İşte geldim burdayım!

bir savaş büyücüsü tam olarak nasıl oluyor?hangi tarikattakiler savaş büyücüsü olur ve cübbeye göre yapılan büyüler değişir mi?
Savaş büyücüsü olmak için bir tarikata dahil olmak gerekmiyor. Ama "Silah Kardeşliği"ndeki 'savaş büyücüsü' olayına gelirsek, hatırladığım kadarıyla bir kont/dük/şovalye (Artık her ne denmişse...) bir ordu oluşturmak istiyordu. Oluşturduğu bu ordularda kas gücünün yanında büyü gücü de vardı. Orada geçen savaş büyücüleri savaşın ateşli kısmının dışından olaya dahil olarak, yaptıkları büyülerle kendi taraflarına avantaj sağlamaya çalışıyorlardı. Yani bunların iyi veya kötü tarafta olduklarını söylemek yanlış. Parayı kim verirse, onlar için çalışan kimseler.
Bir de ileriki kitaplarda göreceksin, (Şimdi anımsayamadım.) karanlık tarafta "Kafatası Şövalyeleri" (Bunun da isminden tam olarak emin değilim, hatta büyük ihtimalle yanlış. Gri cüppe giyiyorlardı ama... "Diken" de olabilir tarikatlarının adı.) diye bir tarikat kurulacak. Onlar aynı zamanda büyü de yapabiliyorlar savaş esnasında.
Epey unutmuşum olayı, pek yardımcı olamadım sanırım. Üzgünüm.