Bu başlığa uzun zamandır yorum bekliyorum

Hemen yardımcı olayım. Kitabına göre değişir.
Mesela Huma Destanı:
Bu eserde Krynn 'ın yüce kahramanı Huma Ejderbeyi anlatılır. Şöyle düşün: Günümüzde geçen bir hikaye var (ki bu ana seri oluyor burada) bu hikayede elbette herkesin hayran kaldığı eski general, kahraman ve yüce kişilikli insanlardan söz edilir. Örneğin: Handa çocuklara Huma Destan'ı anlatılır vs. İşte Huma Destanı'nda da Yüce Kahraman Huma anlatılır. Yani ayrı bir kitaptır.
Aynı şekilde Vinas Solamnus eserinde ismini çok yüce bir şövalyeden alır. Yani Huma Destanı için söylediklerim onun içinde geçerlidir. Bu iki kitapta istediğin yerde okuyabilirsin. Hatta serinin hiçbir kitabını okumadan ilk olarak bu iki kitabı okusan hiçbir şey değişmeyecektir

Raistlin Tarihçeleri ve Majere Kardeşler konusundaysa şunu söyleyebilirim. Ana üçlemeyi okuduktan sonra Kayıp Tarihçeler'i okuyacaksın işte ondan sonra Ruh Döveni-Silah Kardeşliği-Majere Kardeşlerin okunmasında bir sakınca yok diye biliyorum.
Gelelim Fistandantilusun Yeniden Doğuşu'na. Bu kitabı illa tüm seri bittikten sonra okumayacağım dersen İkizler Üçlemesinden sonra okuman en doğrusu olacaktır.
Son olarak da Kara Dalamar. Bu kitabı okumadan önce Kara Dalamar isimli büyücüyle tanışmayı beklemeni tavsiye ederim. Bir yerde seriye dahil olacak ve önem arz eden bir karakterdir. Bu kitapta onun hayatı işlenir. Yani seriye bir yerde katılacak olan bir karakterin geçmişi anlatılır ve seri ile net bir bağlantısı yoktur.
Hayatımda okuduğum en harika seri olan Ejderha Mızrağı'nı okumak isteyen birine yardımcı olabildiysem ne mutlu bana