Kehanetin Sonunuda okuyup Maya serisini tamamladım(sonunda

). Vede son kitabın her ne kadar diğer kitaplar kadar iyi vede okunmaya değer olduğunu düşünsemde bazı kötü yanlarının varlığını inkar edemeyeceğim.
Kehanetin Sonunun iyi bir başlangıcı,kurgusu ve devamı vardı. Yalnızca kitabın sonuyla yazarın arada yaptığı bazı gıcıklıklar vede abartmalar beni çileden çıkardı.
Yani insan nasıl savaşçıların üçüncü liderinin kim olduğunu açıklamaz. Sırf bu yüzden kitap bittikten sonra üç gün boyunca kriz komasında kaldım.

Ayrıca Maya bir mantıkçı mı? Kendimi camdan aşağı atmak istiyorum.

Özelliklede Maya için kullanılan "zeki bir genç kadın" tabirinin abartı olduğunu düşünüyorum. Aslında sadece bunun değil Maya için yapılan pek çok benzetmenin abartı olduğu görüşündeyim. Zaten nedense ben Maya'yı bu kitapta fazla sevemedim.
Ancak bunlara ramen ben kitap boyu çok eğlendim. Payal Dhar o her zamanki üslubuyla okuyucularını güldürmeyi çok iyi başarmıştı. Yer yerde şaşırdım vede üzüldüm. Gerçekten sürprizlerle doluydu.
Mesela Nira beni şaşırtan vede üzen faktörlerden biriydi. Doğrusu ben o kadından böylesine bir fedakarlık beklemezdim. Kendisini dostları için feda etmesi gerçekten çok etkileyici vede dokunaklıydı.
Sonu ise bence tüm kitabın hatta serinin en berbat yanıydı. Ben doğrusu bitişi böyle beklemezdim. Pek çok soruyu vede konuyu muallakta bırakarak bitti. Sanki bir serinin değilde devamı gelecek bir kitabın sonu gibiydi.
Ama yinede eğer yazarın bazı gıcıklıklarını,cevapsız sorulara vede Maya'nın abartılmasına tahammül gösterebilecekseniz,okunulası,güzel ve hatta harika bir kitaptı.