Sonunda şu merakla beklediğim fakat çıktıktan sonra bir türlü izleyemediğim beşinci bölümü nihayet dün gece itibariyle izlemiş bulunuyorum. Öncelikle Nihbrin'in beni bayağı korkuttuğunu söylemeliyim çünkü bölümden fazla bir şey beklememi ve de diğer bölümlere nazaran zayıf kalacağını söylemişti bu bölüm için. Fakat bayağı sağlam bir bölüm izlediğimi itiraf etmeliyim. (Nihbrin özellikle mi ters köşe yaptı bilemiyorum tabii.

)
Alucard'ın bu bölümde fazla gözükmeyeceği spoilerını daha önceden almıştım zaten nihayetinde de öyle oldu. Sadece başta garip bir şekilde -ki bölümle alakası yoktu- görüldü. Onun haricinde de son da tam kapatacağım sırada -künye bilgileri- verilmeye başlanmıştı ama sabrettim sonu için, iyi ki de etmişim- karizmatik bir şekilde görülüyor bir kaç saniye olsa da...
Alucard'ın bu bölümde gözükmeyeceği gerçeği beni bayağı soğutmuştu başta. Ne yalan söyliyeyim, senaryo büyük oranda yanılttı beni bu konuda. Vahşet içerikli, kanlı, katliam dolu sahneler ağırlıktaydı. Korkak sandığım ve tiksindiğim Bay Penwood ve ayrıca askerleri de benim için başka hayret verici bir durum yaşattılar. Orada başkanın yani Bay Penwood'un askerlerine gitmesini söylediği ve askerlerinin ona gülerek karşılık verdiği anki backroundda çalınan müzik beni ayrı bir cezb etti belirtmeden edemeyeceğim.
Walter'ın meşhur silahı ile ilk defa teklediğini bu bölüm ile görmüş oldum. Sonunu göstermediler açıkçası merak ediyorum ne olacak. (Uzun süre merak içinde kalacağım galiba...)
Ve tabi son sahneler. Sir Integra'nın tek başına kalması, zombilere kabadayılık taslaması ve tam canavarların girişeceği anda yardıma gelen ekip: Vatikan'ın 8. Bölümü Iscariot!. Alexander Anderson yine o muzip tavırlarıyla günü kurtarır. Bize de son sahnede iyi bir katliam sahnesi daha izlemek kalır.
Diğer bölümlere göre daha kısa geldi bana. Tadı damağımda kaldı gibi bir şey. Yine de çok kötü bir bölüm beklediğimden midir bilemem fakat iyi olduğunu, sağlam olduğunu ve bana doyurucu geldiğini saklamayacağım.

Yeni bölüm için yazılan ve çizilen hiçbir şey yok gibi gözüküyor. Bekleyeceğiz ve bir daha ki bölüme kadar nostalji yapacağız.