Sizlere yeni süvari hakkında bir tahmin yapamam. Ancak şöyle bir şey söyleyebilirim, Menoa Ağacı Eragon'un süvari güçlerini elinden alamaz, çünkü ona Saphira'yla arasındaki bağ yüzünden bahşedildi, ejderhalar büyünün en saf kullanıcılarıdır, üstlerine kimse çıkamaz. Eragon'un lanetine değinmek istiyorum, son ejderha yumurtasından çıktıktan sonra süvarisiyle ölür (bu bana kaçınılmaz bir olaymış gibi geliyor, çünkü savaşın ortasında doğacak bir ejderha ne kadar güçlenebilir ki...), Galbatorix ve Murtagh da ölür. Eragon da güç dengesini bozmamak için (sonuç olarak tek ejderha süvarisi kendisidir) Alagaesia'yı terk eder.
Ayrıyeten Eragon Durza'yı öldürdükten sonra değil öncesinde süvariydi zaten, Arya'nın süvari olacağını böyle bir sebepten yola çıkarak olması saçma. Ama şöyle bağlayabiliriz, her yazar gelecek kitap için okuyucuya ipuçları bırakır, doğru birleştirmek önemli. Şunu da belirteyim, kimse Eragon'un babasının Brom olduğunu ilk kitapta o kadar ipucu olmasına rağmen ve okurken tahmin etmesine rağmen bilemedi. Paolini'nin çok rahatça tahmin edilebilecek bir süvari seçeceğini sanmıyorum ki 3 senedir yazıyor, daha dolambaçlı bir yol izleyeceğini tahmin ediyorum. Teori üretmek zor bu adam işin içindeyken. Roran'ın Eragon'a düşman olacağını düşünürken Murtagh'ı kardeşi çıkardı adam! Tahminlerle oyalanmayın derim ben, takılmayın bunlara, başka kitaplar okuyun.

Kendi fikrimi çürüttüm gibi bir şey yazdığım sırada düşünürken, Elva daha büyük olması gerektiğini hissettiği için birkaç ayda yıllar geçmesini sağlamıştı bedeninden, yani yeni ejderhamız büyüyle kısa sürede içinde kendi kendine büyüyebilir, lanet olsun Paolini! Çok açık kapı var, çooook. Bunun sebebinin Paolini'nin de 3 kitap boyunca karar verememesi olduğunu düşünüyorum, sonuç olarak 3+1'i yaşatıyor bizlere. Demin de dediğim gibi, en güzel ve hoş çözüm oturup kitabın çıkmasını beklemek olur, yoksa kıyamet gibi senaryo akıtacağız buraya. Klavye ve parmak çürüteceğiz belki fikrimiz tutar da herkes görür diye... Yok yok, en iyisi oturup beklemek.
