Kitaplarını okudum.. Akışkanlığı güzel, yeniayda azıcık sıkılmış olsamda beğendim. Ama dili sade. Güzel hoş bir fantastik eser.
Çeviri belki daha sade bir dille yapılmış, ancak Meyer'ın kullandığı dil oldukça ağır. Yabancı forumlarda anlaşılması güç birçok yerden söz ediliyordu. Biz bir nevi şanslıyız gibi.
Bu arada 3. kitap için yorumum şöyle olmuş:
Öncelikle ilk 3 kitap arasında, en hareketli geçenin bu kitap olduğunu kabul etmeliyim. Diğer 2 kitapta hareket hep son sayfalardaydı, bu da önceki kısımları biraz-cık boş bırakıyor gibiydi. Oysa Tutulma'da, her sayfada bir hareket ve heyecan kaynağı olabilecek olaylar mevcuttu. Bu yönünden çok tuttum. Bella'nın duygularını net bir şekilde açması iyi oldu, diğer türlü hem kendisini hem de bizi -ben kanmadım aslında hiç- kandırıyordu. Kurtadam cephesinden Seth'i çok sevdim, Cullenlar'dansa sanırım Jasper'dı. Özellikle Jasper'ın geçmiş yaşantısını okumak oldukça heyecanlıydı.
Kurtadamların oluşum sürecine dair Billy ve diğer yaşlı amca(unuttum adını)nın hikayeleri de çok yaratıcıydı. Özellikle 3. eşin yaptığı fedakarlığa -ve Bella'nın bunu başarısız bir şekilde taklit etmeye çalışmasına- bayıldım.
Victoria - Riley ilişkisi çok ironikti. Sanırım ikisininde ölümüne hiç üzülmedim. Ve tüm hareket bitti derken Volturi'nin mekanı basması çok güzeldi. Ordaki yeni doğmuşu öldürmeselerdi keşke, Bella'ya arkadaş olurdu. Jane'i film için çok merak ediyorum, acaba hayal ettiğim gibi vurucu mu olacak. Aro'yu da tabii ki.
Ayrıca çadırda Jacop'un Bella'nın dibine giripte onu ısıtmasına, öpüşmelerinden daha çok bozuldum. Edward'da peygamber sabrı var valla.

Ve son olarak, nişanlanma olayına sevindim. 4. kitap oldukça ilgi çekici olacak eminim. Özellikle Bella'nın bekaretini kaybedeceği -eğer ederse- noktayı başka bir merakla bekliyorum. Çünkü bu kitapta buna 2 kere çok yaklaşmıştık.

İşin şakası tabii bu, asıl merak ettiğim nokta yeni doğan bir Bella nasıl olur? Sorusu.
Epsilon bizi uzun bir süre bekletmez umarım.