Alıntıladığınız mesajdaki Türkçe bozuk olduğu için hiçbir şey anlayamadığınızı varsaymıştım. Düşünce silsilemi bir adım ilerletip bundan dolayı böyle bir mesaj attığınızı düşündüm. Esprili şakalı bir şekilde belirteyim diyerek her "şey" ayrı yazılır yazdım. Çok fazla düşünmüşüm belli ki. Yine de, benim fazla düşünmem sizin yanlış Türkçe kullanımınızı ve bunu savunmanızı haklı çıkarmaz. Türkçe önemlidir, temeli edebiyat olan bir siteye gelip "Ben o kadar dikkat etmiyorum." demek bence saçma. Ufak ufak hatalar büyür çığ olur. Uzun bir yazıdaysa hele bu, yazı hatalardan dolayı okunmaz olur.
Burada gözden kaçan ya da yanlışlıkla olan hatalara bir şey diyen yok zaten. Öyle çok mesaj var, kimse de bir şey dememiş. Ama "Ben düzgün yazmayabilirim beni idare ediverin." derseniz, kimse demese de ben bu işe bir dur derim. Klavyeye eliniz fazladan çarpınca "Ah ne kadar da sakarım tüh." demek yerine, mesajı yollamadan önce "önizleme" butonuna tıklayıp mesajı tekrar okuyabilirsiniz. Google Chrome kullanıyorsanız, yanlış yazıldığını düşündüğü kelimelerin altını çiziyor(belki başka internet tarayıcılarında da bu özellik vardır), bunu kullanabilirsiniz. Türkçe destekli bir kelime işlem programı(Word falan) kullanabilirsiniz. Emin olmadığınız sözcüklerin nasıl yazıldığını internetten araştırabilirsiniz. Seçenek çok yani, isteyen çok da güzel yazar. "Dikkatsizim, çok hızlı yazıyorum üzerinize afiyet, edebiyatın serseri çocuğuyum, editörlerin işi ne yahu düzeltir onlar..." gibi önermeler benim gözümde geçersiz. Hepsi de aynı kapıya çıkıyor.
Bir de ek sona sıkıştıralım: "hiçbirşey" yazıyordu mesajınızın ilk halinde. Ben düzeltip "hiçbir şey" haline getirmiştim. Şimdi siz tekrar birleştirmişsiniz. Tekrar edeyim ilk başta söylediğim şeyi: Tüm "şey" kelimeleri ayrı yazılıyor. İçinde bir "şey" varsa, o "şey"i ayrı yazıyoruz. Artık karıştırmazsınız ve bu tip şeylere dikkat edersiniz umarım. Şevkiniz de kaçmasın benden ötürü. Üç beş yabancı kökenli sözcük saymışsınız da, ben yabancı her şeyi atıp öz Türkçe kullanın demiyorum. Türkçeyi doğru kullanın diyorum. İkisi farklı şeyler. Ayrıca günlük hayatta birinin nasıl konuştuğu da beni ilgilendirmez. Buraya nasıl yazıldığıyla ilgileniyorum ben. Kelimeleri, heceleri çok yutan ve hızlı konuşan biriyimdir. Konuştuğum gibi yazsam hiçbir şey anlamazdı okuyanlar.
Üstteki mesajda kaç tane "şey" geçmiştir, bulunuz. Bir de Nightmare'e
şunu hediye ediyorum.
Bunlar hep şaka tabii.