Diablo I'den beri oynarım bu oyunu. O gotik gitar sesleri ile Ankara'daki belki de ilk 4 bilgisayarlı internet cafe de bu oyunu multiplayer oynadığımızı hatılıyorum da... Butcher sahneye çıktığında hep birlikte sandalyelerden düşecek gibi olmuştuk. Diablo I'in o gotik ve korkutucu, insanı oynarken geren havasını yakalamaları çok çok zor diye düşünüyorum.
Oyuna kısaca yorum yapacak olursam Diablo II'den iyi ama Diablo I'den kötü.
Diablo I 'in müziklerini almışlar o iyi olmuş. Diablo II nin üzerine grafiksel olarak baya koymuşlar ve çevredeki bütün dekorların parçalanabilmesi biraz daha güzellik katmış. Ama yapılan hiçbir değişiklik oyunun temelini değiştirmiyor. Oyunu senaryo gibi bir kere bitirdikten sonra Nightmare ve Hell zorluk seviyelerinde bitirmeye çalışmak zombiliğe giden yolda emin bir adım olarak görülebilir. Nedir yani 40 intellect yerine 60 intellect item bulsan ne olacak sonuçta?
Oyunu yerdim yermesine ama 4 act i bitirene kadar uykusuz kaldığım da bir gerçek. Hızlı ve zayıf geçiştirilen senaryolar bosslar olsa da, bölüm aralarındaki cinematic lerin kalitesi hele hele o Leah'ın yüzündeki detaylar beni şaşırttı. Oyunu sırf Cinematicten yapsalarımış tadından yenmezmiş bizi de tuşlara basma zahmetinden kurtarabilirlermiş mesela
İyi güzel de bu kadar olumsuz konuştun bu oyuna neden o kadar para verdin diye soracak olursanız eğer hemen cevabını vereyim efendim. Şimdiye kadar gelmiş geçmiş tüm Diablolardan açık ara iyi yapacakları şey yüzünden. Hatta bırakın Diablo'yu tüm oyunlar tarihinde yapılacak en iyi adım bence ki o da şudur:
'Real Currency Auction House' başka söze gerek yok. Oyunda bulduğum rare itemları muhtemelen keriz Amerikalı veletlere gerçek para birimi üzerinden satacağım o yüzden aldım oyunu. Şimdiye kadar hep oyunlara para harcadım oyunlardan para kazanmak değişik bir deneyim olacak benim için.