Nihayet "Baldur's Gate"i buralarda görebildik. Bir zamanar ne oyundu yahu, hala daha etkileri görülmekte, bu eski günlere dem vurulmaktadır.Ama itiraf ediyorum, bu oyunu oynamadım maalesef. Daha sonradan yine Bioware'den ve aynı motor kullanılarak çıkarılan Planescape Torment oyununu oynama fırsatı buldum. Herkez Baldurs'tan daha iyi olduğunu söylese de, gelen yorumlar bu yönde olsa da maalesef beğenerek oynayamandım Torment'i...Torment böyle ise, daha kötü dedikleri Baldur's tan hiç zevk alamayacağım diye düşünürken bir arkadaş oyunu oynamam konusunda oldukça ikna edici cümleler sarf etti. Kısa zamanda başlamayı düşündüğüm bir oyundur yani. Şu aralar gelen ve oldukça popüler şekilde devam eden Dragon Age oyunundan önce Bioware'in en sağlam oyunuydu belki de.Konuyu açtığın ve bu büyük eksikliği giderdiğin içinde ayrıca teşekkürler.
Rica ederim, sitede bu başlığı göremeyince çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Ki anlaşılan çok da bilinmiyor ya da o eski kurtlara gereken saygı gösterilmiyor, bilemedim.Torment de görüntü ve oynanış bakımından çoğu kişiye eziyet gibi gelebilecek oyunlardan, özellikle konuşmaları okumayan, hikayeyi takip etmeyen sabırsız oyunculardansanız. Ancak kurgu olarak gerçekten kaliteli oyunlardan.Ben Baldur's Gate'i PlaneScape: Torment'ten daha çok seviyorum, bence bir denenmeli.Dragon Age: Origins'ten sonra biraz görüntü konusunda sıkıntı olabilir ama hikaye, hikaye, hikaye. Dragon Age: Origins Baldur's Gate en yakın oyun oldu bu güne dek yapılanlar arasında. Karakterler ve etkileşimleri konusunda, kesinlikle yeni nesil oyunlar arasında önde gelenlerden. Ama Dragon Age: Origins'te ana karakterin seçenekleri kısıtlı. - karakter yaratımı konusunda, yoksa ilerlerken hancıya söylediğiniz farklı bir cevap sizi farklı bir yere götürebiliyor -Ben biraz "nerde o eski bayramlar"cıyım sanırım, yeni oyunlara pek ısınamıyorum. O yüzden burda benim "Baldur's Gate kraldır, Baldur's Gate candır!" diye yırtınmalarım pek de objektif olmayabilir. Yine de oynanması gereken bir "klasik". Bence. =)Not: Go for the eyes, Boo!
Not: Go for the eyes, Boo!
İyi bir FRP'ci olmak isteyen herkesin oynaması, bitirmesi gereken bir oyun Baldur's Gate. Bu oyunu oynamak birkaç ciltlik sağlam bir fantastik eseri okumaya bedeldir. Boksa ilgi duyan birinin Muhammed Ali'yi, Mike Tyson'u bilmemesi nasıl bir eksiklikse, bir FRP tutkununun da bu oyunu oynamaması öyle bir eksiklik bence.
FRP ile bilgisayar oyunlarının bu kadar birbirine bağlı görünmesi hep büyük bir hatası olmuştur bence iki kesimin de. Kaldı ki (Planescape Torment bir yana), oynadığım çoğu RPG oyunu, oynadığım ve oynattığım çoğu FRP oyunundan daha kötüydü senaryo ve kurgu açısından. Bir bilgisayar oyunu için olması gereken şeydi ancak bir FRP uyarlaması açısından bakıldığında inanılmaz eksikti. Bu yüzden, frp ile ilgilenen birisine önermek için çok hatalı kaynaklar olurlar.
Alıntı yapılan: ryuk - 03 Mayıs 2012, 21:34:24İyi bir FRP'ci olmak isteyen herkesin oynaması, bitirmesi gereken bir oyun Baldur's Gate. Bu oyunu oynamak birkaç ciltlik sağlam bir fantastik eseri okumaya bedeldir. Boksa ilgi duyan birinin Muhammed Ali'yi, Mike Tyson'u bilmemesi nasıl bir eksiklikse, bir FRP tutkununun da bu oyunu oynamaması öyle bir eksiklik bence.Kesinlikle katılmıyorum. D:Baldur's Gate her ne kadar şahane bir oyun olsa da, bir oyundur. FRP gibi bir şey için fazla kısıtlıdır. "FRP'cinin oynaması gereken oyun" kavramını bu yüzden hiç beğenemedim. "Bütün yönetmenlerin okuması gereken kitap. Bir yönetmen için bu kitabı okumamak, bir karatecinin Muhammet Ali'yi bilmemesi gibi oluyor." şeklinde gibi bir şey oluyor bu öneri çünkü. Ha çok güzel senaryo fikirleri verip insana çok güzel şeyler katabilir ama eğer bu ilhamı almak veya eksik kalmamak için farklı bir eğlence kategorisine damlamak zorunda değilsiniz.FRP oynatma amacındaki kişilerin yapması gereken tek şey diğer FRP kaynaklarını kurcalamak ve diğer FRP'leri oynamak ve FRP senaryoları okumaktır. Bilgisayar oyunu oynamayıp da frp oynamayı çok seven ve çok da başarılı olan insan gördüm. Bir eğlence kategorisinde başarılı olmak veya eksik kalmamak için diğer kategoriden bir şeyler yapma gereksinimi yok.FRP ile bilgisayar oyunlarının bu kadar birbirine bağlı görünmesi hep büyük bir hatası olmuştur bence iki kesimin de. Kaldı ki (Planescape Torment bir yana), oynadığım çoğu RPG oyunu, oynadığım ve oynattığım çoğu FRP oyunundan daha kötüydü senaryo ve kurgu açısından. Bir bilgisayar oyunu için olması gereken şeydi ancak bir FRP uyarlaması açısından bakıldığında inanılmaz eksikti. Bu yüzden, frp ile ilgilenen birisine önermek için çok hatalı kaynaklar olurlar.
Şunu söylemem gerekiyor ki, bir Dragon Age'den kat kat sağlam bir oyundur Baldur's Gate. Günümüz RPGlerinde herkes istediğini alsın oynasın bitsin mantığı var. Eskiden bir wizard/sorcerer/mage karakter yarattığımızda geliştirmesi zordu. Diğerlerine oranla daha geç gelişiyordu ama geliştiğindeyse son derece sağlam oluyordu. Ortada bir emek, azim oluyordu. Bunu yansıtan en güzel oyunlardan biridir Baldur's Gate.
Ama yine de(kendi adıma konuşuyorum); Baldur's Gate gördüğüm crpgler içinde Torment'ten sonra en zengin ve eğitici olanı.