"Eğer uslu bir çocuk olursanız siz de beli bir gün ormanın deriniklerinde ki Şirinler' i görebilirsiniz."Çocukken severek izlediğimiz Şirinler hakkında ki Komüzim Propagandası iddiasını biliyor muydunuz?
Önce küçük mavi dostlarımız hakkında biraz bilgi verelim.
-Şirinler-1985 te Pierre Culliford(Peyo) tarafından bir çizgi roman olarak tasarlandı ve 1981 de Çizgi Dizi haliyle televizyonlarda boy gösterek üne kavuştu. Yıllarca bir çok ülkede yayınlandı.
-Ana Karakterler-Şirin Baba:Köyün bilge lideridir. Asıl adı Schtroumpf dilimize baba adam olduğu için Şirin Baba olarak geçmiştir.
Gargamel: Şirinlerden haberdar olan tek kişidir. Ömrünü onları yakalamaya adamıştır.
Şirine: Köyün güzel kızı. Başta Gargamel şirinleri yakalayabilmek için ortaya çıkarttı fakat Şirin Baba sihirle onu iyi bir kız yaptı.
Gözlüklü Şirin: Köyün entel ve geveze şirinidir. Konuşmaya başladı mı oradan kaba kuvvetle uzaklaştırılır. Hep kafa üstü yere çakılır.
Aşçı Şirin: Köyün aşçısıdır. Genelde kendi yaptıkları daha çok kendisi yer.
Hayalci Şirin: Hayal görmekten başka bir işi yoktur.
Usta Şirin: Köyün dehasıdır. Elinden her iç gelir.
Huysuz Şirin: "... dan nefret ediyorum." lafı hiç düşmez ağzından.
Güçlü Şirin: Köyün fit şirinidir. Genelde Şirine' ye asılır.
Süslü Şirin: Metroseksüel biridir. Hafiften yumuşamıştır.
Resimler (Yukarıdakilere göre sıralı)
-Propaganda İddiaları-*Şirin'in İngilizce' de SMURF' tur. Bunun anlamının "Small Men Under Red Flag" yani "Kızıl Bayrak Altında Yaşayan Küçük Adamlar" olduğu iddia edilir.
*Şirinlerde "para" kavramı yoktur. Herkes istediği şeyi bedava elde eder.
*Şirinler' in köyünde hiç bir ibadethane yoktur.
*Şirinler' in çilek tarlaları kimseye ait değildir. Herkes kullanabilir.
*Gargamel sürekli Şirinler' in peşindedir. Para göz biridir. Bu da Misyonerliği temsil eder.
*Gargamel' in kedisi Azman ABD' nin eteğine yapışan küçük ülkeleri temsil eder. Azman' ın tam adi "Azrail" dir.
*Şirin Baba Karl Maxx' a benzetilmiştir. Ve kırmızı giyinir.
Karşılaştırma;
*Her şirin bir düşünceyi, bir unsuru temsil eder. Bunlar;
Şirine> Feminizm
Süslü Şirin> Eşcinsellik
Güçlü Şirin> Moçoluk
*Şirinler' in tasarımcısı Peyo tam bir komünisttir.
Bu iddialar Peyo tarafından doğrulanmamıştır.
Kaynak: Vikipedi' din faydalandım. Fakat SMURF' un açılımı dışında hiçbiri Copy&Past değildir.
Epey uğraştım ama pek hoş bir biçimlendirme olmadı. Ne yapalım artık. İdare edin beni.