1-Yayınlanacak S2B15'in ardından 3 bölüm uzunluğunda bir sezon finali yayınlanacak.
2-Sezon finali 3 ayrı kısım halinde fakat aynı anda yayınlanacak.
3-Bugüne kadar hikayede önemli bir role sahip olmuş 'tüm' karakterler 'bir şekilde' görünecek. Ve bunların çoğu heyecan verici sezon finalinde kendilerine önemli bir yer bulacaklar.
4-Bağımsız gibi görünen bazı hikayeler birleşecek.
5-Özellikle tepki aldığım Selin karakterinin hikayesi, yapbozun en önemli parçalarından biri olacak. Sadece Murat'la değil, başka karakterlerle olan bağlantıları da sizi oldukça şaşırtacak
6-Sezon finaline kadar mutlaka ama mutlaka 'en az' 1 karakter hayatını kaybedecek.
7-Karakterler bu sezon kasabaya geri dönecekler ve 'Kasabanın Karanlığı' ismi -en sonunda =P- anlam kazanacak. Orada karşılaşacakları şeyler, 4 yıl öncekinden çok daha farklı olacak. Buna emin olun.
8-Sezon finalini okuduğunuzda, 3. sezonun hangi eksende ilerleyeceğini aşağı yukarı anlayacaksınız.
9-Hikayede kendisine hakkını tam olarak veremediğim 'kehanet' meselesini hepinizi hatırlıyorsunuz. Söylememde bir sakınca yok, 3. sezon prömiyeri bu kehanetle açılacak. Önemini anlayacaksınız.
10-Çok küçük bir ihtimalle, 3. sezondan önce 'Kayıp Öyküler' adlı bir ara sezon olacak. Bu ara sezonda, bugüne kadar anlatılması gereken fakat bölüm uzunlukları yüzünden hikayeden çıkardığım sahneler birer birer gösterilecek. Aklınızdaki bir çok soru cevabını 'Kayıp Öyküler'de bulabilecek. Fakat dediğim gibi küçük bir ihtimal. Hikayeyi hızlandırmak için yapmayabilirim. Eğer yapmazsam bu öyküler 3. sezondaki flashbacklere yayılacak.
11-3. sezonun flashback mantığı çok büyük bir ihtimalle 2. sezon ile aynı olacak. Bu hikayenin daha gizemli ilerlemesini sağlıyor.
12-Hikayede asla ama asla flashforward olmayacak. Tarzım değil =P. Sadece belki 3. sezon finalinden sonra yayınlanacak özel bir bölümde -hayatta kalmış- karakterlerin gelecekte yaptıkları anlatılabilir. Aslında çok da gerek yok. Çünkü 3. sezon bittiğinde tüm gizemler çözülmüş olacak.
13-Özge'nin, Yiğit'le ilgili flashbacklerinde bahsedilen Anahtar, hikayede 'ne' olduğu hala gizemini koruyan 'Büyük Sır' ve şu ana kadar bahsi geçmemiş başka bir 'şey' daha, bu üç şey birbiriyle 'bağlanacak'.
14-Çağan ve Gizem, 3. sezonun en önemli karakterleri olacaklar. Ayrıca yanlarındaki yaşlı adam -ki adı Kemal- ve onun hikayedeki rolünün ne olduğu son bölümlere kadar çözülmeyecek.
15-Söylememde bir sakınca yok: Cansu kesinlikle hamile DEĞİL. İnanın bu çok basit olurdu. Bunu şimdiden söylememin gereksiz olduğunu düşünüyorsanız, Cansu'nun yaşayacaklarını bekleyin. İnanın bana hikayedeki geleceği asla tahmin edilemez.
16-3. sezon kesinlikle SON sezon. Aslında 2. sezonu bir-iki bölüm daha uzatıp hikayeyi bitirecektim fakat bunların okurlara haksızlık olacağını düşündüm. Neler yaşarsam yaşayayım bu hikayeye yansımaması gerekiyor.
17-3. sezon, önceki 2 sezondan daha kısa da daha uzun da olabilir. Çünkü 1. bölümden itibaren hikayeyi toparlamaya başlayacağım. Ne zaman toparlanırsa, bir final bölümü yazıp hikayeyi sonlandıracağım. Fakat hikayenin gizemini bozmamak için öyle bir anda bütün gizemleri çözemem. Zamanla ama tamamen çözülecek.
18-Kasabanın Karanlığı kesinlikle kayiprihtim'ne özel bir hikaye olarak kalacaktır. Benim kayiprihtim'ne -kendi çapımda- hazırladığım bir hediyedir. İlerde daha da geliştirilip kitap yapılmayacak ya da başka bir sitede yayınlanmayacak.
19-Bu hikayeden sonra en azından bir süre hikaye yazmayacağım. Fakat elbette bu yazdığım son şey olmayacak. Yine de bundan sonra ne yaparsam yapayım asla ama asla kayiprihtim'nde bir proje yapmayacağım. Bunu beni takip edin, şu siteye gelin, falan demek için söylemiyorum. Bu iğrençlik olurdu. Sadece emin olun istiyorum. Asla kayiprihtim'nde devam eden bir projem olmayacak. Sadece başkalarıyla yazdığım 'Gecenin Bekçileri' adlı hikayeyi boş olduğum zaman yazacağım bir final bölümüyle bitireceğim. Bu kadar. Bu lafları yanlış anlamayın. 'Neredeyse' kimseye karşı içimde nefret yok.
20-Son olarak kesin olan iki spoiler veriyorum: 3. sezondaki kötü karakterimiz Emir OLMAYACAK ve Çağan'ın planları işe yaramayacak.