Fantastik eser demek sadece bir iyi bir kötü yaratmak, ellerine kılıç verip kitaba birkaç büyü ekleyerek onları çarpıştırmak dğeildir.
Zaman Çarkı'nı okuduktan sonra Drizzt Efsanesi'ne başladım. Neler hissettim biliyor musunuz? Çocuk hikayesiokuduğumu düşündüm. Çok basitti, yazması kolaydı, üzerinde defalarca benzer şeyler söylenmiş bir dünyada diğerlerinin daha farklı bir renge boyanmış halinden öteye gidemiyordu. İçinde politik olaylar, iyi anlatılmış dev savaşlar olasını isterim.
Serinin büyüklüğü, yaratılan dünyanın her ayrıntısıyla(halk ilişkileri, kültür, dil, mimarivs.)aktarılması, betimlemelerin(özellikle ruhsal tasfirlerin)fazlalığı, karakter genişliği, hikayenin saçmalıktan uzak olması, seride okura çözecek bulmacalar bırakılması(yazarın anlatmasını beklemektense uğraşarak bulmayı tercih ederim)özgünlük(birilerini kızdıracağını biliyorum ama ben "elf, cüce, ork"şeklinde giden hikayelerden sıkıldım. Eseler farklı olmalı. Sadece baruttan önceki zamanda geçmemeli. Büyük serilerin çoğu bu hatalara düşüyor)anlatımdaki çekicilik, yaratıcılık... Fantastik eser demek sadece bir iyi bir kötü yaratmak, ellerine kılıç verip kitaba birkaç büyü ekleyerek onları çarpıştırmak dğeildir. Evrende olma imkanı bulunmayan, tamamen hayal gücüne dayanan her şeyle ilgilidir fantastik. Ölümsüz Öykü Klübü'nün seçkin hikaye ve romanlarını okursanız demek istediğimi çok daha iyi anlarsınız. Çeşitli eserler var elbet. Ama oğunluğu bilinmiyor, bilinenlersebirbirinin taklidi olmaktan öteye gidemiyor. Zaman Çarkı'nı okuduktan sonra Drizzt Efsanesi'ne başladım. Neler hissettim biliyor musunuz? Çocuk hikayesiokuduğumu düşündüm. Çok basitti, yazması kolaydı, üzerinde defalarca benzer şeyler söylenmiş bir dünyada diğerlerinin daha farklı bir renge boyanmış halinden öteye gidemiyordu. İçinde politik olaylar, iyi anlatılmış dev savaşlar olasını isterim. Bana kızgın olabilirsiniz. Ama yazdıklarımı biraz düşününce bana hak vereceksiniz. Okuduğum eserde sosyolojik ilişkilerin, kendi felsefesnin ve biliminin olması benim en çok hoşuma giden şeydir. Bunu da söyleyeyim. Kurgu. Kurgu ama gerçeğe yakın kurgu. Yazarın esere müdahale etmemesi lazım. "Bu neden böyleolmuş?" sorusuna mantıklı bir cevap bulmam laızm. "Yazar öyle istemiş, zorlama bir eser çıkartmış..." değil
İlk olarak ryuk arkadaşımı eleştirmek istiyorum.Kardeşim bana bu güne kadar yazılmış eserler içinde; Raistlin,Drizz't,Pug,Haplo, gibi kaç tane kült karakter sayabilirsin acaba.
Eğer Unutulmuş Diyarlarda Drizz't olmasa kmse okumaz bile.