Film artık gösterime girdiğine göre izleyenlerin yorum yapması için bir bölüme ihtiyaç olduğunu düşündüm, konuyu açtım.

Spoiler uyarısı yapmaya gerek var mı bilmiyorum.
Filmi izlemeye giderken heyecanlıydım, az şey değil tabi her ne kadar şimdi o kadar sevmesemde bir zamanlar deli gibi peşinden koşuyordum bunun. Sinemaya vardığımda biletimi almak için gişeye gittim, biletimi aldım. Normalde öğrenciden 7 lira alıyorlardı sanırım, benden 10 lirayı aldı "Arada alırsın paranın üstünü bozuk yok." dedi. Girdim içeriye ve beklemeye başladım. Salona girdiğimde, saatin erken olmasından kaynaklanan bir durum sanıyorum, içeride on kişi ancak vardı. Güzel görebildiğim bir yere oturdum. Lâkin bir sıra arkamda oturan üç arkadaşın fısır fısır film boyunca konuşacaklarını düşünmemiştim.[*]Hepsi de kızdı, evet. [/*][*]swh[/*]
Film başladı, bir kere dublajlar yine hiç olmamış bunu gördüm. Ev Cinlerine "Ev Elfleri" denmesi ayrı bir konu.[*]baştan ev elfleri deseydinizya[/*] Ayrıca bence sahneler arasında kopukluklar vardı. Çok hızlı ilerliyor gibiydi.[*]Kitabını okumaktan kaynaklanan bir şey[/*] Kitaptaki bazı replikleri de ekleseler daha eğlendirici olabilirdi film. Dursleyler'in vedası ve Kılkuyruk'un ölümünün çıkarılması beni kahretti o sahneleri bekliyordum. Özellikle Kılkuyruk'un ölüm sahnesi önemliydi benim için, etkileyici olabilirdi. Niye çıkarmışlar orayı merak ediyorum açıkçası. Hermione'nin Üç Kardeşin Hikayesi'ni anlattığı bölüm hoşuma gitti. Helena Bonham Carter yine iyi iş çıkarmış keşke biraz daha uzun süre rol alsaydı.[*]Film boyunca onun sahnesinin gelmesi bekledim 8D[/*]Dobby'nin öldüğü sahne hüzünlendiriciydi. Ama kesinlikle kendi hayal ettiğim şekilde daha muhteşemdi hikaye.
Film bitti, ışıklar yandı. Arkadaki kızlar hala konuşuyorlardı, kalktım ve kapıya yöneldim. Paramın üstünü almadan gişenin önünden hızlıca geçtim ve sinemadan çıktım.
Film benim açımdan pek tatmin edici değildi ama 2. Bölümden umutluyum. Çıkış tarihi belli oldu mu onun bu arada?