakulli ile sinemada izlediydim, hiç affetmeyeceğim bu filmi. Şundan sonra iki sene Türk filmi izlemedim ben, komediyi geçtim.
-Bayıldığım oyun : League of Legends
Son üç senedir var olan en iyi rekabetçi oyun bana kalırsa ve en uzun üsre oynadığım PC oyunu olduğundan inkar edebileceğim bir şey değil.
Buna körebe, saklambaç gibi şeyler de yazabilirsiniz, bazımız taso ile jubile yapmış olabilir oyun hayatına.
-Sevmediğim oyun : League of Legends
F*ck this game. Ömrümü yedi resmen, uykularımdan aldı, çirkinleştirdi dünyayı.
-Sevdiğim şarkı : Nadine Shah – Dreary Town
Aşırı zorlandım, bir de diğerlerinden nasıl ayırdığımı yazarsam bu beni kahreder.
-Sevdiğim müzisyen : Ane Brun
Bu ise katıksız güvenli bir seçimim. Ane Brun candır benim için, yeni bir albüm çıkarsa da dinlesek.
-Sevmediğim müzisyen : Sinan Akçıl
Müzisyen yerine koyduğum için bile birkaç dakika içinde pişman olabilirim.
-Beğendiğim dizi/TV programı : Unsere Mütter, Unsere Väter
-Bulunmaktan keyif aldığım mekan : Beyoğlu’nda bir zamanlar İnci Pastanesi vardı, sanırım hala daha en çok orayı seviyorum. En sevdiğim tatlıları -profiterol- en sevdiğim ilçe de yiyordum, güzeldi.
Burası geniş bir cevap aralığına sahip. Antik kent diyen de olur, apartmandaki asansör diyen de.
-Sevdiğim çizgi film/anime : Pokemon
Pokemon demesem çocukluğuma ihanet etmiş olurdum. Animeler de var ama yani Pokemon hıh
-Sevdiğim süper/anti-kahraman : Spawn
Bunun sebebini gerçekten tam anlamıyla bulabilmiş değilim ama çocukken kendi aramızda birer süper kahraman olduğumuzu düşünürdük ve ben nedense Spawn olduğumu düşünürdüm. Çoğu bilmiyordu tabii anlatmakla uğraşıyorum güçlerimi
-Faydalı bulduğum internet sitesi : hepsiburada
Benim gibi fazlasıyla internet alışverişi yapıyorsanız gerçekten güvenilir ve her telden ürünün olduğu sevdiğim bir site
Çok kişisel olmaması için testi uzatmadım. Sizi çıldırtacak kadar arada kaldıysanız yanıt vermemeniz daha iyi olur çünkü testin amacı tercih yapmak ve tabii hiç çizgi film ya da anime izlememişseniz gibi durumlar varsa da boş geçmek gerekecektir.
İlginizi çeken yanıtlarda karşı tarafa sorular sormak ve merak ettiğiniz üyelerin cevaplarını görebilme olasılığı hoş geliyor. Lütfen aşağıdaki notu da okuyun birbirimize yapacağımız yorumlarda dikkat edilmesi gerekir diye düşündüm.
Listeyi kendim hazırladım elbette eksiktir, saçmalamış olunabilir ama gecenin bir körü kendime yaptığım bu test niteliğindeki listeyi sizinle de paylaşmak istedim.
Umarım düşünürken eğlenirsiniz.

Not:
Benim sıkça gördüğüm -bu forumda dahil az da olsa- birinin sevdiği bir şeyi siz hiç sevmiyorsanız saldırmayın -tercih meselesi sonuçta. Hatta şöyle durumlarla karşılaşıyorum bazı zamanlar: Bir beğeni üzerinden kişiye saldırmak. Örneğin: LoL oynayan adam mıdır? Bunlar olmaz da yine de önceden görmedim değil, test eğlenmek ve kendinizi köşeye kıstırmanız için. Yangından annenizi mi babanızı mı kurtaracağınızı görmek gibi bir şey.